«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

«Έφυγε» ο Σεραφείμ Φυντανίδης


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών άφησε το βράδυ των Χριστουγέννων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης, ο οποίος αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 έλαβε πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα....
Έθνος ως συντάκτης την περίοδο 1957 - 1968. Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στην Απογευματινή στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη. Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της Ελευθεροτυπίας.


www.prototypia.gr : Καλό ταξίδι δάσκαλε

Είχα την τύχη νεαρός δημοσιογράφος «να περάσω κι εγώ την πόρτα» της Ελευθεροτυπίας!
Εκεί… την όμορφη εποχή της δεκαετίας του ’80, γνώρισα αξιόλογους Δημοσιογράφους, Ανθρώπους που με δίδαξαν…ένας απ’ αυτούς ήταν κι ο Σεραφείμ Φυντανίδης!!
 Η είδηση του θανάτου του με συγκλόνισε…θα μπορούσα να γράψω πολλά και τίποτα, προτιμώ αυτά τα λίγα απέριττα κι απλά λόγια να καταθέσω…

 Καλό ταξίδι Δάσκαλε!!!

Δημήτρης Ντόκας