«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Η Εθελοντική Θεατρική Ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του παιδιού» Πάτρας παρουσίασε το έργο του Αριστοφάνη «Ο ΠΛΟΥΤΟΣ»

Η Εθελοντική Θεατρική Ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του παιδιού» Πάτρας παρουσίασε με επιτυχία, την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010, το έργο του Αριστοφάνη «Ο ΠΛΟΥΤΟΣ» στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας σε δύο διαδοχικές παραστάσεις (10:30-11:30πμ. & 12:00-13:00μμ.).
Ο «Πλούτος» είναι το τέταρτο Θεατρικό έργο που παρουσιάζει η Εθελοντική θεατρική ομάδα του Οργανισμού μετά τα έργα «Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας» του Οδυσσέα Ελύτη, το «Γαϊτανάκι » της Ζώρζ Σαρρή και το « Έρως και Ψυχή» της Ιουλίας Πιτσούλη.
Την κάθε παράσταση παρακολούθησαν 300 μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους από τα σχολεία της πόλης του Μεσολογγίου καθώς και η αντινομάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Στεργίου.
Στο καλλιτεχνικό αυτό γεγονός συμμετείχαν 40 μαθητές του 6ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου Πατρών.
Τα παιδιά απέδωσαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο το έργο.
Η σκηνική παρουσία, τα ενδύματα και η μουσική ταξίδεψαν τους θεατές που καταχειροκρότησαν την παράσταση.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Τοπικό Δίκτυο Φορέων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παραμέλησης και κακοποίησης που συστάθηκε μετά από πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.