«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Βρετανοί: "Εμείς θα πληρώσουμε την Ελλάδα;"

British11111

Λονδίνο, της Στεφανίας Βουραζέρη

Τα 30 δις ευρώ από τον μηχανισμό στήριξης που προσφέρθηκαν στην Ελλάδα θα “εξοργίσουν τους Βρετανούς φορολογούμενους”, επισημαίνει ο Mats Person, διευθυντής ερευνών της Open Europe (ενός ανεξάρτητου think-tank που προωθεί τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης), σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail.

«Η Βρετανία δεν θέλησε να είναι μέρος της ευρωζώνης, αλλά τώρα καλείται να πληρώσει τα οικονομικά λάθη μιας άλλης κυβέρνησης», σημειώνει ο κ. Person στη ανάλυση του, τονίζοντας ωστόσο, ότι είναι «προς όφελος της Βρετανίας η Ελλάδα να μην κηρύξει πτώχευση.

Σύμφωνα με την Daily Mail, εάν η Ελλάδα προσφύγει στο ΔΝΤ, αυτό σημαίνει πως η Βρετανία θα αναγκασθεί να πληρώσει 13 δις λίρες προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα στην χρηματαγορά. Η Βρετανία συμβάλλει στο 5% του ετήσιου προϋπολογισμού του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο του σχετικά με το πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, «το επόμενο μέλημα για την αγορά θα μπορούσε να είναι εκείνο της Βρετανίας» σύμφωνα με έκθεση των Pierre-Olivier Beffy και Amelie de Montchalin για την Exane BNP Paribas.

Είναι γνωστό άλλωστε, όπως προσθέτουν οι αναλυτές στο δημοσίευμα του Bloomberg, ότι «Βρετανία είναι σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη της Πορτογαλίας, της Ισπανίας ή της Ιταλίας”, καθώς το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας διαμορφώθηκε στο 11,8 τοις εκατό του ΑΕΠ για το προηγούμενο οικονομικό έτος, φτάνοντας πολύ κοντά στα ελληνικά μεγέθη

Οι φόβοι και η δυσαρέσκεια των Βρετανών φορολογούμενων που καλούνται να πληρώσουν το «Ελληνικό πρόβλημα», αντικατοπτρίζονται και στις τέσσερις δημοσκοπήσεις αυτής της εβδομάδας που δείχνουν ότι τελικά κανένα κόμμα δεν θα αποκτήσει την πλειοψηφία στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου.

www.theinsider.gr

ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: Τα απείθαρχα δημοσιονομικά κράτη, πρέπει να αποβληθούν από την Ευρωζώνη!
Μας λένε οι δυνατοί του διευθυντηρίου των Βρυξελών σύμμαχοί μας!
Έχουμε πιστούς και σοβαρούς συμμάχους εμείς!
Αυτούς που σ’ όποιο σημείο της Ιστορίας μας σταθούμε, τους βρίσκουμε πάντα «αρωγούς»!
Είναι αυτοί που μας «διευκόλυναν» με τα καράβια τους στην Ιωνία, στη Σμύρνη το 1922! Εκεί στο μεγάλο «συνωστισμό»! Αυτοί που έκοβαν τα χέρια όσων πήγαιναν να επιβιβαστούν για να γλυτώσουν τη σφαγή!
Έχουμε πιστούς και σοβαρούς συμμάχους εμείς!

Τα απείθαρχα, στα διεθνή δίκαια, κράτη, από πού πρέπει να αποβληθούν;
Τα απείθαρχα, στις παγκόσμιες ανθρωπιστικές αξίες, κράτη, από πού πρέπει να εξοβελισθούν;

Κι αν φύγανε οι Γερμανοί ήρθαν οι Αμερικανοί!
Καινούργια πάλι κατοχή!
Έλεγε σ’ ένα τραγούδι του ο Πάνος Τζαβέλας!
Αλλά πριν έρθουν οι Αμερικανοί, είχαν έρθει «τα Εγκλεζάκια με τα κοντά παντελονάκια κι από πίσω ένα σύνταγμα Ινδοί»! έλεγε σ’ ένα άλλο!
Δυσανασχετούν οι Γερμανοί, έναντι της χώρας μας, «της απείθαρχης δημοσιονομικά»!
Οι Γερμανοί που κατέκτησαν αυτόν τον τόπο, που του επέφεραν τόσα δεινά, που πήγαν την Ελλάδα 100 χρόνια πίσω μιλάνε, έχουν το θράσος και μιλάνε!
Δεν αποτιμώνται οι απώλειες πρώτα ανθρώπινων ζωών οικονομικά, ούτε και σε δεύτερη μοίρα οι υλικές καταστροφές που προξένησαν, αλλά ας ξοφλήσουν το χρέος τους απέναντί μας ας καταβάλουν τις περιβόητες «Γερμανικές αποζημιώσεις» και μετά ας μιλήσουν»!
Εμένα ούτε ο παππούς μου, ούτε ο πατέρας μου, πήγε κατακτητής στη Βρέμη, στο Μόναχο, στην Στουτγάρδη! Αυτοί ήρθαν στον τόπο μας!

Όσο για τους άλλους μας συμμάχους τους Βρετανούς, που επίσης δυσανασχετούν που καλούνται να πληρώσουν το «Ελληνικό πρόβλημα»!
Εμείς δεν επεμβήκαμε διπλωματικά, παίζοντας τα δικά μας παιχνίδια στα εσωτερικά της Μ. Βρετανίας, αυτοί ήρθαν εδώ και δημιούργησαν τον εμφύλιο σπαραγμό, 1944-1949! που διαχώρισαν τους Έλληνες σε «πατριώτες» και σε «μιάσματα»! τον αδελφοκτόνο πόλεμο, που τα κατάλοιπά του πληρώνει η Ελλάδα μέχρι σήμερα και θα πληρώνει δεν ξέρω πόσο ακόμα!
Όσο και για τους άλλους, τους πέραν του Ατλαντικού συμμάχους μας, τους καλούς και τους μεγάλους ,τους πληρώσαμε κι αυτούς μετά, με αποκορύφωμα την εγκαθίδρυση της χούντας το 1967! Άλλος «γύψος» άλλη τρομοκρατία κι άλλα δεινά!
Έχουμε πιστούς και σοβαρούς συμμάχους εμείς!

Κι εμείς τους στείλαμε το μεταπολεμικό άνθος της νεολαίας μας, της έμψυχης παραγωγικής μας δύναμης, να ενισχύσουν τις οικονομίες τους!
Και τώρα μιλάνε!
Έχουν το θράσος και μιλάνε!
Αλλά φταίμε πρώτα εμείς! που δεν φροντίσαμε να βάλουμε τα πράγματα στον τόπο μας σε τάξη, που η διχόνοια, η αταξία μας και ο ωχαδερφισμός μας, μας μαράζωσε και μας κατατρώει τα σωθικά και νιώθουμε αδύναμοι, φτερό στον άνεμο της αχαλίνωτης, παγκόσμιας αδίστακτης, καπιταλιστικής, μονοπωλιακής κερδοσκοπίας!
Όχι δεν είναι ζητιάνος ο Ελληνικός λαός! έχει την αξιοπρέπειά του όση μπόρεσε να διατηρήσει, έχει τη λεβεντιά του, έχει τον πολιτισμό του, που όσο και να προσπαθήσουν δε θα καταφέρουν να τον του αλλοιώσουν! Έχει την δυναμική του που τον διέπει ανάμεσα σε λαούς και έθνη!
Διεκδικεί και πρέπει να διεκδικεί ότι του πρέπει!
Έχει τα αντισώματά του, τις αξίες και τα ιδανικά του, που τούτες τις δύσκολες στιγμές πρέπει να επιστρατεύσει!
Αντέξαμε σε καταιγίδες! Κι όποιος έζησε καταιγίδες δε φοβάται τη βροχή!!!

Δημήτρης Ντόκας