«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

ΟΣΕΑΔΕ -Ανακοίνωση για τη σημερινή κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση και περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας στους δασολόγους, δασοπόνους, δασοφύλακες και οδηγούς στις δασικές υπηρεσίες και την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ και χημικά.

Η Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε., καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, που δεχθήκαμε σήμερα οι εργαζόμενοι από όλο το δημόσιο, ενώ διαδηλώναμε ενάντια στις περικοπές και τους αποκλεισμούς των συναδέλφων μας, από τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν κάνουμε βήμα πίσω!

           Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα των δασικών υπηρεσιών που συμμετείχαν μαζικά στην 4ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ – ΟΣΕΑΔΕ, σε όλη την Ελλάδα και στην απεργιακή κινητοποίηση  στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Αθήνα, με τα πανό της ΟΣΕΑΔΕ, μαζί με σύσσωμο το ΔΣ, με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα.

 Δεν θα αποδεχθούμε το πόρισμα της Επιτροπής, που επιχειρεί να χωρέσει τους εργαζόμενους, στα ασφυκτικά δεδομένα των μνημονίων. Η   εξέλιξη του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας αναδεικνύει την διαχρονική συνέχιση της ίδιας αντεργατικής πολιτικής των περικοπών σε μισθούς και δικαιώματα. Η μια κυβέρνηση κόβει κι η άλλη ράβει…

Το πόρισμα της δήθεν ανεξάρτητης Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών δεν μπορεί να ξεπλύνει τις κυβερνητικές ευθύνες ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, που την όρισε, την συγκρότησε και έβαλε και το πλαίσιο λειτουργίας της.  Συνεχίζουμε πιο μαζικά – πιο δυναμικά !


Οι Εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν θα δεχτούμε τους αποκλεισμούς και την σφαγή των συναδέλφων μας δασολόγων, δασοπόνων, δασοφυλάκων, οδηγών στις δασικές υπηρεσίες. Καμιά περικοπή
του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας. Για κανέναν κλάδο. Για κανέναν εργαζόμενο σε όλο το δημόσιο.

Απαντάμε ενιαία, μαχητικά και μαζικά με απεργία και κοινό συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12 πμ στο Σύνταγμα.


Συμμετέχουμε και κ
αλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή, για να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση τους, ενάντια στην ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, της μη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, διεκδικώντας μέτρα ενίσχυσης τους εισοδήματος και προστασίας της υγείας και της ζωής μας .

Όλοι στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη 12 πμ στο Σύνταγμα !

Προετοιμαζόμαστε για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ το Μάρτιο !

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.