«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Γιώργος Διδασκάλου: Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση αποκλιμάκωσης της ανεργίας

 Σε συνέδριο για την Ανάπτυξη της Απασχολησιμότητας της Αχαΐας

Γιώργος Διδασκάλου: Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση αποκλιμάκωσης της ανεργίας
Στο διεθνές συνέδριο, με τίτλο «Its time 4 restart», που διοργάνωσε, σήμερα, στην Πάτρα, η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Σύμπραξη για την Ανάπτυξη της Απασχολησιμότητας Αχαΐας» παραβρέθηκε και μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου.
Στην παρέμβασή του, ο κ. Διδασκάλου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι...

η ανεργία, η σκληρότερη έκφραση της κρίσης, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη απειλή για την ελληνική κοινωνία και την κοινωνική συνοχή και η αντιμετώπισή της η κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση και τη χώρα. Για το λόγο αυτό συνεστήθη, από την περασμένη Άνοιξη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης (ΚΣΑ), που αποτελείται από τον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και δέκα υπουργούς.

Πρόσθεσε, δε, ότι χάρη στις πολύπλευρες προσπάθειες που έγιναν προς την κατεύθυνση αυτή, με την όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών μέσων, ήδη, βρισκόμαστε στο μεταίχμιο της αποκλιμάκωσης της ανεργίας. Με βάση τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2015-2018, το ποσοστό ανεργίας θα μειωθεί το 2018 στο 15,9%.

«Τα αποτελέσματα που έχουμε από τα προγράμματα που «τρέξαμε» το προηγούμενο διάστημα και κυρίως, αυτών που είχαν τη μορφή τοπικών συμφώνων απασχόλησης και τα οποία έδωσαν έμφαση στις ανάγκες των τοπικών αγορών και των τοπικών κοινωνιών, μας δείχνουν ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ως Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα συνεχίσουμε, άκοπα, τις παρεμβάσεις μας, τόσο προς το Υπουργείο Εργασίας, όσο και προς τον ΟΑΕΔ –με τον οποίο και περιφερειακά και κεντρικά έχουμε αναπτύξει μια σημαντικά καρποφόρα συνεργασία- για την προώθηση και άλλων παρόμοιων πρωτοβουλιών, προκειμένου, μέσα από την ανάδειξη των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της κάθε αγοράς, που εποπτεύουμε, να βάλλουμε το δικό μας λιθαράκι στην καταπολέμηση της ανεργίας, με τη σύγχρονη ανάπτυξη μιας εξωστρεφούς, ανταγωνιστικής και υγιούς οικονομίας», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας.  

Στο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν οι διακρατικοί εταίροι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Τουρκία, παραβρέθηκα και μίλησαν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Β Πελοποννήσου & Δυτ. Ελλάδας, Γιώργος Κεπενός, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου του Ο.Α.Ε.Δ., Γιάννης Καρβέλης. Το πρόγραμμα ανέλυσαν, ο Διαχειριστής της Σύμπραξης, Παναγιώτης Αναστασόπουλος και η Πρόεδρος Αγγέλα Τριανταφύλλου.