«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Οι απολύσεις στα διόδια του Ακτίου δεν πρέπει να περάσουν

Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα καταγγέλλει την προσπάθεια απόλυσης των εργαζομένων στα διόδια Ακτίου μέσω της μη ανανέωσης της σύμβασής τους μετά το τέλος του έτους και στηρίζει την απεργιακή τους κινητοποίηση στις 29-30 και 31 Δεκεμβρίου...


Οι απολύσεις 5 εργαζομένων από την εταιρεία «Αττικές Διαδρομές ΑΕ» που αναλαμβάνει την εκμετάλλευση των διοδίων από 1/01/2015 μέσα από την μη ανανέωση της σύμβασής τους δείχνει τον αδίστακτο χαρακτήρα των μεγαλοεργολάβων που καταχρώνται τα δημόσια έργα και τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα ζητά την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των 5 τεχνικών, την εξασφάλιση της παράτασης των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στα διόδια και την μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου καθώς και την καταβολή όλων των επιδομάτων του 2014 που χρωστά η εργοδοσία.
Χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση από τη Δευτέρα 29/12  έως και την Τετάρτη 31-12 γιατί πιστεύει ότι μόνο η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, ο ανυποχώρητος αγώνας, η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και ο  οργανωμένος ξεσηκωμός του λαού ενάντια στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-Ε.Ε-ΔΝΤ μπορεί να βάλει τέρμα στην αντιλαϊκή επίθεση.
Την πρωτοχρονιά παλιοί και νέοι μεγαλοεργολάβοι δεν πρέπει να εισπράξουν τα διόδια του Ακτίου γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους. Η μάχη των εργαζομένων στα διόδια είναι μάχη όλων των εργαζομένων και των ανέργων της περιοχής. Μάχη για εργασία και αξιοπρέπεια. Καλούμε τα συνδικάτα της περιοχής, όλους του μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, να στηρίξουν τη απεργία των εργαζομένων στα διόδια και τις πιθανές επόμενες κινητοποιήσεις τους.
30 Δεκεμβρίου 2014
***
Συμπαράσταση στους εργαζόμενους των διοδίων Ακτίου

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου που ξεκινούν 48 ωρη απεργία από την Δευτέρα 29/12 να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας . Η γνωστή εταιρεία που κατασκεύασε και εκμεταλλεύεται τα διόδια ,  πιέζει για νέα σύμβαση από την 1η Γενάρη του 2015 και αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα θα είναι όπως σήμερα .
 Η ανάθεση των δημοσίων έργων , φτιάχνουν  μεγαλοεργολάβους που ξεκοκαλίζουν δημόσιο χρήμα με τις επιταγές της Ε.Ε. και των Ελληνικών Κυβερνήσεων
 Πρέπει τα διόδια να περάσουν στο Ελληνικό δημόσιο και ο μεγαλοεργολάβος που εκμεταλλεύεται τόσα χρόνια τα διόδια να φύγει και να μην του παρέχεται αυτό το δικαίωμα .
 Ο αγώνας των εργαζομένων στα διόδια πρέπει να συνδέεται με τον αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για αξιοπρεπή εισόδημα για ανθρώπινη διαβίωση ενάντια στο μαύρο μέτωπο Ε.Ε. , Δ.Ν.Τ., κεφαλαίου και κυβερνήσεων.
 Η μάχη των εργαζομένων για δουλειά είναι υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης και χρειάζεται ευρεία στήριξη και συμπαράσταση των συνδικάτων και των φορέων της περιοχής μας.       
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του σωματείου εργαζομένων του Δ.Σ. Ακτίου:
1) για την παραμονή και διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους κατά την αλλαγή της αναδόχου εταιρίας από 01/01/15
2)για να πάρει πίσω η εργοδοσία όλες τις παράνομες απολύσεις του τελευταίου διαστήματος και να ανανεωθούν οι συμβάσεις των.
3) για να καταβληθούν τα αναδρομικά (οικογενειακό επίδομα –τριετίες)
4) για να σταματήσει η δικαστική δίωξη σε βάρος του σωματείου
Σωματείο ΕΤΕ ΔΕΗ Αιτωλοακαρνανίας
Εργατική Πάλη Οικοδόμων Αγρινίου 
***

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ

ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ
Τα παρακάτω συνδικάτα, σωματεία και σύλλογοι της Πρέβεζας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στο Σωματείο Εργαζομένων Σ.Δ. Ακτίου και υιοθετούμε τα αιτήματά τους:
1) για την παραμονή και διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους κατά την αλλαγή της αναδόχου εταιρίας από 01/01/15
2)για να πάρει πίσω η εργοδοσία όλες τις παράνομες απολύσεις του τελευταίου διαστήματος και να ανανεωθούν οι συμβάσεις των.
3) για να καταβληθούν τα αναδρομικά (οικογενειακό επίδομα –τριετίες)
4) για να σταματήσει η δικαστική δίωξη σε βάρος του σωματείου
Θα είμαστε δίπλα στον αγώνα τους.
ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ
Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας
Παράρτημα Σ.Υ.Ε.Τ.Ε Πρέβεζας
Σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο Πρέβεζας
Σύλλογος εργαζομένων περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας περιφέρειας Ηπείρου
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Πρέβεζας
Σωματείο Χειριστών-Βοηθών-Λιπαντικών –Ανυψωτικών μηχανημάτων Πρέβεζας
Σωματείο Ξενοδοχοϋπάλληλων-Σερβιτόρων Πρέβεζας
Σωματείο υπαλλήλων ΕΛΤΑ Πρέβεζας-Λευκάδας
Σωματείο εργαζομένων τουρισμού-επισιτισμού Πάργας
Σωματείο εργατοϋπαλλήλων Σουπερ-Μάρκετ Πρέβεζας
Σωματείο συμβασιούχων ιδιωτικών υπαλλήλων δήμου Πάργας
Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων δήμου Πρέβεζας
Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου
Σύλλογος Εργαζομένων  Νοσοκομείου  Μεσολογγίου