«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δέκα άτομα, στο Αγρίνιο που συμμετείχαν σε παράνομο παίγνιο  « Poker » 
Οι δράστες είχαν διοργανώσει και διεξήγαγαν το τυχερό παίγνιο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Κατασχέθηκαν πληθώρα μάρκες και τραπουλόχαρτα 
Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», σε καταστήματα και άλλους χώρους, από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.
Ειδικότερα....
συνελήφθησαν, χθες (28-12-2014) το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δέκα ημεδαποί άνδρες, ηλικίας  από 62 έως 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων. 
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ενεργήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Αγρίνιο, στο οποίο ο 62χρονος ήταν προσωρινά υπεύθυνος και συνελήφθησαν ο ίδιος και εννέα ακόμα άτομα, για διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιγνίου « Poker ». 
Το παιχνίδι διεξαγόταν σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, ενώ σε  έρευνες που ακολούθησαν οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, τραπουλόχαρτα και 455 μάρκες σε διάφορα χρώματα, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε προσυμφωνημένα χρηματικά ποσά.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου των εορτών, για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Τραγανό Ηλείας, ενώ κατασχεθήκαν τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές στους οποίους είχε εγκατασταθεί λογισμικό για « Φρουτάκια »

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και σε άλλους χώρους, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».

Συνελήφθησαν, προχθές (27-12-2014) αργά το απόγευμα, στο Τραγανό Ηλείας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τρεις άνδρες, δύο ημεδαποί και ένας υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 42, 25 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της διεξαγωγής και της συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση σε κατάστημα-καφετέρια, στο Τραγανό, συνελήφθησαν ο 25χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος και ο 29χρονος αλλοδαπός που συμμετείχε ως παίκτης, σε τυχερό παίγνιο, ενώ κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές με κερματοδέκτες και το χρηματικό ποσό των (6) ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση σε κατάστημα-καφενείο του 42χρονου στην ίδια περιοχή, εντοπίστηκαν μέσα στο κατάστημα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές με κερματοδέκτες και το χρηματικό ποσό των (32) ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν, είχε εγκατασταθεί λογισμικό για το παράνομο τυχερό ηλεκτρονικό παίγνιο «φρουτάκια».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.


Αποτελέσματα τροχονομικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων
Το χρονικό διάστημα από 19.12.2014 έως 26.12.2014 συγκροτήθηκαν 2.796 συνεργεία ελέγχου, ελέγχθηκαν 75.617 οχήματα και βεβαιώθηκαν περισσότερες από 20.000 παραβάσεις

Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων που έχει εκπονήσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την εορταστική περίοδο, η Διεύθυνση Τροχαίας προγραμμάτισε και πραγματοποίησε τροχονομικούς ελέγχους, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων (19.12.2014 - 26.12.2014), σε όλη την επικράτεια.
Σκοπός των ελέγχων και της αυξημένης παρουσίας και δράσης των Υπηρεσιών Τροχαίας στο οδικό δίκτυο ήταν η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφαλείας, η ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η ασφαλής μετακίνηση οχημάτων και πολιτών.
Συγκεκριμένα, την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, συγκροτήθηκαν 2.796 συνεργεία ελέγχου και πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε 75.617 οχήματα, σε όλη την επικράτεια, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν συνολικά 20.131 παραβάσεις, ως ακολούθως:
Υπερβολική ταχύτητα
3.181
Παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
807
Παραβάσεις Μέθης
745
Μη χρήση κράνους
444
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας
365
Χρήση κινητών τηλεφώνων
251
Παραβάσεις οχημάτων (ΚΤΕΟ)
249
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
194
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
186
Αντικανονικό προσπέρασμα
132
Αντικανονικοί ελιγμοί
80
Παραβίαση προτεραιότητας
64
Κίνηση στην αριστερή λωρίδα
34
Μη χρήση παιδικών καθισμάτων
14
Λοιπές παραβάσεις
13.385
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ
20.131
Ανάλογες επιχειρήσεις τροχονομικών ελέγχων και αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια αναπτύσσονται με βάση το σχεδιασμό του Αρχηγείου και θα ισχύουν και το διάστημα της εορταστικής περιόδου της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτυού και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:
 • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.
 • Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
 • Σέβομαι τα όρια ταχύτητας.
 • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
 • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
 • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
 • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
 • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
 • Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας.
 • Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
 • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
 • Πριν ξεκινήσω για ταξίδι ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.
Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές στον τομέα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.hellenicpolice.gr


Αγώνα καλαθοσφαίρισης φιλανθρωπικού χαρακτήρα διοργανώνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της περιοχής

Ο αγώνας πραγματοποιείται για την ενίσχυση οικογένειας αστυνομικού

Φιλανθρωπικός αγώνας καλαθοσφαίρισης διοργανώνεται, αύριο (30.12.2014), το απόγευμα (18:00 ώρα), από την Διεύθυνση Αστυνομίας  Αιτωλίας σε συνεργασία με την Τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Μεσολογγίου.

Στους αγώνες θα συμμετέχουν οι ομάδες των Τοπικών Διευθύνσεων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ι.Ρ.Α. (International Police Association) Αχαΐας, Ακαρνανίας, Αιτωλίας καθώς και η ομάδα Χαρίλαου Τρικούπη του Γυμναστικού Συλλόγου Μεσολογγίου.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η συγκέντρωση χρηματικού ποσού, προκειμένου να προσφερθούν στην οικογένεια αστυνομικού που έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια, ως οικονομική ενίσχυση.

Σημειώνεται ότι, δεν θα υπάρχει τιμή εισιτηρίου, αλλά συμβολική καταβολή  οποιουδήποτε χρηματικού ποσού ως αντίτιμο, για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού σκοπού.

Στο πλαίσιο των αγώνων, θα υπάρξει διαγωνισμός επίδειξης ικανοτήτων, θα απονεμηθούν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά κύπελλα και στο τέλος θα ακολουθήσει μικρή εκδήλωση στη Λέσχη Αξιωματικών στο Μεσολόγγι.