«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ» της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ»

Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας στη συνεδρίασή τους τις 22-3-2010 Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία για το καλύτερο συντονισμό «Για τη συγκρότηση συντονιστικού των α/θμιων Σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα της Αιτωλοακαρνανίας», ώστε να αντιπαλέψουμε πιο ενιαία και συγκροτημένα όλοι μαζί τα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που μας πλήττουν όλους καθώς και τη χώρα μας.
Να συγκροτήσουμε ένα ανοιχτό πανεργατικό παλλαϊκό μέτωπο αγώνα, με όλα τα α/θμια συνδικάτα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που θα λειτουργεί δημοκρατικά χωρίς να ακυρώνεται η αυτοτέλειά τους.
Οι προσεχείς Απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχτεί από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ επιβάλουν ακόμα περισσότερο τη σύσκεψη αυτή για την καλύτερα οργάνωση των απεργιακών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται, όπως επίσης και τις εκδηλώσεις για τη Πρωτομαγιά.

Η συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2010 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου.

Το Συντονιστικό που σας καλούμε να παραβρεθείτε για να συγκροτήσουμε στη βάση του ταξικού πανεργατικού και παλλαϊκού ξεσηκωμού ενδεικτικά θα πρέπει να κινηθεί:

• Πλατιά ενημέρωση στους χώρους δουλειάς και στους κοινωνικούς χώρους για την ανάγκη γενικότερου ξεσηκωμού.
• Θα συγκροτήσει ομάδες αντίστοιχες σε δημοτικό επίπεδο.
• Θα αναρτήσει πανό, κ.λ.π. με τα κεντρικά συνθήματα αντίστασης σε πλατείες, Δήμους, Σχολεία, Νοσοκομεία, υπηρεσίες υπουργείων κ.λ.π.
• Θα οργανώνει ένα συλλαλητήριο την εβδομάδα σε απογευματινό χρόνο.
• Θα προσπαθήσει να συντονίσει τα α/θμια σωματεία σε κάθε μορφή αντίστασης, συμπεριλαμβανομένης και της απεργίας και θα πιέσει μέσω των α/θμιων σωματείων τα β/θμια για πανελλαδικούς αγώνες, όταν αυτοί χρειαστούν.
• Οργανώνουν κάθε μορφή και εκδήλωση ενημέρωσης με παλλαϊκά χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες για το βαρύ χειμώνα που ήρθε και πορεύεται πλέον ο κόσμος τις μισθωτής και υπαλληλικής εργασίας.

• Όχι στη νέα κατοχή της χώρας
• Κατάργηση εδώ και τώρα του συμφώνου σταθερότητας
• Να μην περάσουν τα οικονομικά κ.α. μέτρα της κυβέρνησης

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Χριστίνα Βούλγαρη Βασίλης Παπαθανασίου