«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ν. Σοφιανός: Ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του (VIDEO)


Το επικοινωνιακό σόου που έχει στηθεί με αφορμή τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, μακριά και πέρα από το δια ταύτα των εκλογών, τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων, και με στήριξη των ΜΜΕ, υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «Mega» το πρωί της Κυριακής 23 Αυγούστου 2015.
Πρόσθεσε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2, ουσιαστικά λένε αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη, με τη διαφορά όμως ότι επί επτά μήνες ήταν στελέχη της κυβέρνησης και στήριζαν την πολιτική της. 
Ο Νίκος Σοφιανός επεσήμανε ότι...
είναι δεδομένο το κυβερνητικό πρόγραμμα μετά τις εκλογές -ανεξαρτήτου κυβέρνησης- για ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, για τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός και θα γίνει σκληρότερη με το μνημόνιο 3, που ψήφισαν όλα τα πολιτικά κόμματα και έρχεται να εφαρμοστεί πάνω στα δύο προηγούμενα.
Ο καβγάς, συνέχισε, γίνεται για το ποια κυβέρνηση θα το διαχειριστεί και θα το υλοποιήσει, δηλαδή ποια κυβέρνηση θα στείλει στον κόσμο, τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, το χαράτσι αλληλεγγύης και θα εφαρμόσει τον ΦΠΑ στο 23%, την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά κλπ. 
Ο λαός πρέπει αξιοποιήσει την πείρα του και να βγάλει συμπεράσματα, αφού έχει ήδη βιώσει μνημόνια 4 διαφορετικών αρχηγών, έχει δει 5-6 κυβερνήσεις, την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, που όλες όμως κατέληξαν στο ίδιο αντιλαϊκό αποτέλεσμα: σε μία πολιτική που έχει ματώσει τη ζωή του λαού. «Δεν μπορεί να είμαστε εγκλωβισμένοι μονίμως σε μία τέτοια πολιτική», επεσήμανε ο Ν. Σοφιανός, προσθέτοντας ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι ποιος έχει στα χέρια του τα μέσα που παράγουν τον πλούτο. Για το ΚΚΕ η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, να αναπτύξει την οικονομία της, την βιομηχανική και αγροτική παραγωγή της, με την προϋπόθεση ο λαός να είναι ιδιοκτήτης των μέσων παραγωγής και του πλούτου που παράγει.