«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο για παράνομη οπλοφορία και απειλή

Ο δράστης απείλησε με κυνηγετικό όπλο τρεις ανήλικες ημεδαπές
Συνελήφθη, χθες (24-8-2015), αργά το βράδυ στο Αγρίνιο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου ένας 45χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοφορία και απειλή.

Ειδικότερα...
ο δράστης χθες το βράδυ σε περιοχή του Αγρινίου, εξωτερικά της οικίας του, απείλησε με κυνηγετικό όπλο που κατείχε νόμιμα, τρείς ανήλικες ημεδαπές ηλικίας 16,14 και 13 ετών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.
***
Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός στην Αμαλιάδα για παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκε ένα πιστόλι, ένα κυνηγετικό όπλο και επτά φυσίγγια


Συνελήφθη, χθες ( 24-8-2015) το πρωί στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας ένας 48χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον δράστη, βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν ένα πιστόλι και επτά φυσίγγια.

Κατά την προανάκριση προέκυψε πως ο 48χρονος κατείχε παράνομα και ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα πλαίσια θρησκευτικών εκδηλώσεων στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την Τετάρτη
26-8-2015 έως και την Πέμπτη 27-8-2015


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στα πλαίσια θρησκευτικών εκδηλώσεων στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων από την 16.00΄ώρα της 26-8-2015 έως την 21.00’ ώρα της 27-8-2015 στις παρακάτω οδούς :

1. Επί της οδού Νόρμαν, από την διασταύρωση της με την οδό Κανακάρη Ρούφου, έως την συμβολή με την οδό Φιλελλήνων,

2. Επί της οδού Αγίου Φανουρίου, από την συμβολή με την οδό Φιλελλήνων έως τον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου.

Το Τμήμα Τροχαίας Πατρών συνιστά στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
   
***
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στο Πύργο για διακεκριμένες κλοπές

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει δύο αυτοκίνητα, ένα μοτοποδήλατο καθώς  και χρήματα και (cd player) από δύο αυτοκίνητα

Έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ενός 17χρονου ημεδαπού συνεργού τους που αναζητείται

Συνελήφθησαν, σήμερα (25-8-2015) νωρίς το πρωί στο Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρείς ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο γυναίκες ηλικίας 25 και 15 ετών και ένας άνδρας ηλικίας 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ένας 17χρονος ημεδαπός συνεργός τους ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες ενεργώντας από κοινού, σήμερα νωρίς το πρωί στο Πύργο, αφαίρεσαν ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 62χρονου ημεδαπού, το οποίο εγκατέλειψαν λίγη ώρα αργότερα σε κοντινή περιοχή.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρείς δράστες.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες είχαν διαπράξει από κοινού από τις (23-8-2015) μέχρι και σήμερα (25-8-2015) ακόμη μια κλοπή αυτοκινήτου και μια κλοπή μοτοποδηλάτου καθώς και δύο κλοπές σε αυτοκίνητα, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (210) ευρώ και ένα (cd-player).

Τα δύο αυτοκίνητα που είχαν αφαιρέσει οι δράστες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του μοτοποδηλάτου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
***
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Πάτρα για παράνομη οπλοκατοχή



Κατασχέθηκε ένα πιστόλι και ένα στιλέτο



Συνελήφθησαν, χθες (25-8-2015) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 44 και 38 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.



Ειδικότερα, χθες το πρωί, στη Πάτρα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στους δύο δράστες τη στιγμή που κινούνταν με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 38χρονου, κατά τον οποίο βρήκαν εντός του οχήματος και κατέσχεσαν ένα πιστόλι και ένα στιλέτο.



Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***
Άλλη μια περίπτωση εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω Διαδικτύου, απετράπη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT»

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και με την συνδρομή του οικείου αστυνομικού τμήματος, βρέθηκε γυναίκα που εκδήλωσε την πρόθεση και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 111 88, στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και  μέσω της εφαρμογής - application (ios-android) CYBERKID



 Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «Cyber Alert», σε συνεργασία με τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, απετράπη ακόμα μία περίπτωση αυτοκτονίας.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες (24-08-2015) ότι χρήστης του διαδικτύου, που κατέχει προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης προέβη σε διαδικτυακή ανάρτηση, εκφράζοντας την πρόθεση  να αυτοκτονήσει.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθηκε άμεσα, διεξάγοντας ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική ψηφιακή έρευνα για την ανεύρεση των ηλεκτρονικών ιχνών του ατόμου που διαχειρίζεται το επίμαχο προφίλ.

Από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα προέκυψε η γεωγραφική θέση του ατόμου, που είχε προβεί στην επίμαχη ανάρτηση.

Αμέσως ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και όπως διαπιστώθηκε, στην επίμαχη ανάρτηση είχε προβεί ημεδαπή γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Για την προτιθέμενη αυτόχειρα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και κατόπιν εντολής του, η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομειακό ίδρυμα. Το προανακριτικό υλικό, που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

·        Τηλεφωνικά: 111 88

·        Στέλνοντας e-mail στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr 

·        Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android : CYBERKID

·        Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.



 ***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, νιγηριανής καταγωγής, για υποθέσεις απάτης με υπολογιστή και πλαστογραφίας μετά χρήσεως, μέσω διαδικτύου 


 Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη στιγμή που μετέβη στα ΕΛ.ΤΑ. για να παραλάβει με τη χρήση πλαστού δελτίου Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού, προϊόντα που είχε παραγγείλει διαδικτυακά με απατηλό τρόπο



Είχε προβεί σε αγορά επτά (7) διαφορετικών ειδών και προϊόντων, μεγάλης αξίας, από γνωστή ιστοσελίδα δημοπρασιών και αγοραπωλησιών του Διαδικτύου, προσκομίζοντας πλαστογραφημένα αποδεικτικά συναλλαγών μεταφοράς χρημάτων





Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκαν επτά (7) υποθέσεις απάτης με υπολογιστή και πλαστογραφίας μετά χρήσεως, μέσω Διαδικτύου και συνελήφθη ο 30χρονος δράστης, νιγηριανής καταγωγής.



Συγκεκριμένα, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για απάτη κατ΄ εξακολούθηση μέσω Διαδικτύου, χρήση πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απάτη με υπολογιστή και πλαστογραφία μετά χρήσεως.
  

Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης μετά από επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν  από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον άμεσο εντοπισμό του.



Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με τα οποία ο προαναφερόμενος δράστης, είχε προβεί σε αγορά επτά (7) διαφορετικών ειδών και προϊόντων, μεγάλης αξίας, από γνωστή ιστοσελίδα δημοπρασιών και αγοραπωλησιών του Διαδικτύου.



Όπως διαπιστώθηκε, την αγορά είχε πραγματοποιήσει προσκομίζοντας αλλοιωμένα-πλαστογραφημένα αποδεικτικά συναλλαγών μεταφοράς χρημάτων, στα οποία εμφαίνονταν ψευδώς ότι είχαν πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικές πληρωμές, μέσω συγκεκριμένης διαδικτυακής πύλης μεταφοράς χρημάτων, από λογαριασμούς του δράστη προς λογαριασμούς εμπόρων διαδικτυακών καταστημάτων.



Άμεσα ενημερώθηκαν οι τελωνειακές Αρχές, οι οποίες εντόπισαν τα εν λόγω δέματα και παραδόθηκαν στο αρμόδιο υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων της υπόθεσης και εκδόθηκε παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης.



Στο πλαίσιο αυτό, ακολούθησε ψηφιακή αστυνομική έρευνα και πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, τηλεπικοινωνιών και τα ΕΛ.ΤΑ.,με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του 30χρονου στις επίμαχες απατηλές αγορές


  




Χθες (24-8-2015) κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησε αστυνομική επιχείρηση στα ΕΛ.ΤΑ., απ΄όπου επρόκειτο να παραλάβει ο δράστης τα προϊόντα που είχε παραγγείλει με απατηλό τρόπο. Ο 30χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς τη στιγμή που παραλάμβανε τα προϊόντα, επιδεικνύοντας πλαστό δελτίο Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού.



Κατά τις έρευνες στην οικία και την σωματική έρευνα του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



·        επτά (7) δέματα με διάφορα προϊόντα – είδη που είχε παραγγείλει με τον ως άνω απατηλό τρόπο,

·        δύο (2) κινητά τηλέφωνα,

·        πλαστό Δελτίο Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού,

·        αποδεικτικά έγγραφα σχετιζόμενα με τις τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις.



Τα κατασχεθέντα τηλέφωνα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ τα υπόλοιπα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν αρμοδίως. Η συμμετοχή του συλληφθέντα σε άλλες όμοιες πράξεις ερευνάται.



Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς τυγχάνει σεσημασμένος,  καθώς με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είχε διαταχθεί η σύλληψη και φυλάκισή του στις φύλακες Ναυπλίου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.



Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο ανωτέρω περιγραφόμενος τρόπος δράσης αποτελεί παγκόσμιο είδος διάπραξης απατών, οι οποίες είναι γνωστές ως «Νιγηριανές απάτες, μέσω Διαδικτύου».



O συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


 


Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:



·                                          Τηλεφωνικά:  111 88

·                                          Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr

·                                          Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID.