«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

4ος Αγώνας Δρόμου για την 181η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

Με τη συμμετοχή νέων κυρίως, αλλά και με το δυναμικό παρόν με αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα ξεκινά ο 4ος Αγώνας Δρόμου Ναυπάκτου, την Κυριακή 18 Απριλίου στο Λιμάνι της πόλης.
Στον 4ο Αγώνα Δρόμου Ναυπάκτου, συμμετέχουν εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι, καθώς και αθλητές συλλόγων απ' όλη την Ελλάδα.
«Ο αγώνας για την ελευθερία και η ευγενής άμιλλα αποτελεί διαχρονικό μήνυμα, ειδικά στη σημερινή εποχή», ανέφερε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης σε Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της πόλης . Όπως ο ίδιος είπε «η ενεργός συμμετοχή των νέων στον αθλητισμό αποτελεί βασική προτεραιότητα μας. Γι’ αυτό και ως Δήμος, ήδη έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά ουσιαστικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της πόλης μας».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΚΕΑΝ Ν. Τσουκαλάς ανέφερε «ότι και αυτή τη χρονιά θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλλίτερη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν τον εθελοντισμό και τον αθλητισμό στην πόλη μας», ενώ ταυτόχρονα κάλεσε όλους τους μαθητές και τους πολίτες της Ναυπάκτου να συμμετέχουν ενεργά την προσεχή Κυριακή.
Στον 4ο Αγώνα Δρόμου διεξάγονται παράλληλα δύο αγώνες : ένας για ενήλικες σε μια διαδρομή μήκους 9χλμ μέσα από την πόλη και ανέβασμα στο κάστρο, και ένας μικρότερος (2.200.μ) για παιδιά (Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων) .
Ο 4ος Αγώνας Δρόμου Ναυπάκτου διοργανώνεται από την τη ΔΚΕΑΝ, τον ΣΜΥ Lepanto και τον ΑΣΟΝ, και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπάκτου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος συνδιοργανώνεται από το Δήμο Ναυπάκτου, το Δήμο Πατρέων και το Πανεπιστήμιο Πατρών ο 1ος Ποδηλατικός Αγώνας Ναύπακτος – Πανεπιστήμιο Πατρών, για αθλητές, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου.
«Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων με την ουσιαστική και καθοριστική συμβολή του Πανεπιστημίου Πατρών, που προάγει τον αθλητισμό και δημιουργεί υγιή πρότυπα στους νέους», κατέληξε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης.
Σ. Σ. Το πλήρες πρόγραμμα του 4ου Αγώνα Δρόμου, του Ποδηλατικού Αγώνα και των Εορταστικών Εκδηλώσεων για την 181η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπάκτου στη διεύθυνση: http://www.nafpaktos.gr/news/10/n130410.html