«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Το Ε.Κ.Α και το ΠΑΜΕ ενημερώνουν τους εργαζόμενους στα προγράμματα των 5μηνων


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Π.Α.ΜΕ.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α και η Γραμματεία Αιτωλ/νίας του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν εξορμήσεις στο χώρο συγκέντρωσης των εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου και στους χώρους εργασίας ( σχολεία κ.λ.π.).

Ενημέρωσαν τους εργαζόμενους στα προγράμματα  των 5μηνων για τα ζητήματα  που έχουν να κάνουν  με τα προβλήματα και τα δικαιώματα τους.
Για την προσπάθεια των κυβερνήσεων να ξεγελάσουν την ανεργία μέσα από εργασιακές σχέσεις γαλέρας αλλά και την αξιοποίηση από Δημάρχους αυτού του τζάμπα προσωπικού για να καλύψουν τα κενά των Δήμων.
Το ταξικό κίνημα  είναι αντίθετο  μ’ αυτές τις εργασιακές σχέσεις  και καλούν τους εργαζόμενους  στα 5μηνα  να γραφτούν στα ταξικά σωματεία , όσοι δεν είναι γραμμένοι, να δημιουργηθούν επιτροπές αγώνα σ’ όλο το νομό , να καταργήσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία  που κυριαρχεί στους δήμους  και...
με τη στήριξη του ταξικού κινήματος  να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για ίσα δικαιώματα για ίση εργασία , για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους  .
Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα των 5 μηνών, με βάση και τις δεσμεύσεις του υπουργού , πρέπει να γνωρίζουν  ότι :
 Α. Δικαιούνται αναλογική άδεια 10 ημερών καθώς και κάθε άλλου είδους άδεια που ισχύει για κάθε εργαζόμενο (αναρρωτική κλπ)
Β. Δεν επιτρέπεται να απασχολούνται Κυριακές, αργίες ή νύχτα. Η εργασία το Σάββατο επιτρέπεται μόνο αν δοθεί ρεπό την επόμενη βδομάδα.
Γ. Οι συνάδελφοι στα 5μηνα που απασχολούνται σε καθαριότητα, πράσινο νεκροταφεία, ύδρευση, εργάζονται 32 ώρες, δικαιούνται υποχρεωτικά ημερήσια παροχή γάλατος καθώς και μέσα ατομικής προστασίας.
Δ. Οι συνάδελφοι στα 5μηνα αν συμφωνήσουν να απασχοληθούν σε εργασίες επικίνδυνου και ανθυγιεινού χαρακτήρα (πχ καθαριότητα) αυτό επιτρέπεται μόνο αν ο εργοδότης Δήμος καλύπτει όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν για την συγκεκριμένη θέση εργασίας δηλαδή ασφάλιση στα ΒΑΕ, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 150 ευρώ, κλπ.
Καλούμε τους εργαζόμενους στα 5μηνα με την οργάνωση και τον αγώνα τους να  διεκδικήσουν να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις του υπουργού .

ΤΟ Δ.Σ. του Ε.Κ.Α
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ του ΠΑΜΕ