«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη στην Πάτρα 35χρονος ημεδαπός που διωκόταν με απόφαση δικαστηρίου για κλοπές

Είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια κάθειρξη
Συνελήφθη, χθες (5-8-2015), το απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για κλοπές.

Ειδικότερα...
ο ανωτέρω είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών, για πληθώρα κλοπών, που είχε διαπράξει κατά το έτος 2012 στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πατρών.
***
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες για διάπραξη ληστείας στην Πάτρα
Οι δράστες αφαίρεσαν από ημεδαπό χρηματικό ποσό και το κινητό του τηλέφωνο  
Συνελήφθησαν χθες, (05-08-2015), το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 37 και 36 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, χθες, (05-08-2015), το πρωί, στην Πάτρα οι δύο συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού, με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από 34χρονο ημεδαπό μικρό χρηματικό ποσό και το κινητό του τηλέφωνο.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού ενεργήθηκαν άμεσες και συντονισμένες αναζητήσεις από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δύο ημεδαπών, μέσα σε λίγη ώρα, και την σύλληψη τους.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν τα κλοπιμαία , τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 55χρονου, για απειλή, εξύβριση, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, δυσφήμηση και συκοφαντική δυσφήμηση, μέσω διαδικτύου
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση απειλής, εξύβρισης, απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, δυσφήμησης και συκοφαντικής δυσφήμησης, μέσω διαδικτύου, σε βάρος 35χρονης από 55χρονο ημεδαπό.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η 35χρονη, σύμφωνα με την οποία ο 55χρονος, με τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών (μηνυμάτων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και γραπτών μηνυμάτων, της απέστειλε μηνύματα με υβριστικό, συκοφαντικό και απειλητικό περιεχόμενο.
Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου και παραγγέλθηκε η διενέργεια προανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης. Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ταυτοποίηση του 55χρονου ως αποστολέα των επίμαχων μηνυμάτων.
Χθες (06-08-2015) το πρωί, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία και σε επαγγελματικό χώρο του 55χρονου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.
Κατά την επιτόπια έρευνα, ο 55χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς τα επίμαχα μηνύματα και αποδέχθηκε τις πράξεις του.
Το κινητό τηλέφωνο που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί, μετά την ολοκλήρωσή της, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.
***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μαιζώνος στην Πάτρα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο εργασιών συντήρησης δικτύου αποχέτευσης και προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας και αποφυγής τροχαίων ατυχημάτων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μαιζώνος στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανωτέρω οδό, θα διακοπεί, από το ύψος της οδού Γούναρη έως τη οδό Μιαούλη κατά τη χρονική περίοδο από της 07:00 ώρα της (06.08.2015) έως 18:00 ώρα της (07.08.2015).

Το Τμήμα Τροχαίας Πατρών συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τις ρυθμιστικές πινακίδες και να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Πατρών- Τριπόλεως

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο εργασιών αποκατάστασης της κατολίσθησης που υφίσταται στο 11 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Τριπόλεως, στην περιοχή Καλλιθέα, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.

Στο προαναφερόμενο σημείο η κυκλοφορία εκτρέπεται σε παράπλευρη παρακαμπτήρια οδό που έχει κατασκευαστεί, με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν από σήμερα (05.08.2015) και διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στην Ε.Ο. Πατρών-Τριπόλεως.

Το Τμήμα Τροχαίας Πατρών συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τις ρυθμιστικές πινακίδες και να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο αποκατάστασης φθορών στο οδόστρωμα στη χιλιομετρική θέση 180,300 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών, με κατεύθυνση προς Πάτρα, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας. Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας θα πραγματοποιηθεί ολιγόωρη εκ περιτροπής διαχείριση της κυκλοφορίας στο ανωτέρω σημείο και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε μια λωρίδα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από ώρα 23.00 σήμερα το βράδυ (05.08.2015) έως ώρα 03.00 πρωινή της επομένης (06.08.2015), με εναλλακτική ημερομηνία σε περίπτωση κωλύματος την Πέμπτη (06.08.2015), κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τις ρυθμιστικές πινακίδες και να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων.