«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Γρ. Αλεξόπουλος: «Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για τη διασφάλιση της ευζωίας των αδέσποτων αλλά και της Δημόσιας Υγείας»

Ο Σταθμός Μέριμνας Ζώων και η λειτουργία του, αποτέλεσαν το βασικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης που είχε, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, και τους υπεύθυνους του σταθμού.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το θέμα συγκεκριμένων καταγγελιών που έχουν υποβληθεί προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για έλεγχο, όσον αφορά την νομιμότητα της λειτουργίας της δομής, και πιο συγκεκριμένα η απόσταση της Μέριμνας Ζώων από την Φοιτητική Εστία, δομές που...
ανήκουν κατά κυριότητα στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, αποφασίστηκε η αναμονή για κατάθεση εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών των προτάσεών του για την εύρυθμη λειτουργία των δομών του, προκειμένου να σύννομες.
«Είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης λύσης προκειμένου τα αδέσποτα ζώα να δικαιούνται και να απολαμβάνουν το σεβασμό και τη φροντίδα όλων μας. Απαιτούνται δομές που θα προστατεύουν τα αδέσποτα αλλά και την δημόσια υγεία των πολιτών» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
Από την πλευρά της η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών αναγνώρισε το σημαντικό έργο που εκτελείται από την Μέριμνα Ζώων στο χώρο του Πανεπιστημίου, παράλληλα με την σχετική αδυναμία μετατόπισης του σε άλλη θέση, δεδομένου των οικονομικών δυσχερειών του Ιδρύματος.
Τέλος ο Γιώργος Κοκκινάκης ως υπεύθυνος λειτουργίας της Μέριμνας Ζώων εξέφρασε την ανάγκη εύρεσης λύσης για την συνέχιση λειτουργίας της δομής που υφίσταται εδώ και πολλά συναπτά έτη.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που προβλέπονται από την νομοθεσία, με κοινό στόχο τη διασφάλιση της ευζωίας των αδέσποτων και την αρμονική συμβίωση μεταξύ ανθρώπων και ζώων στο Νομό μας, καθώς και την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Στην περιοχή δεν λειτουργεί άλλη αντίστοιχη δομή φροντίδας αδέσποτων ζώων και αν παύσει η λειτουργία της θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα» κατέληξε ο κ. Αλεξόπουλος.
Στην συνάντηση επίσης παρευρέθησαν ο Αντιπρύτανης, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο καθηγητής, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας .