«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ο Δεκέμβρης δεν είναι θύμηση, αλλά υπόσχεση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΡ-Νκα ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Δεκέμβρης δεν είναι θύμηση, αλλά υπόσχεση
Μέρα αγώνα της νεολαίας, των εργαζομένων και του μαχόμενου λαού είναι η φετινή επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη 2008. Η δολοφονία ενός 15χρονου μαθητή από την αστυνομία έφερε στο προσκήνιο με τον πιο ωμό τρόπο την έλλειψη ελπίδας και προοπτικής για τη νέα γενιά σε μια καπιταλιστική Ελλάδα που έμπαινε στην κρίση. Σήμερα, έξι χρόνια μετά, η νεολαία και ο λαός βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο κανιβαλική επίθεση του κεφαλαίου, που επιδιώκει να τους μετατρέψει σε δούλους του 21ου αιώνα, για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την κρίση του. Η γενιά των 700 ευρώ πουλιέται φθηνά στα σκλαβοπάζαρα της εργασίας στην Ελλάδα ή στην μαύρη ξενιτιά.
Η 6η Δεκέμβρη φέρνει ξανά στο προσκήνιο την εξεγερτική κοινωνική έκρηξη του 2008, που σημάδεψε την Ελλάδα και...
έδωσε ελπίδα σε όλο τον κόσμο, ένα κίνημα πραγματικά από το μέλλον των κοινωνικών συγκρούσεων κόντρα στον κόσμο της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ανεργίας, της ανελευθερίας που γεννά η δικτατορία του κεφαλαίου. Ο Δεκέμβρης έφερε στο προσκήνιο την αμφισβήτηση του σάπιου πολιτικού σκηνικού, του κατεστημένου και του συστήματος της εξουσίας, υπογραμμίζοντας ότι το μέλλον θα γραφεί από την πάλη του λαού και της νεολαίας, από τις εξεγέρσεις της εποχής μας και την αντικαπιταλιστική ανατροπή.
Απέναντι σε αυτή την τάση του παλλαϊκού πανεργατικού ξεσηκωμού και της εργατικής - νεανικής εξέγερσης, η κυβέρνηση και ο αστικός συνασπισμός εξουσίας επιστρατεύουν τον κρατικό και εργοδοτικό αυταρχισμό, με τα ΜΑΤ, τις δίκες αγωνιστών, τα πειθαρχικά και τις απολύσεις. Σε αυτό το αντιδραστικό σχέδιο στρατεύεται ο φασισμός της Χρυσής Αυγής, ο τραμπούκος της πολιτικής των μνημονίων που αθωώνει το κεφάλαιο και ενοχοποιεί τους αγώνες, τους φτωχούς, τους μετανάστες. Η πιο σκληρή έκφραση αυτής της στάσης είναι η άρνηση εκπαιδευτικών αδειών στο Νίκο Ρωμανό που κάνει απεργία πείνας από 10/11. Το κυβερνητικό σκυλολόι και υποταγμένη δικαστική εξουσία δολοφονούν το φίλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έξι χρόνια μετά. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική τους !!
Ο Δεκέμβρης που έρχεται θα γεννηθεί στην αναγκαία αντίσταση της κοινωνίας στα χαράτσια και τις κατασχέσεις σπιτιών, τις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία, την υπερεκμετάλλευση και τους μισθούς/συντάξεις πείνας, την ανεργία και την εξαθλίωση, το κλείσιμο και τη διάλυση των σχολείων, της υγείας, των κοινωνικών υπηρεσιών, το ξεπούλημα, τον αυταρχισμό, στην κατάργηση του δικαιώματος του λαού μας να αποφασίζει για το μέλλον του, να ονειρεύεται, να ελπίζει, να ζει με αξιοπρέπεια. Να σπάσει τις αλυσίδες του χρέους, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου τελικά.
Καλά κάνουν και φοβούνται, το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό (σε Αθήνα, Ουκρανία, Συρία, Φέργκιουσον κλπ.), τον Δεκέμβρη, τους Δεκέμβρηδες σε όλο τον κόσμο. Γιατί είμαστε σε εποχή εξεγέρσεων, εξεγέρσεις που όλο και περισσότερο θα σφραγίζονται από την παρουσία της εργατικής τάξης και το αίτημα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, φέρνοντας στο προσκήνιο το νέο τραγούδι της κομμουνιστικής απελευθέρωσης.
ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12, 18:00 πλατεία Ειρήνης (ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ)

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση