«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Δήμος Τριχωνίδας με έδρα το Αγρίνιο!!!

Έληξε πριν από λίγο, το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεστιέων, για την χωροταξική τοποθέτηση του δήμου.
Η πρόταση υπέρ της συμμετοχής των Θεστιέων στον «δήμο Τριχωνίδας», υπερψηφίστηκε με ισχνή πλειοψηφία! Αν συνυπολογίσει κανείς και τις απουσίες του αντιδημάρχου κ. Γ. Σταμούλη (αποχώρησε) και των απόντων κ. Κ. Κατσαρή και Β. Μούτσιου. Από τους 14 συμβούλους που ψήφισαν, οι 8 τάχθηκαν υπέρ και 6 κατά! Οι 5 από τους 6 που ψήφισαν αρνητικά φανέρωσαν την επιθυμία τους για συμμετοχή στον δήμο Αγρινίου, ενώ ο κ. Γ. Λάμπρου είπε: «Καταψηφίζω την πρόταση και τον Καλλικράτη! Ούτε Τριχωνίδα ούτε Αγρίνιο»!
Στις τοποθετήσεις τους τόσο ο δήμαρχος κ. Δ. Τραπεζιώτης, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι, με επιχειρήματα, ανέπτυξαν τις θέσεις τους.
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου, ανάμεσα στ’ άλλα, ακούστηκαν και τα παρακάτω:
Δ. Τραπεζιώτης: «Ανέλυσα στην πρωτολογία μου το θέμα και περίμενα να ακούσω την αντίθετη άποψη. Άκουσα μόνο ότι θα είναι καλύτερα στο Αγρίνιο, γενικά και αόριστα».
«Αν γίνει απ’ τη νότια πλευρά (της Τριχωνίδας) δήμος Μακρυνείας και Αρακύνθου, εμείς αξιώνουμε να γίνει δήμος και απ’ την βόρεια πλευρά».
Κάποιοι πρότειναν να γίνει δημοψήφισμα (οι κ. Κ. Καμαριάρης, Μ. Γαλαζούλας), αγνοώντας προφανώς, πως ο εσωτερικός κανονισμός δεν το επιτρέπει (τον τελευταίο χρόνο της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου).
Αίσθηση προκάλεσε η φράση του κ. Γ. Λάμπρου: «Έχετε ευθύνες γιατί τα κόμματα που ψηφίζετε άφησαν σε μαρασμό την περιοχή»!
Αλλά η ατάκα της συνεδρίασης προήλθε από τον κ. Ν. Ψηλό: «Αν επικρατήσει η άποψη ο δήμος Παραβόλας, Θεστιέων και Αρακύνθου να οδηγηθούν στο Αγρίνιο, προτείνω να ονομαστεί δήμος Τριχωνίδας με έδρα το Αγρίνιο»!!!
Και το αιτιολογεί: «Διότι στα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης (Βρυξέλες) μόνο την Τριχωνίδα γνωρίζουν, ενώ το Αγρίνιο είναι σχεδόν άγνωστο»!
Για την ιστορία: Σ’ αυτό το έκτακτο συμβούλιο ψήφισαν Ναι οι κ.κ. Μ. Ψειμάδας, Ε. Καρράς, Α. Γκορόγιας, Γ. Παλαιοδήμος, Ν. Ψηλός, Π. Μυζήθρας, Ε. Μαμασούλας, Ι. Παπανίκος.
Θετική ήταν και η ψήφος των προέδρων των τοπικών διαμερισμάτων Παναιτωλίου κ. Κ. Καζάκου και της Ν. Αβόρανης κ. Μ. Λέρη.
Όχι οι κ.κ. Μ. Γαλαζούλας, Γ. Καψάλα, Κ. Διαμάντης, Σ. Τσίγκας, Κ. Καμαριάρης, και Γ. Λάμπρου.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ντόκας