«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ο αγαπημένος μας καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός …δεν ξεχνάει ότι ξεκίνησε την καλλιτεχνική του καριέρα απ’ το Αγρίνιο!

Προς Μ.Μ.Ε. Αιτωλοκαρνανίας


Αγαπητοί/ες χρόνια πολλά!
Σας προωθούμε την συνέντευξη του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού που δόθηκε στον δημοσιογράφο κ. Θάνο Χριστακόπουλο και για το ειδησεογραφικό portal The best news (www.thebest.gr).  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/306960?skip_cache=yes
Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Πατρινός δεν ξεχνάει αν και το ξέχασαν πολλοί για το ξεκίνημα της καλλιτεχνικής του καριέρας από το Αγρίνιο όπου...
έζησε με την οικογένεια του 33 χρόνια. Αναφορά για τις πρώτες του παραστάσεις στο Αγγελόκαστρο, στο δημοτικό σχολείο στα Σιταράλωνα, το Αγρίνιο, στο λυόμενο θεατράκι του στον Αστακό ακόμη και για την Κατούνα  για τον Μπαρμπα Γιώργιο και τον καραγκιοζοπαίχτη Ρούλια που ήταν από την Αιτωλοακαρνανία.

Ο Πατρινός αυτοδίδακτος καραγκιοζοπαίχτης πραγματοποίησε την πρώτη του ημιεπαγγελματική παράσταση το 1985 στο 2θέσιο δημοτικό σχολείο Σιταραλώνων Αιτ/νίας. Μέχρι τότε εργαζόταν ως μηχανικός καυστήρων κι αυτό ήταν το βιοποριστικό του επάγγελμα. Όλοι τον γνωρίζανε με το όνομα Χρήστος Μαμάσης. Οι Αγρινιώτες όμως του έδωσαν την επωνυμία του θεάτρου λόγω καταγωγής κι έτσι έμεινε από τότε. Το 1986 έδωσε την πρώτη παράσταση με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο Άνεσις. Από τη δεκαετία, λοιπόν, του ’80 πραγματοποιεί παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, από το Ορμένιο του Έβρου, την Κομοτηνή, την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες τόσο στα σχολεία, σε φεστιβάλ, πολιτιστικές εκδηλώσεις όσο και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών περιοδειών. Έχει γνωρίσει όλα τα μέρη της Ελλάδας και τους ανθρώπους της, την έχει πραγματικά «οργώσει». Το επάγγελμα του τεχνικού καυστήρα το εγκατέλειψε οριστικά το 1987. Έχει τέσσερα παιδία που πάντα ακολουθούν τον ξυπόλητο ήρωα, τον Καραγκιόζη.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε είμαστε στην διάθεση σας.
Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία!!! 

Περί Σκιών
Καλλιτεχνικός χώρος Θεάτρου Σκιών
Facebook: Περί Σκιών