«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Το Ε. Κ. Αγρινίου για απολύσεις στον οδικό άξονα Αμβρακία- Άκτιο

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στην εργατική τάξη και το λαό της περιοχής τις συνεχιζόμενες απολύσεις στον οδικό άξονα  Αμβρακία – Άκτιο  από πλευράς της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ- ΙΟΝΙΟΣ.
Οι τελευταίες απολύσεις έγιναν γιατί οι συνάδελφοι δε συμφώνησαν με τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για  υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών για το μήνα Αύγουστο .
 Η εργοδοσία συνολικά , αξιοποιώντας τις δυνατότητες  που της δίνουν  οι νομοθεσίες  από τα παλιά μνημόνια αλλά και...
οι ενέργειες της κυβέρνησης  για υπογραφή  καινούργιου μνημονίου, που στόχο έχει να τσακίσει ότι απέμεινε  από τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, έχει εξαπολύσει μια βάρβαρη , ανελέητη  επίθεση στην εργατική τάξη. 
Καλούμε τους εργαζόμενους συσπειρωμένοι  στα ταξικά σωματεία  σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο να οργανώσουν την πάλη τους  να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας. Να βγάλουν  τα απαραίτητα συμπεράσματα από τη δράση τους.
Με σύνθημα « καμιά θυσία για την εργοδοσία», οι μόνες θυσίες που έχουν αξία  είναι στο δρόμο για εργατική λαϊκή εξουσία , να οργανώσουμε τον αγώνα μας  μαζί με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα  ενάντια συνολικά στην πολιτική συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , κομμάτων του Ευρωμονόδρομου , Ευρωπαϊκής Ένωσης – κεφαλαίου.
Σας καλούμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση  να δώσουμε δυναμική μαχητική ,αποφασιστική απάντηση τη μέρα της ψήφισης του μνημονίου στη Βουλή.

Το Δ.Σ