«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση της συζύγου του και απόπειρα ανθρωποκτονίας του 30χρονου γιου του

Συνελήφθη, σήμερα (09-08-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Πάτρα, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 60 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων. 

Ειδικότερα...
από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο δράστης, σήμερα (9-8-2015) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Πάτρα, εντός της οικίας του, μετά από διαπληκτισμό που είχε με την 57χρονη σύζυγό του, την τραυμάτισε θανάσιμα καταφέρνοντας της πολλαπλά τραύματα στη θωρακική χώρα με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι).

Στη συνέχεια ο δράστης επιτέθηκε με το ίδιο μαχαίρι και στον 30χρονο γιο του, που εκείνη τη ώρα κοιμόταν σε άλλο δωμάτιο της οικίας, τραυματίζοντας τον σοβαρά στο θώρακα και διέφυγε πεζός.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις και λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε ο 60χρονος από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, στην είσοδο του Νέου Λιμένα Πατρών και συνελήφθη.

Ο 30χρονος διακομίστηκε αρχικά με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο των Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Την προανάκριση και τις έρευνες  ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***
Συνελήφθη στο Αίγιο 59χρονος ημεδαπός, που διωκόταν με καταδικαστική απόφαση

Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη (10) ετών και χρηματική ποινή (50.000) ευρώ για παραβάσεις ναρκωτικών

Συνελήφθη, προχθές (7-8-2015), το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου Αργολίδας, με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη (10) ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.
***
Συνελήφθη 65χρονος για μεταφορά παράνομου αλλοδαπού στον Πύργο

Ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για συναφείς υποθέσεις

Συνελήφθη την (6-8-2015) το βράδυ, στο 90ο χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, ένας 65χρονος ημεδαπός, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομου αλλοδαπού στο εσωτερικό της Χώρας.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές, για στέρηση ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη διαμονή στη Χώρα.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων των αστυνομικών εντοπίστηκε ο 65χρονος να μεταφέρει με Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο τον 33χρονο αλλοδαπό και συνελήφθη.

Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας  Πύργου προέκυψε ότι, ο 65χρονος, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, εισέπραξε από τον αλλοδαπό το χρηματικό πόσο των 25 ευρώ, για τη μεταφορά από περιοχή της βορείου Ελλάδας προς τον Πύργο.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο βρήκαν και κατέσχεσαν αποδείξεις πληρωμής διοδίων της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Θερμοπυλών και του πορθμείου Ρίου-Αντιρρίου της ίδιας ημέρας, αποσκευές που ανήκουν στο 33χρονο αλλοδαπό καθώς και ένα σημειωματάριο στο οποίο αναγραφόταν ημερομηνίες, ώρες, τοποθεσίες, ονόματα και αριθμός ατόμων, πιθανόν προς μεταφορά.

Κατασχέθηκαν το χρηματικό πόσο των 190 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκαν στην κατοχή του 65χρονου καθώς και το όχημα ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας και κρατείται προκειμένου οδηγηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή τη Δευτέρα (10-8-2015).