«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Το ΔΣ της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας καλεί τα ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων και αγρότες - κτηνοτροφούς, απ' όλο το νομό, σε ευρεία σύσκεψη στην Κυψέλη Αιτωλοακαρνανίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Το ΔΣ της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας καλεί τα ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων και αγρότες - κτηνοτροφούς, απ' όλο το νομό, σε ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή, 4 Φλεβάρη, ώρα 12 το μεσημέρι, στην Κυψέλη, στην καφετέρια "Αγραφιώτη".

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, βγάζοντας τρακτέρ στο δρόμο, για νέα νικηφόρα μπλόκα...

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει να αρνείται την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, που μόνο αυτά μπορούν να μας δώσουν ανάσα και τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την παραγωγή μας.

Η αγανάκτηση που έχει συσσωρευτεί στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους και στο νομό μας για τη υπέρογκη αύξηση του κόστους παραγωγής, πρέπει να μετατραπεί σε αγωνιστική, μαχητική διεκδίκηση.

Μόνο με τον αγώνα καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια να βάλουμε εμπόδια και να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

Διεκδικούμε:

·         Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

·         Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

·         Να μην υπάρξει καμιά επίπτωση σε ότι αφορά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ των αγροτοκτηνοτρόφων στο νομό, σε σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να μην πληρώσουν κανένα χαράτσιγια τιςενστάσεις!

·         Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.

·         Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.

Στη σύσκεψη θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.