«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθη 27χρονος καλλιεργητής ναρκωτικών στο Λεντίνι Αιτωλοακαρνανίας
Εκριζώθηκαν και κατασχεθήκαν (553) δενδρύλλια κάνναβης
Συνελήφθη, χθες (21-8-2015) το απόγευμα, στο Λεντίνι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου με τη συνδρομή των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ακαρνανίας, ένας 27χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία  για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα…
  στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της κατοχής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, πραγματοποιήθηκε  χθες το απόγευμα, σε δασική και παραλίμνια περιοχή στο Λεντίνι, συντονισμένη επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.
Κατά την επιχείρηση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν σχετικά με την καλλιέργεια της φυτείας, κατάφεραν με τη συνδρομή των αστυνομικών της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων  και της Ο.Π.Κ.Ε. να εντοπίσουν την ακριβή θέση της φυτείας, εντός της οποίας κατέσχεσαν και εκρίζωσαν (553) δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε ο 27χρονος.

Τα δενδρύλλια ήταν σε πλήρη ανάπτυξη ενώ το ύψος τους έφτανε μέχρι και τα (4,5) μέτρα.
Ο 27χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς στον περιμετρικό χώρο της φυτείας, τη στιγμή που μετέβαινε σε αυτή προκειμένου να την περιποιηθεί. Οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν:
•    (3.635) γραμμάρια λιπάσματος,
•    Δύο δοχεία που περιείχαν τέσσερα λίτρα βενζίνης,
•    Δύο μπαταρίες,
•    Ένα κίνητο τηλέφωνο.
 Ο δράστης είχε διαμορφώσει ειδικά τον χώρο της φυτείας σε δύσβατη δασική περιοχή, κοντά σε λίμνη, με αποτέλεσμα να μην είναι περιμετρικά ορατή ενώ η πρόσβαση σε αυτή ήταν ιδιαίτερα δυσχερής.
Για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων χρησιμοποιούσε τεχνητό λίπασμα και πότιζε τα δενδρύλλια με αυτόματο σύστημα ποτίσματος που είχε συνδέσει σε μηχανή ποτίσματος που τροφοδοτούνταν με νερό από τη λίμνη.
Επιπλέον, είχε εγκαταστήσει  στο χώρο της φυτείας πρόχειρο κατάλυμα στο οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν τρόφιμα, είδη ρουχισμού και μια πλαστική βάρκα,  που του επέτρεπαν ολιγοήμερη παραμονή στο χώρο της φυτείας αλλά και τη διαφυγή του μέσω της λίμνης.
 Σημειώνεται ότι ο 27χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

***
 Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στο  Πραντικό Αιτωλοακαρνανίας
Εκριζώθηκαν (383) δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκαν (461) γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του καλλιεργητή και πρόκειται για 56χρονο ημεδαπό
Εντοπίστηκε, χθες (21-8-2015) το πρωί, στο Πραντικό  Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από (383) δενδρύλλια συνολικά.
 Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του καλλιεργητή και πρόκειται για ένα 56χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία  για τα αδικήματα της κατοχής και καλλιέργειας κάνναβης και παράνομης οπλοκατοχής, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό έργο  σχετικά με την καλλιέργεια της φυτείας από τον 56χρονο, κατάφεραν να εντοπίσουν την ακριβή θέση αυτής με τη συνδρομή των αστυνομικών της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων.
 Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και εκρίζωσαν (338) δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, το ύψος των οποίων ανέρχονταν μέχρι και τα (5,5) μέτρα και (461) γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.
 Ο δράστης είχε διαμορφώσει ειδικά τον χώρο σε δύσβατη, δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση αποτελούμενη από δέντρα και θάμνους, όπου καλλιεργούσε τα δενδρύλλια. Είχε πραγματοποιήσει επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, έτσι ώστε αφενός τα δενδρύλλια να βρίσκονται σε πλήρη κάλυψη και αφετέρου να μην επισκιάζονται από δέντρα και να δέχονται την απαραίτητη ηλιακή ενέργεια για φωτοσύνθεση.
 Για τη συστηματική περιποίηση και φροντίδα των δενδρυλλίων είχε εναποθέσει στο χώρο φυσική και χημική λίπανση, ενώ παράλληλα φρόντιζε για το πότισμα αυτών με αυτόματο σύστημα ποτίσματος το οποίο είχε συνδέσει με υπόγειο σωλήνα σε φυσική πηγή της περιοχής.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία και στο αυτοκίνητο του 56χρονου, στην ίδια περιοχή, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
•    Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
•    Δύο κινητά τηλέφωνα,
•    Μια καραμπίνα η οποία ήταν οπλισμένη με τέσσερα (4) φυσίγγια,
•    Ένα δίκαννο τυφέκιο
•    Τέσσερα (4) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
•    (835) ευρώ.
Επισημαίνεται ότι ο 56χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.