«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ανεπαρκής λειτουργία του Κ.Υ Αστακού από τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Αγρίνιο 29-4-2010

Ανεπαρκής λειτουργία του Κ.Υ Αστακού από τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό
Ερώτηση Β. Μουλόπουλου, Ν. Τσούκαλη προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Την αγανάκτησή τους για τον τρόπο που λειτουργεί το Κ.Υ. Αστακού εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής μέσω της Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών του Δήμου Αστακού.
Σε επιστολή που μας κοινοποίησαν, αναφέρονται στις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων που παρουσιάζει το Κ.Υ., τονίζοντας ότι λειτουργεί σε πρωινή βάση μόνο με δύο Ιατρούς, ενώ δεν εφημερεύει καθημερινά καθιστώντας αδύνατη την ομαλή του λειτουργία, θέτοντας σε πραγματικό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.
Συγκεκριμένα από τις 12 θέσεις Ιατρών που προβλέπει ο Οργανισμός του Κ.Υ., ουσιαστικά παρόντες είναι μόνο ένας Γενικός Ιατρός ως Διευθυντής, ένας Οδοντίατρος και ένας Αγροτικός Ιατρός, ενώ βασικές ειδικότητες όπως Παθολόγος, Παιδίατρος, Μικροβιολόγος έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες ή παραμένουν κενές.
Παρόμοια εικόνα με μακροχρόνιες αποσπάσεις και κενές οργανικές θέσεις επικρατεί και με την κάλυψη των άλλων ειδικοτήτων όπως Νοσηλευτών, Μαιών, Επισκεπτών Υγείας, Τεχνολόγων, Φυσικοθεραπείας καθώς και οδηγών ασθενοφόρου ή οποία κάνει απαγορευτική την δυνατότητα έγκαιρης μετακίνησης των ασθενών σε άλλη υγειονομική μονάδα.
Επειδή το Κ.Υ. Αστακού παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μια περιοχή σχετικά απομακρυσμένη από δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες υγειονομικές μονάδες, με σημαντικό πληθυσμιακό μέγεθος που αυξάνεται κατά τους θερινούς μήνες και με μια προοπτική ανάπτυξης λόγω της κατασκευής του λιμανιού στο Πλατυγιάλιο.
Ερωτάται η κ. Υπουργός:
1. Τι μέτρα σκοπεύει να λάβει για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του Κ.Υ. Αστακού όπως αυτά καταγράφονται από την Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών;
2. Είναι στις προθέσεις της να καλύψει με μόνιμο προσωπικό τις προβλεπόμενες θέσεις του Οργανισμού του Κ.Υ., έτσι ώστε οι πολίτες του Αστακού να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Μουλόπουλος Βασίλης
Τσούκαλης Νίκος