«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 11-8-2015

 Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας με τον Πρέσβη της Ουκρανίας

Η ανάπτυξη δυνατότερων δεσμών μέσω του αναπτυξιακού, του οικονομικού και του πολιτισμικού τομέα, μεταξύ Ουκρανίας και Ελλάδας, συζητήθηκε κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Ουκρανίας Volodymyr Shkurov με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας και αναπληρωτή Περιφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο στο γραφείο του.
Ο Πρέσβης συνοδευόταν από...

τον Ασημάκη Σταυρόπουλο, πρόεδρο του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ελίκης «Ιωνες», στο πλαίσιο του 11ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, στο οποίο συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αλεξόπουλος έκανε μια συνοπτική παρουσίαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τις δυνατότητες και τις αναπτυξιακές της προοπτικές, ενώ επίσης, υπογράμμισε ότι βασικός στόχος των πολιτικών που ασκεί η Περιφέρεια αποβλέπει στην εξωστρέφειά της, την οικονομική ανάταξη και την διεθνή παρουσία της παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Η  εν λόγω συνάντηση, όπως ευχήθηκαν και οι δύο πλευρές, είναι το εφαλτήριο μιας υγιούς και αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Ουκρανικών Αρχών, μέσω κοινών στοχευόμενων δράσεων και προσδοκιών.
***

Σύσκεψη του Γ. Αγγελόπουλου με τον Α. Πατώκο για την πορεία συνεργασίας της Περιφέρειας με το ΚΕΠΕ
Η πορεία εκτέλεσης της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει συναφθεί μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ), του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (ΠΤΑ-ΠΔΕ), βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος και το μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΠΕ Αναστάσιου Πατώκου.
Το βασικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η εξέλιξη της συνεργασίας ενόψει της δεύτερης φάσης του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιόδου 2014-2020 και ιδιαίτερα η τεχνική υποστήριξη για την σύνταξη, παρακολούθηση και αξιολόγηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) «Ολοκληρωμένη παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».
Παράλληλα, έγινε αναφορά και στη στενή και ορθή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, καθώς και στον τρόπο, με τον οποίο η συνέργια αυτή, μπορεί να μετουσιωθεί σε καλή πρακτική ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί και στα συναρμόδια Υπουργεία.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας και ο Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Λυκούργος Σταματελάτος.
***