«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Πρόσληψη προσωπικού με έγκριση Γιώργου Διδασκάλου

Την πρόσληψη 8 συνολικά ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να απασχοληθούν σε Δήμους και Ν.Π.Δ.Δ., αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για κατεπείγουσες εποχιακές και πρόσκαιρες ανάγκες, ενέκρινε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου.
Συγκεκριμένα, με δίμηνες συμβάσεις θα απασχοληθούν οι κάτωθι:

·    2 άτομα ειδικότητας Χειριστών Προωθητήρα και Διαμορφωτήρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

·        4 άτομα ειδικότητας Χειριστών Μηχανημάτων στον Δήμο Αγρινίου...

·        2 άτομα ειδικότητας Εργατών Γενικών Καθηκόντων, στον Δήμο Μεγαλόπολης


Λήγει η προθεσμία δήλωσης υφιστάμενων σημείων υδροληψίας

Προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 έχουν οι ενδιαφερόμενοι για τη δυνατότητα υποβολής Αίτησης Εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) των υφιστάμενων υδροληψιών που έχουν αδειοδοτηθεί πριν τις 20/12/2005 ή δεν έχουν ποτέ αδειοδοτηθεί.

Η διαδικασία εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) είναι απλή χωρίς την απαίτηση δικαιολογητικών και γίνεται με την συμπλήρωση Αίτησης που χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία του οικείου Δήμου.



Επισημαίνεται ότι για τη σύνταξη κάθε συμβολαίου μεταβίβασης, δωρεάς, γονικής παροχής, αποδοχής κληρονομίας ή σύστασης εμπραγμάτου δικαιώματος που αφορά στο ακίνητο που πραγματοποιείται υδροληψία, πρέπει να προσκομίζεται από τον ενδιαφερόμενο το πιστοποιητικό εγγραφής του εν λόγω σημείου υδροληψίας Ε.Μ.Σ.Υ. ή να αποτυπώνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα που συνοδεύει το συμβόλαιο ο κωδικός εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ. Επίσης, σε κάθε ιδιωτικό συμφωνητικό για μίσθωση ή κατά παραχώρηση χρήση του ακινήτου στο οποίο πραγματοποιείται υδροληψία, πρέπει να αναγράφεται ρητά και ο κωδικός εγγραφής Ε.Μ.Σ.Υ.



Επισημαίνεται τέλος ότι για την δυνατότητα υποβολής αίτησης χορήγησης ή ανανέωσης άδειας χρήσης νερού για κάθε ενεργό σημείο υδροληψίας προαπαιτούμενο είναι η εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ).



Επιπλέον, έχει παραταθεί μέχρι 30 Απριλίου 2015 η δυνατότητα υποβολής αίτησης χορήγησης ή ανανέωσης άδειας χρήσης νερού (από 30 Ιανουαρίου 2015, που ήταν η προηγούμενη προθεσμία).



Για τυχόν επιπλέον ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία που αφορά την διαδικασία εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ. καθώς και για τη συμπλήρωση της ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια Υπηρεσία του οικείου Δήμου.



ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ