«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Βασίλης Καπέρδας: Να πάμε στο Αγρίνιο!

Σε συνομιλία που είχαμε, πριν από λίγο, για το χωροταξικό της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, ο δήμαρχος Παραβόλας Αιτωλ/νίας κ. Βασίλης Καπέρδας μας δήλωσε αποκλειστικά τα παρακάτω:

Πήρατε απόφαση, σχετικά με το χωροταξικό, στο δημοτικό συμβούλιο Παραβόλας και αποφασίσατε τι;
- Να πάμε στο Αγρίνιο!
Προσωπική θέση δική σου, του δημάρχου Παραβόλας, ποια είναι;
- Να πάμε στο Αγρίνιο!
Η επιθυμία απ’ ότι ακούς κι απ’ ότι διαβλέπεις, των δημοτών της Παραβόλας, ποια είναι;
- Να πάμε στο Αγρίνιο!
Μετά τις έντεχνα επαναλαμβανόμενες απαντήσεις, με την ίδια φράση, με τον καταιγιστικό λόγο που τον διέπει, φιλόλογος γαρ, απάντησε στην τελευταία μας ερώτηση επί της ουσίας, όπου μεταξύ των άλλων τόνισε:
Τώρα πιο αναλυτικά, τι θέλεις ν’ αναφέρεις για το συγκεκριμένο θέμα;
- Αρχικά υπήρχαν άλλοι σχεδιασμοί στο μυαλό μας, τότε που μιλούσαμε για μικρότερα σχήματα.
Από τότε που αποφάσισε η κυβέρνηση να κάνει τα μεγάλα σχήματα, σύμφωνα με την αρχή του ανθρωπογεωγραφικού ισοδύναμου, δεν είναι δυνατόν κι αν θέλαμε κι αν μας το επέτρεπαν, να πάμε στη λογική των μικρότερων σχημάτων!
Το δημοτικό συμβούλιο Παραβόλας προέκρινε έναντι του Θέρμου, ν’ ακολουθήσουμε τη γραμμή προς Αγρίνιο, δεδομένου ότι απέχουμε πάρα πολύ λίγο απ’ το Αγρίνιο. Αυτό απαίτησε η τοπική κοινωνία, αυτό λέει και η αντιπολίτευση του Δήμου Παραβόλας. Αλλά και τα πραγματικά δεδομένα στην περιοχή είναι τέτοια, που δεν μπορεί κανείς να μας δει ξεκομμένους πλέον, από τη συνένωση του δήμου Παραβόλας με το Αγρίνιο.
Εμείς θα μπορούσαμε να μιλάμε για άλλα σχήματα, από την ώρα που δεν προχωράνε εκείνα, ακόμα και να θέλαμε εμείς να επιδιώξουμε ένα μικρότερο σχήμα, δε θα άντεχε στον ανταγωνισμό, ανάμεσα στα μεγάλα που επιδίωξε η κυβέρνηση κι απ’ ότι φαίνεται θα τα καθιερώσει!
Εύχομαι να προχωρήσει ο «Καλλικράτης» και στην πράξη ν’ αποδώσει!
Εύχομαι αυτά τα σχήματα, τα μεγαλύτερα, να βοηθήσουνε, έτσι ώστε η έννοια της τοπικής αυτοδιοίκησης, να λάβει σάρκα και οστά.
Ως προς το Αγρίνιο είμαι περισσότερο σίγουρος, ότι θα γίνει αυτό, δεδομένου ότι και ο πληθυσμός έχει σχέσεις φιλαλληλίας, των περιοχών των δικών μας, μ’ εκείνων του Αγρινίου.

Δημήτρης Ντόκας