«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Την Κυριακή το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο για το 2014

Την ερχόμενη Κυριακή 28 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση για το 2014, του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, με αρκετά θέματα στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης.
Σύμφωνα με την πρόσκληση που υπογράφει η Πρόεδρος του Σώματος Αναστασία Τογιοπούλου, η 25η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί....
την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου και ώρα 16.00 στην Πάτρα, στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50).
Μεταξύ των θεμάτων είναι η έγκριση πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση νέων έργων στο Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ για το έτος 2014, η σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2015 του «Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών – Η ΕΛΠΙΔΑ» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η έγκριση κατάρτισης Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».
 Παραδοσιακά κάλαντα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας από το Μουσικό Σχολείο και το Αρσάκειο Πάτρας

Παραδοσιακά κάλαντα και διάφορα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και την υπόλοιπη χώρα, έψαλαν στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πατρών και του Αρσάκειου Γυμνασίου, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας.
 Τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου οι οποίοι είπαν τα κάλαντα με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, υποδέχθηκαν εκτός από τον κ. Κατσιφάρα, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Λάμπης Αριστειδόπουλος, Γιώργος Αγγελόπουλος και Νίκος Υφαντής, Διευθυντές και στελέχη της Περιφέρειας, καθώς και η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου.
 Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν καλές γιορτές και έναν ευτυχισμένο νέο χρόνο, τονίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από το συγκεκριμένο σχολείο, που φιλοξενεί σχεδόν 300 παιδιά, ενώ μίλησε και για την ιδιαίτερη σημασία που έχει η μουσική για όλους μας.
 «Η μουσική καθορίζει τον άνθρωπο. Δεν είστε απλώς ένα ακόμα σχολείο, αλλά ένα μουσικό σχολείο που μας δείχνει έναν άλλο, διαφορετικό δρόμο αξιών και ευαισθησιών» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας.

Τις θερμές ευχές του έδωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και στους μαθητές και στους καθηγητές του Αρσακείου δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είστε η ελπίδα και η μεγάλη ανατροπή θα γίνει από εσάς. Μια νέα αρχή, την οποία θα κάνετε εσείς, όπως θέλει και απαιτεί πλέον η κοινωνία μας».
Το πρόγραμμα για αύριο παραμονή Χριστουγέννων

Αύριο Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας θα υποδεχθεί στο γραφείο του για να του πουν τα κάλαντα, την Μπάντα του ΚΕΤχ (ώρα 9.30 π.μ.), τη Μπάντα του Δήμου Πατρέων (10.30 π.μ.) και στις 11.30 το πρωί θα ακολουθήσει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Βίντεο μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:



Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για την εορτή των Χριστουγέννων
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων, απευθύνει τις ευχές του προς όλους τους πολίτες της Περιφέρειας:
«Τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων το μήνυμα για ειρήνη, αγάπη και υγεία παραμένει «φωλιασμένο» στις καρδιές μας.
Οι δύσκολες ημέρες που διανύουμε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έχουν δημιουργήσει ένα δύσβατο δρόμο για όλους μας, όμως το πραγματικό νόημα της γέννησης του Χριστού, ας μας βοηθήσει να μετατρέψουμε τον πόνο και τη δυστυχία σε ελπίδα, χαρά και αλληλεγγύη, για να μπορέσουμε να ατενίζουμε πλέον με αισιοδοξία το μέλλον.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένει δίπλα στους πολίτες της και σας καλεί όλους να μείνουμε ενωμένοι, ώστε να καταφέρουμε να βγούμε επιτέλους από την πολυεπίπεδη κρίση και να επιτύχουμε μια υγιή αναπτυξιακή πορεία για τον τόπο μας.
Από την καρδιά μου, εύχομαι σε όλους, χρόνια πολλά, ειρηνικά και καλά Χριστούγεννα».

Ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς ιδιώτες κτηνιάτρους
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνέχεια της υπογραφής της Υ.Α με αριθ. 816/156798/2014 «Λεπτομέρειες εφαρμογής του θεσμού του κτηνίατρου εκτροφής, στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» καλεί τους ιδιώτες κτηνίατρους να υποβάλλουν αίτηση ενδιαφέροντος, στα Τμήματα Κτηνιατρικής των κατά τόπους Περιφερειακών Ενοτήτων, συνοδευόμενη από τα ακόλουθα δικαιολογητικά σε ακριβή αντίγραφα:
1.Πτυχίο Κτηνιατρικής Σχολής της ημεδαπής ή ισοτίμου και  αντίστοιχου τίτλου αναγνωρισμένου ιδρύματος της αλλοδαπής.
2.Εν ισχύ βεβαίωση αναγγελίας έναρξης- συνέχισης άσκησης του κτηνιατρικού επαγγέλματος από το ΓΕΩΤΕΕ.
3.Βεβαίωση έναρξης επαγγέλματος από την αρμόδια ΔΟΥ.
4.Υπεύθυνη δήλωση, γνησίως υπογεγραμμένη, σχετικά με την  Περιφερειακή Ενότητα  στην οποία δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, καθώς και τις όμορες Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν.
5.Υπεύθυνες Δηλώσεις , γνησίως υπογεγραμμένες με τις οποίες βεβαιώνεται η συνδρομή  των παρακάτω κριτηρίων:
α) Οι κτηνίατροι εκτροφής ασκούν νόμιμα το κτηνιατρικό επάγγελμα.
β) Διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ)
γ) Δεν έχουν άδεια για λιανική ή χονδρική πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων, ούτε εργάζονται  σε εταιρείες  παραγωγής και διάθεσης κτηνιατρικών φαρμάκων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.
δ) Δεν είναι μισθωτοί κτηνίατροι που υπηρετούν ως μόνιμοι ή συμβασιούχοι υπάλληλοι ορισμένου χρόνου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ,στην  Περιφερειακή Διοίκηση, στο ΥΠΑΑΤ, σε άλλα Υπουργεία ή φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.