«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Ε. ΚΚΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΛΙΒΑΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης!

Την Παρασκευή 4/2, την μέρα που στήθηκαν τα πρώτα μπλόκα των αγροτών, η κυβέρνηση επέλεξε να δείξει από τη μια τον αυταρχισμό της, υποδεχόμενοι τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών με διμοιρίες των ΜΑΤ και λοιπές αστυνομικές δυνάμεις και από την άλλη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός ανακοίνωσε 7 μέτρα «στήριξης» των αγροτών, που στην πραγματικότητα όμως αποτελούν κοροϊδία και στάχτη στα μάτια των βιοπαλαιστών αγροτών.

Είναι τέτοιος ο εμπαιγμός που κάνει η κυβέρνηση, που η πλειοψηφία των μέτρων που ανακοινώθηκαν είναι ένα αναμάσημα προηγουμένων μέτρων και εξαγγελιών.

Την στιγμή που η αύξηση του κόστους παραγωγής έχει τσακίσει στην κυριολεξία το σύνολο των αγροτών, η κυβέρνηση επιμένει να...

μην δίνει αφορολόγητο το πετρέλαιο, αλλά μόνο σε μια μικρή μάζα των παραγωγών(σε συνεταιρισμένους και νέους).

Αντί να καταργήσει την ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα και μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο, ανακοινώνει μια ελάφρυνση για 2 μήνες μόνο από την ρήτρα αναπροσαρμογής που η ίδια επέβαλλε, μέτρο το οποίο είχε ήδη μάλιστα εξαγγείλει.

Φυσικά η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί κανένα από τα αιτήματα των αγροτών, όπως εκφράζονται από τους Συλλόγους τους και τον Πανελλαδικό συντονισμό της πάλης τους.

Συνιστούμε στον κ. Λιβανό, να περάσει από τα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, μακριά από τις καλοστημένες φιέστες, σαν αυτή που έγινε πριν λίγες μέρες στον Αστακό και να απαντήσει πως έλυσε το πρόβλημα με το χαμένο εισόδημα των παραγωγών ελιάς και εσπεριδοειδών λόγω της «ακαρπίας», που έχει ως αποτέλεσμα πολλοί να μην έχουν να ζήσουν.

Να απαντήσει πως έλυσε το ζήτημα που πολλοί παραγωγοί δεν αντέχουν οικονομικά ούτε τα τρακτέρ να κινήσουν, με τέτοιες τιμές στο πετρέλαιο, δεν αντέχουν να αγοράσουν ζωοτροφές και λιπάσματα, με ορισμένους να τα παρατάνε, γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να μην πέσουν στην παγίδα που προσπαθεί να στήσει η Κυβέρνηση και ο Υπουργός και να μην ανεχθούν άλλο την κοροϊδία τους. Μόνο με τον αγώνα και την πάλη απέναντι σε αυτήν την πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΚΑΠ, μπορούν να έρθουν καλύτερες ημέρες για το λαό που δοκιμάζεται καθημερινά.

Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς που αγωνίζεται για την επιβίωσή της, απαιτώντας από την Κυβέρνηση  την ικανοποίηση τους.

ΚΚΕ Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας