«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Αυστραλία: Αιματηρό τέλος στην υπόθεση ομηρίας με την εισβολή της αστυνομίας στην καφετέρια

Μία από τις ομήρους που ξέφυγαν (Φωτό ΑΡ)
Με την έφοδο της αστυνομίας τερματίστηκε η πολύωρη υπόθεση ομηρίας σε καφετέρια, σε πολυσύχναστο σημείο στο Σίδνεϊ.
Τηλεοπτικό υλικό έδειξε έναν άνδρα να βγαίνει τρέχοντας με τα χέρια ψηλά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, άλλοι δύο άνδρες και δύο γυναίκες διέφυγαν από την καφετέρια. Στη συνέχεια, ακολούθησε καταιγισμός πυρών, καθώς βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο χώρο.
Μία γυναίκα απομακρύνθηκε από το σημείο τραυματισμένη, ενώ...
άλλες αναφορές κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και τουλάχιστον πέντε τραυματίες, τέσσερις όμηροι και ένας αστυνομικός. Άγνωστη παραμένει η τύχη του δράστη.
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη
Νωρίτερα, η αστυνομία της Αυστραλίας ανέφερε ότι ο δράστης της ομηρίας είναι ένας Ιρανός μετανάστης, ο Μαν Χαρόν Μονίς, αυτοαποκαλούμενος «σεΐχης», ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση και είναι γνωστός στις αρχές διότι έχει στείλει απειλητικές επιστολές στις οικογένειες Αυστραλών στρατιωτών οι οποίοι έχουν σκοτωθεί στο εξωτερικό. Σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ, ο ένοπλος ζητά σημαία της ISIS και να μιλήσει με τον πρωθυπουργό.
Η ομηρία ξεκίνησε στις 09.45 τοπική ώρα (00.45 ώρα Ελλάδας) σε κεντρικότατο σημείο του Σίδνεϊ. Πέντε όμηροι διέφυγαν, βγαίνοντας από πίσω πόρτα. Ανάμεσά τους και ένας ομογενής.