«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Τότε αναγκαστικά φαντάρος…τότε, τώρα και πάντα συνειδητά αντιμιλιταριστής!!!

 525 ΜΤΠ Πολύκαστρο 1982


1982 Καλοκαίρι….όσα παιδιά, όσοι πραγματικοί Λεβέντες υπηρετούσαν τότε στο 525 ΜΤΠ στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, τους προκαλώ να με διαψεύσουν!
Επαλήθευση και επιβεβαίωση των όσων κατά καιρούς γράφω δεν χρήζει «έξωθεν κι ετέρας επιβεβαίωσης»!!
Αν αυτό κρίνει ο κάθε εμπλεκόμενος τότε, ο κάθε συσχετιζόμενος ας το πράξει… «ιδία βούληση»!!!
Το 1982 Καλοκαίρι….λοιπόν ένα όμορφο και καλοκαιρινό πρωί …τι πρωί νύχτα ακόμα ήταν, μεγάλη κινητοποίηση των αξιωματικών στο 525 ΜΤΠ!
Εγώ αποθηκάριος του τρίτου λόχου…
Μπαίνει μέσα ο λοχαγός μας, ένα Πραγματικό Παληκάρι και Λεβέντης κι αφού μας σύναξε όλους μας λέει επί λέξη: «ότι υπάρχει στο στρατόπεδο θα φορτωθεί…δε θα μείνουν ούτε οι κορνίζες στους θαλάμους, να μην φαίνεται ότι εδώ ήταν στρατός»!!!
Τέτοια «άσκηση» εμένα και σε πολλούς άλλους σαν κι εμένα, σκεπτόμενους και προβληματισμένους φαντάρους, δεν μας είχε….ματατύχει!!!
  Κάναμε ότι οι διαταγές επέβαλαν….
Κι εγώ σαν αποθηκάριος του τρίτου λόχου…. Είχα την ευθύνη, εκτός απ’ τα «προσωπικά μου είδη»… να φορτώσω σ’ ένα Μ113, στ’ άρμα που μας πρόσταξαν, και τα υλικά από τρεις αποθήκες…σε ΣΤΑΓΙΕΡ! Όταν μετά παρέλευση σύντομου χρονικού διαστήματος τα καταφέραμε, μείναμε με άδειο στρατόπεδο, στο προαύλιο ανάμεσα στους λόχους και στο διοικητήριο, όλοι παρατεταγμένοι και σε αναμονή!
Κάτι δε μου κάθονταν όμως καλά, σαν ξεμπερδέψαμε… σαν ξεμπέρδεψα… φέρνω μια γύρα να εντοπίσω «σειρές μου», που κάποιοι απ’ αυτούς που ήμασταν πάνω από Λύκειο, υπηρετούσαν σε διοικητικές θέσεις.
Τι έγινε «ρε σειρά» ρωτούσα…δισταγμός, αποφυγή πληροφόρησης, μισόλογα…
Αλλά και σε μένα που ξέρανε πως είμαι ανυπόταχτος, αντιιμπεριαλιστής, απρόβλεπτος και μη αντιμετωπίσιμος φαντάρος, μετά από ένα δισταχτικό πικρογέλιο, δεν έβγαζαν μιλιά!
Σαλτάρω τραβάω ένα γραφιά απ’ το γιακά ….δε θ’ αποκαλύψω περισσότερα για το ποιος ήτανε, γιατί αν πω ένα μα ένα μόνο χαρακτηριστικό του, θα τον φωτογραφίσω και δε γουστάρω!
Δεν γούσταρα τότε να φορτώνω σ’ άλλων πλάτες ευθύνες, είχα πλατιές πλάτες, στον ώμο μου τις έριχνα πάντα τις ευθύνες. Δεν θα το κάνω ούτε και τώρα!
Κι ο λόγος μου, ήταν, είναι και θα ναι αντρίκιος λόγος…  ήταν κι είναι Λόγος!
Τι γίνετε ρε σειρά τον πιέζω…χαμογελάει κοκκινίζοντας και μου επαναλαμβάνει το «δεν ξέρω»!!
Ξέρεις ρε κουφάλα του λέω… και θα μου πεις τώρα!
Μα....
Δεν έχει μα… θα μου πεις τώρα ….που μας πάνε;
Τον ζόρισα και μου το «ξεφούρνισε»…
«Θα πάμε φάλαγγα μέχρι το σταθμό του τρένου στο Πολύκαστρο! Ότι φορτώνεται στο τραίνο θα φορτωθεί!! Οι άλλοι θα πάμε απ’ το δρόμο μέχρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης»…αυτό έγραφε το «σήμα»!
Και μετά… και μετά; τον ρωτάω!
«Θα μας φορτώσουν σε καράβι… για το Λίβανο»!!!
Εδώ πραγματικά σαλτάρισα! Στο μυαλό μου τότε σαν και τώρα ήρθε το τραγούδι:
«Ο Γέρο Νέγρο Τζίμ»… (Τι θέλουν τα παιδιά μας στα Βιετνάμ)!!!
Εδώ θα κάνω …μετά από χρόνια σιωπής…μια βαριά της ψυχής αποκάλυψη:
Του λέω:
«Όσοι από σας θέλετε να πάτε…να πάτε! Εγώ σε καράβι δεν μπαίνω»!
«Εξασφάλισα» δυο γεμιστήρες, για ν’ αμυνθώ με τ’ όπλο μου, ένα οπλοπολυβόλο ένα ΗΚ11…που το είχα στον ώμο μου!

Θ’ αυτομολήσω…. αλίμονο σ’ όποιον προσπαθήσει να μ’ αποτρέψει!
Υπερασπίζομαι την Πατρίδα μου μέσα απ’ τα σύνορά της…Σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες εγώ δε συμμετέχω»!

Τα παιδιά – δυο τρία άτομα, απ’ τα είκοσι περίπου, που ήμασταν ταυτοποιημένοι, χαρακτηρισμένοι, φακελωμένοι… τότε εκεί αριστεροί* συγκλονίστηκαν, ταράχτηκαν ….αφυπνίστηκαν!!!
Εμείς τι θα  κάνουμε με ρώτησαν:
«Εσείς κάντε ότι θέλετε….εγώ θα κάνω ότι η συνείδησή μου επιτάσσει!!
Σε καράβι για Λίβανο δεν μπαίνω ούτε νεκρός… πόσο μάλλον ζωντανός»!!
Τι θέλουν τα παιδιά μας στα Βιετνάμ….

prototypia: Τι θέλουν τα παιδιά μας... στα Βιετνάμ;

Μετά από κάποιες ώρες η «άσκηση ετοιμότητας» έληξε…. Και η δική μου τάση να μη συμβάλω σε Νατοϊκή Εκστρατεία…και ούτως η άλλως δεν θα συνέβαλλα!

ΥΓ 1: Ότι θυμάμαι γράφω… και για ότι γράφω, αν υπάρχουν κενά …συμπληρώστε τα, όσοι έχετε μνήμη ελέφαντα σαν κι εμένα… για να μη γράψω κάτι βαρύτερο!!!

ΥΓ 2: *«φακελωμένοι… τότε εκεί αριστεροί»…απ’ τους 250 φαντάρους που υπηρετούσαμε τότε εκεί οι 20 περίπου ήμασταν χαρακτηρισμένοι αριστεροί! Προσωπικά τον φάκελό μου τον είδα …(θα περιγράψω κάποια στιγμή αυτό το γεγονός), που, πως, πότε και ποιος (αν το επιθυμεί θ’ αναφέρω τ’ όνομά του)  μου τον αποκάλυψε!

ΥΓ 3: Αφιερωμένο στη νέα γενιά, στην έφεδρη στρατευμένη και στρατεύσιμη νεολαία μας, που πρέπει να ξέρει πως εμείς «οι παλιές καραβάνες», αν και στην εφεδρεία …ξέρουμε να κρατάμε άμυνες!!!

Όταν τούτος ο τόπος, τούτος ο λαός …ανταμώσει την πραγματική Δημοκρατία
«Οι πουλημένοι θα δικαστούν και οι αδικημένοι θ’ αποκατασταθούν»!
Σιμώνουν οι μέρες μιας... άλλης χαραυγής!!!
Προσοχή αδέρφια Συνέλληνες
Οι καιροί είναι δύσκολοι, πονηροί κι επικίνδυνοι…
Προσοχή Συμπατριώτες
«Όχι στον αλληλοσπαραγμό!!!»
Και αναρωτηθείτε….
Τι θέλουν τα παιδιά μας… στα Βιετνάμ;

Απλά υπογράφω, αντί για μελάνι, με τ’ άλικο της καρδιάς μου αίμα!!
Με τ’ ανεξίτηλο της ψυχής μου χρώμα!!!
Δημήτρης Ντόκας

Διαβάστε ακόμα... 
Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

Καθώς η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών πλησιάζει τα δύο κόμματα που απαρτίζουν την ακροδεξιά κυβέρνηση δίνουν ένα πραγματικό ρεσιτάλ ψηφοθηρίας και ευνοϊκής τοποθέτησης των ημετέρων.
Ένα πραγματικό όργιο συντελέστηκε τις τελευταίες μέρες όταν σε αμέτρητους στρατιώτες που ορκίστηκαν πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι παίρνουν φύλλο πορείας για το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ, το Πολεμικό Μουσείο και λοιπές προνομιακές τοποθετήσεις.
Τι να πει κανείς. Μόνο στο ΚΕΝ Τεχνικού στο Ναύπλιο 120 στρατιώτες –ναι καλά διαβάσατε- 120 βύσματα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, έφυγαν για τις παραπάνω μονάδες (μεταξύ τους ελάχιστοι φαντάροι που είχαν πάρει κατ’ εξαίρεση μετάθεση, όπως δικαιούνταν).
 Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο..

Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση χαϊδεύει φασίστες Απόστρατους Στρατιωτικούς που συνεργάζονται με τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών και τον δημοσιογράφο  Μάνο Τσαλδάρη ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας λέει  αναφερόμενος στην συνάντηση της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού με αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής:
“Θέλω να πιστεύω ότι έχουν μετανιώσει ήδη όσοι είχαν τη σχετική πρωτοβουλία, εκ μέρους της συγκεκριμένης Ένωσης. Δεν εκφράζει όμως το σύνολο των αποστράτων αξιωματικών, οι οποίοι, είμαι βέβαιος ότι δεν θέλουν να έχουν την παραμικρή σχέση με μία υπό δικαστική διερεύνηση εγκληματική οργάνωση”.

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποκαλύπτουμε ότι της συγκεκριμένης συνάντησης ακολούθησε φιλοξενία πολυμελούς αντιπροσωπίας Αποστράτων από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα των ΝΑΖΙ στις Βρυξέλλες, αποδεικνύοντας ότι η σχέση και η συνεργασία Αποστράτων Στρατιωτικών και ΝΑΖΙ είναι βαθύτερη…

 Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο..
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014
Μπορεί οι Ενώσεις Στρατιωτικών να δέχονται την επίθεση της κυβέρνησης, της στρατιωτικής ηγεσίας και των φασιστών, αλλά οι διεκδικήσεις τους κινούνται στο πλαίσιο της κυρίαρχης πολιτικής την οποία υπερασπίζουν και διεκδικούν βελτίωση της θέσης τους στη βάση των απαιτήσεων του βαθέως κράτους, με έναν ακραίο συντεχνιασμό.  Είναι ενδεικτικό ότι για τα πρόσφατα θανατηφόρα ατυχήματα με ευθύνη του Στρατού δεν έβγαλαν ούτε καν ανακοίνωση, ενώ οι αυξήσεις στους μισθούς τους –αντίθετα από ότι ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους-  επιδικάστηκαν από τους δικαστές  με κριτήριο ότι αυτοί μαζί με τους Αστυνομικούς και τους Δικαστές είναι οι Φρουροί του αστικού καθεστώτος.  
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο..
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014
Απίστευτη καταγγελία έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από το ΚΕΕΜ Σπάρτης και από συναδέλφους του 1ου τάγματος .
Χτες βράδυ (7/12/2014) και ενώ είχαν έξοδο, όσοι γύρισαν νωρίς πληροφορήθηκαν από τον ΑΥΔΜ ότι φαγητό δεν υπάρχει για αυτούς , γιατί όσοι έχουν έξοδο πρέπει να τρώνε έξω… Το τραγικό είναι ότι σήμερα έχουμε να δώσουμε αίμα και το πρωί θεωρητικά δεν πρέπει να φάμε.
 Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο..
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014
ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ 
ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ-ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΡΩΜΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΕ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ-ΑΦΡΙΚΗ-ΑΣΙΑ-ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΑΞΑΝ ΤΗΝ 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ.
Κλαίγονται οι στρατοκράτες:
 Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο..
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014
Το Πόρισμα της ΕΔΕ δεν έχει βγει ακόμη αλλά τους έκοψαν και τη μείωση από τη ΔΕΗ, αφού πλέον δεν είναι… πολύτεκνοι!
Στην Ελλάδα της άγριας φορμπηξίας και του εργασιακού μεσαίωνα η Βούλτεψη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ακροδεξιάς κυβέρνησης, σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών της ΔΕΗ, φοροδιαφεύγει.
Ο ΣΚΑΙ της πιο μαύρης και αποκρουστικής προπαγάνδας δεν πλήρωνε ούτε ΧΑΡΑΤΣΙ ούτε και ΤΑΠ. 
Ο Γιάννης Στουρνάρας, ο άνθρωπος που δημιούργησε τον ΕΝΦΙΑ,επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον μιας ανώνυμης εταιρείας, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, έστειλε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την απαλλαγή των 29 κτιρίων που ανήκουν στην ΤτΕ σε όλη την ελληνική επικράτεια.
 Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο..
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014
Ένταση της στρατιωτικής συνεργασίας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και ειδικότερα με την Αίγυπτο καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μια συνεργασία που περιλαμβάνει τα πάντα, από εκπαίδευση στελεχών και συχνές ανταλλαγές επισκέψεων των Αρχηγών των Όπλων, κοινές ασκήσεις σε όλο τα φάσμα των επιχειρήσεων, μέχρι τα εξοπλιστικά προγράμματα και την συντήρηση των οπλικών συστημάτων.
Η ελληνική αστική τάξη  επιχειρεί να αναβαθμίσει τον ρόλο της στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, διεκδικεί κομβικό ρόλο στον νέο ενεργειακό χάρτη μέσω του καθορισμού ΑΟΖ, την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, την χάραξη των νέων ενεργειακών δρόμων και την εξασφάλιση της ασφαλούς ροής. Στο πλαίσιο αυτό όχι μόνο διαμορφώθηκε ο στρατηγικός άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, αλλά και μετά τις τελευταίες συμφωνίες εντάσσεται και νέος παίχτης, η Αίγυπτος.
 Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο..
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014
Στα άκρα ωθούν τους συναδέλφους στο 2/39 Μεσολογγίου. Αν οι αποκαλύψεις για τη φορολόγηση της αποζημίωσης για τη δολοφονία του 19χρονου Πεζοναύτη απέδειξαν ότι ο στρατός δεν σέβεται ούτε ζωντανούς, αλλά ούτε νεκρούς  τους συναδέλφους στρατιώτες και τις οικογένειες τους.
Η καταγγελία φαντάρου από το Στρατόπεδο του Μεσολογγίου αποτελεί μια σαφέστατη απόδειξη του ωχαδελφισμού, της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας που κυριαρχεί μεταξύ πληθώρας διοικητών και στελεχών.
 Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο..