«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ολοκληρώνεται η καταβολή των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ στους σεισμόπληκτους της Δυτικής Ελλάδας

Προσπάθειες Διδασκάλου για εξασφάλιση επιπλέον 2,4 εκατ. εντός του 2014

Ολοκληρώνεται η καταβολή των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ στους σεισμόπληκτους της Δυτικής Ελλάδας

Συνεχίζεται, με γρήγορους ρυθμούς, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η καταβολή της... δωρεάν κρατικής αρωγής σε πληγέντες, από το σεισμό του Ιουνίου του 2008, των νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Μέχρι τέλος του έτους, οι υπηρεσίες του Τ.Α.Σ. θα έχουν ολοκληρώσει την καταβολή του ποσού των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε 1300 δικαιούχους, για την εξυπηρέτηση των οποίων και την επίσπευση των διαδικασιών, ενόψει των εορτών, θα παραμείνουν ανοιχτές και τα Σαββατοκύριακα, από 10:00 έως 14:00.
Σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου παρέδωσε, στο γραφείο του, την επιταγή με το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε, ύψους 273.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στη δεύτερη δόση ανακατασκευής πληγέντος από το σεισμό εργοστασίου στην Αχαΐα.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά ο κ. Διδασκάλου ανέφερε:

«Η καταβολή της δωρεάν κρατικής αρωγής στους δικαιούχους σεισμόπληκτους συνεχίζεται ομαλά. Σήμερα δώσαμε το μεγαλύτερο ποσό, που έχουμε δώσει σε επιταγή μέχρι τώρα, ύψους 273.000 ευρώ. Μας δίνει ιδιαίτερη χαρά που ολοκληρώνουμε αυτή την προσπάθεια, όπως είχαμε υποσχεθεί, μέχρι τέλος του χρόνου.

Σημαντικό, επίσης, είναι ότι είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να εξασφαλίσουμε, επιπλέον και εκτός των 11,5 εκατ. που έχουμε στη διάθεσή μας, το ποσό των 2,4 εκατ. για τους σεισμόπληκτους της Δυτικής Ελλάδας. Κάνουμε αγώνα δρόμου να έχουμε αυτά τα χρήματα μέχρι το τέλος του έτους, ώστε όλοι, πλέον, να πάρουν το ποσό που είχαμε υποσχεθεί και τους αναλογεί. Είναι κάτι που το οφείλουμε, άλλωστε.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθημερινά, δίνει τη μάχη προκειμένου να είναι πιο κοντά στον πολίτη, προκειμένου να μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα στις ανάγκες του».


Από την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ