«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Έλλειψη σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ

ΠΑΟ ΔΟΞΑ
ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Δόξας Καινουρίου και του Ολυμπιακού Παναιτωλίου αισθάνονται την ανάγκη και την υποχρέωση να ενημερώσουν τα μέλη, τους φίλους, τη νεολαία και τους αρμόδιους φορείς για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους καθώς και για τις ενέργειες που έχουν κάνει για την επίλυσή τους .
Όπως είναι ήδη γνωστό από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2010-2011 οι ερασιτεχνικές ομάδες στις επίσημες διοργανώσεις της Α1 κατηγορίας θα πρέπει να αγωνίζονται σε γήπεδα με φυσικό η πλαστικό χορτοτάπητα σύμφωνα με την απόφαση της Ε Π Σ Ν Αιτωλοακαρνανίας.
Επίσης είναι γνωστό ότι στο Δήμο Θεστιέων δεν υπάρχει τέτοιο γήπεδο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δυο ιστορικοι συλλογοι θα πρέπει για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ή να μεταναστεύσουν ή να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους και να οδηγηθούν στην διάλυση λόγω της έλλειψης σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων.
Ταυτόχρονα οι επιχορηγήσεις από Γ Γ Α,Ε Π Ο, Ε Π Σ Ν Α,Τ. Α- ΔΗΜΟ Θεστιεων είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες.
Οι σύλλογοι μας δεν σταμάτησαν να κρούουν τον κώδωνα του κινδυνου και να απαιτούν λύση από τους αρμόδιους αλλα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Από τον Σεπτέμβριο 2007 (29-9-2007 Α.Π.59) ύστερα από κοινές προσπάθειες συσκέψεις και ενέργειες εξέδωσαν ψήφισμα ανακοίνωση προς Ε Π Σ Ν Α και Τ. Α –Δήμο Θεστιέων ώστε να αντιμετωπίσουν και να λύσουν το πρόβλημα για γήπεδα με χόρτο.
Στο διάστημα από το Σεπτέμβριο 2009 μέχρι το Μάρτη 2010 κάναμε συσκέψεις με παράγοντες του αθλητισμού και θέσαμε επανειλλημένα το θέμα με επιστολές προς τον Δήμο Θεστιεων .

Παραβρεθήκαμε στα δημοτικά συμβούλια 26 Φεβρουαρίου 2010 και 23 Μαρτίου 2010 οποτε και τέθηκε το θέμα για συζήτηση.
Δυστυχώς οι απαντήσεις στην πρώτη 26-2-2010 συνεδρίαση ήταν ότι υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες…επίσης ότι είναι αργά γιατί ψηφίστηκε ο προυπολογισμος λες και δεν γνωριζουν το προβλημα από το 2007 …ως επισης ΘΑ Σας φτιαξουμε καινουργιες εγκαταστασεις κοινες και για τους δυο συλλογους στα Αμπαρια και αλλα πολλα ΚΑΙ μην ξεχαστητε στο επομενο δημοτικο συμβουλιο φερτε μας προυπολογισμο γι αυτό που θελετε να φτιαξουμε και βλεπουμε… κοινως το συζηταμε.

Στη συνεδρίαση στις 23 Μαρτίου 2010 οι σύλλογοι παραβρέθηκαν με προτάσεις και το θέμα δεν συζητήθηκε, ενώ με εντεχνο τροπο και με προσχημα την οικονομικη κριση αναβλήθηκε και η συζήτηση της οικονομικής επιχορήγησης των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων για μετα από 2 μηνες.
Όπως γνωρίζετε η παιδική ομάδα της ΔΟΞΑΣ τελείωσε το πρωτάθλημα .
Σε λίγες μέρες τελειώνει και το πρωτάθλημα της Α1 κατηγοριας για Ολυμπιακο και Δοξα και οι οικονομικές υποχρεώσεις των συλλόγων είναι επικαιρες (πληρωμη προπονητων,αθλητικου υλικου, μετακινήσεων, κ λ π)
Η σημερινή αντιμετώπιση των συλλόγων μας από την πολιτεία και την τοπικη αυτοδιοικηση οδηγεί μαθηματικά στην διάλυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Καλούμε όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και παράγοντες του δήμου μας να συμβάλουν από κοινού στην επίλυση των προβλημάτων για την ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Ας δώσουμε στην νεολαία μας και στον αθλητισμό αυτό που δικαιούται.

Μάρτιος 2010

Τα Διοικητικά συμβούλια