«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ για στηριξη στα ΑΙΤΗΜΑΤΑ της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου στο Χαλίκι Αιτ/νιας

Νώντας Μωραΐτης, επικεφαλής της

Λαϊκής Συσπείρωσης Ακτίου – Βόνιτσας


ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Με βάση το ΥΠΟΜΝΗΜΑ της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου στο Χαλίκι Αιτ/νιας, που διεκδικεί, σε πανελλαδικό συντονισμό με δεκάδες άλλα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, την ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων, που μόνο αυτά μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους και να ξαναμπούν στα χωράφια και στους στάβλους τους, το ΔΣ Ακτίου Βόνιτσας στη συνεδρίαση του, στις 21/02/2022 ψήφισε ομόφωνα μετά από πρόταση του Νώντα Μωραΐτη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ακτίου – Βόνιτσας, το παρακάτω ψήφισμα:

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας, εκφράζει τη συμπαράστασή του στα αιτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου στο Χαλίκι Αιτ/νιας, και πιο συγκεκριμένα ως προς:

·         Άμεση και έκτακτη επιδότηση για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας...

·         Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

·         Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

·         Αυξημένες κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.,

·         Να μην υπάρξει καμιά επίπτωση σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ των αγροτοκτηνοτρόφων στο νομό, σε σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι για τις ενστάσεις!

·         Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.

·         Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.