«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας σχετικά με δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών τριών μελών εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ιερείς
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πατρών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τριών ημεδαπών, που συνελήφθησαν την 28-11-2014, σε αστυνομική επιχείρηση στην Πάτρα, την Αμαλιάδα και την Αγία Βαρβάρα Αττικής, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ιερείς.  (Σχετικό το από 29-11-2014 Δελτίο Τύπου μας). 

Υπενθυμίζεται ότι...
οι δράστες είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο, τουλάχιστον (13) απάτες σε βάρος ιερέων σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Τρίκαλα, Κοζάνη, Σέρρες και Πρέβεζα, ενώ το περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 235.000 ευρώ.

Πρόκειται για τους:
  • Καραγκιόζη Στέφανο του Γεωργίου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε στις 25-3-1987 στην Αμαλιάδα Ηλείας, κάτοικο Αμαλιάδας.


  • Κουτούλα Νίκο του Χρήστου και της Φρειδερίκης, που γεννήθηκε στις 9-3-1985 στην Αμαλιάδα Ηλείας, κάτοικο Αμαλιάδας.


  • Γκαϊτατζή Παναγιώτη του Νικολάου και της Ελευθερίας, που γεννήθηκε στις 14-7-1980 στην Πάτρα, κάτοικο Αμαλιάδας.


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. 
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2610-695140 και 695142  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση της εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε ιερείς
Εξιχνιάστηκαν άλλες δυο απάτες σε βάρος ιερέων στην Πρέβεζα
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί (15) συνολικά περιπτώσεις
Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με την παράνομη δράση της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες σε βάρος ιερέων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.
Υπενθυμίζεται ότι, την (28-11-2014), οι δράστες είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο, τουλάχιστον (13) απάτες σε βάρος ιερέων σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Τρίκαλα, Κοζάνη, Σέρρες και Πρέβεζα, ενώ το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 235.000 ευρώ (Σχετικό το από 29-11-2014 Δελτίο Τύπου)
Από την αστυνομική έρευνα που ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Πρεβέζης εξιχνιάστηκαν άλλες δύο περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης σε ιερείς, που συνέβησαν πριν δεκαπέντε μέρες περίπου, στην Πρέβεζα.
Αναλυτικότερα, την 20/11/2014 και 23/11/2014 στην Πρέβεζα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ένας από τους δράστες, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ιερείς προφασιζόμενος τον πρωτοσύγκελο της τοπικής Μητρόπολης.
Με το πρόσχημα της επιχορήγησης χρηματικών ποσών που έχουν εγκριθεί για οικοδομικές εργασίες στους ναούς, ζήτησαν από τους ιερείς να μεταβούν στην Αθήνα, όπου θα συναντούσαν πρόσωπο εμπιστοσύνης, το οποίο θα τους βοηθούσε στις διαδικασίες αποδέσμευσης των χρηματικών ποσών.
Ο ένας εκ των ιερέων πείστηκε και μετέβη στην Αθήνα, όπου οι δράστες τον φιλοξένησαν σε ξενοδοχείο και στη συνέχεια τον οδήγησαν σε τραπεζικό κατάστημα προκειμένου να τους παραδώσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των (10.000).Ο ιερέας όμως άλλαξε γνώμη και δεν τους παρέδωσε τα χρήματα.
Η - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί συμπληρωματικά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν χθες δύο Επόπτες Δημόσιας Υγείας σε Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, για δωροληψία κατά συναυτουργία και  εξακολούθηση
Απαίτησαν και έλαβαν από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χρηματικό ποσό, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν θετικά για να του χορηγηθεί άδεια χρήσης μουσικών οργάνων

Όπως προέκυψε είχαν απαιτήσει και λάβει με τον ίδιο τρόπο χρηματικά ποσά, τουλάχιστον σε ακόμα τρεις περιπτώσεις

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν χθες (03.12.2014), με την αυτόφωρη διαδικασία, δύο Επόπτες Δημόσιας Υγείας σε Περιφερειακή Ενότητα της  Αττικής, ηλικίας 59 και 43 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για δωροληψία υπαλλήλου κατά συναυτουργία και  εξακολούθηση.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι δυο υπάλληλοι απαίτησαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν θετικά στον οικείο Δήμο, για να χορηγηθεί στο κατάστημά του άδεια χρήσης μουσικών οργάνων.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση χθες (03.12.2014) το πρωί, σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθησαν οι δύο υπάλληλοι, οι οποίοι νωρίτερα είχαν παραλάβει, σε προκαθορισμένη συνάντηση με τον καταγγέλλοντα, το προσημειωμένο ποσό των (200) ευρώ.

 Στην κατοχή των συλληφθέντων καθώς και εντός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν άλλα 1.300 ευρώ και μπλοκ με ιδιόχειρες σημειώσεις, που αφορούσαν σε καταστήματα της ίδιας περιοχής.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προανάκρισης εξακριβώθηκε ότι είχαν λάβει, με τον ίδιο τρόπο, χρηματικά ποσά σε άλλες τρεις (3) περιπτώσεις από ιδιοκτήτες - υπεύθυνους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα (04-12-2014) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ακόμη (2.908) επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους, διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το μήνα Νοέμβριο
Συνολικά από τις αρχές του έτους 2014, έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους (25.602) αλλοδαποί
Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι (2.908) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Νοέμβριο.
Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (1.090 άτομα), το Πακιστάν (240 άτομα), τη Γεωργία (101 άτομα), το Αφγανιστάν (90 άτομα) και το Μπαγκλαντές (53 άτομα).
Με τις επιστροφές του μηνός Νοεμβρίου, ο αριθμός των αλλοδαπών που έχουν επιστρέψει συνολικά στις χώρες καταγωγής τους από τις αρχές του 2014, ανέρχεται σε (25.602) άτομα.
Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΛ.ΑΣ.


Σε συνέχεια του από 02.12.2014 Δελτίου Τύπου, που αφορούσε στα αποτελέσματα της πανελλαδικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Fallen Angel” (Έκπτωτος Άγγελος), για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, ανακοινώνεται ότι ταυτοποιήθηκε και η εκκρεμής έκτη περίπτωση.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε πως η επίμαχη σύνδεση του διαδικτύου ανήκει σε εταιρεία πλαστικών ειδών, με έδρα σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα χθες (03.12.2014) το πρωί, στους χώρους της εταιρείας, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Από την επιτόπια αυτοψία στα ψηφιακά μέσα προέκυψε πως τα επίμαχα αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, είχαν διαγραφεί από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις.