«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Πανελλαδικές 2015: Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οι βάσεις

Πανελλαδικές 2015: Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οι βάσεις
Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας, οι αρμόδιες Υπηρεσίες (η Διεύθυνση Γενικών Πανελλαδικών Εξετάσεων και η Μηχανοργάνωση) βρίσκονται στην τελική φάση της επεξεργασίας των στοιχείων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. 
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, οι βάσεις θα σημειώσουν πτώση, σε σχέση με πέρυσι, σε όλες τις δημοφιλείς Σχολές, ενώ ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η πτώση σε κάποιες Σχολές της περιφέρειας. Αντίθετα, αναμένεται σχετικά μικρή άνοδος στις Σχολές που κινούνται ανάμεσα στα 11.000 και τα 13.000 μόρια. 
Οι παράγοντες που θα διαμορφώσουν το τελικό «σκορ» είναι η δυσκολία των θεμάτων, αλλά και η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές.
Ως αστάθμητος παράγοντας χαρακτηρίζεται ο έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων, ο οποίος συνέπεσε χρονικά με την περίοδο της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους, επηρεάζοντας σε κάποιο βαθμό τις επιλογές τους.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ