«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 στις 19:15 μ.μ. το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας (αίθουσα Ν.Σ., Διοικητήριο, Μεσολόγγι).
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης είναι τα εξής:

Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά την τροποποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Πλατυγιαλίου Αστακού Νομού Αιτωλ/νίας.
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης (Αντινομάρχης).

Ενημέρωση και συζήτηση του Ν.Σ. επί των εξελίξεων που αφορούν την ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης Ναυπάκτου.
Εισηγητής: Ο κ. Πετρόπουλος Χρήστος (Αντινομάρχης) – Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. .

Ανασυγκρότηση της Επιτροπής επικινδύνως ετοιμορρόπων κατασκευών της πρώην επαρχίας Ναυπακτίας.
Εισηγητής: Ο κ. Λύτρας Ιωάννης (Αντινομάρχης).

Απόφαση του Ν.Σ. για τη συμμετοχή της Ν.Α. στις δαπάνες που απαιτούνται για την εκδίκαση της υπόθεσης της εκτροπής του Αχελώου ποταμού ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και εξουσιοδότηση του κ. Νομάρχη για την υπογραφή αυτής (σχετική, η αριθ. 148/2009 απόφαση του Ν.Σ.).
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης (Αντινομάρχης).

Επικαιροποίηση της αριθ. 161/2009 απόφασης του Ν.Σ., περί συνομολόγησης δανείου κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 96 του Π.Δ. 30/1996 με σκοπό την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση κτιρίου Ν.Α. Αιτωλ/νίας (πρώην Χρυσόγελου) – Β΄ φάση Κατασκευή», ύστερα από τη σχετική επ’ αυτού συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.
Εισηγητής: Ο κ. Πετρόπουλος Χρήστος (Αντινομάρχης).

Έγκριση του Ν.Σ. των εισηγήσεων της Δ/νσης Οικονομικού & Πληροφορικής σχετικά με τροποποιήσεις και αναμορφώσεις του προϋπολογισμού της Ν.Α., οικονομικού έτους 2010.
Εισηγητής: Ο κ. Γαλαζούλας Αντώνης (Αντινομάρχης).

Έγκριση του Ν.Σ. της εισήγησης της Δ/νσης Διοικητικού & Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη θέσπιση παγίου χορηγήματος καθαριότητας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12, παρ. 4 του Ν. 2672/1998, για την αντιμετώπιση αντίστοιχων δαπανών του Τμήματος Τεχνικού Εξοπλισμού της Ν.Α..
Εισηγητής: Ο κ. Γαλαζούλας Αντώνιος (Αντινομάρχης).

Απόφαση του Ν.Σ. σχετικά με την απομάκρυνση κατά τους θερινούς μήνες από τον κόλπο της Ναυπάκτου των ελλιμενιζομένων σε αυτόν φορτηγών πλοίων (σχετικές οι αριθ. 71/2007, 60/2008 και 82/2009 αποφάσεις του Ν.Σ.).
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης (Αντινομάρχης).

Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Μηχανολογική επέκταση μονάδας κατασκευής σιδηρών σωλήνων δυναμικότητας 20 τόνων / ημέρα & γαλβανισμού αυτών δυναμικότητας 15 τόνων / ημέρα, ιδιοκτησίας της εταιρίας «ΥΙΟΙ Κ.Β. ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗ Α.Ε.» στη θέση «Νεροσυρμή Μπούζας» του Δήμου Αιτωλικού Νομού Αιτωλ/νίας».
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης (Αντινομάρχης).