«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΠΛΟΚΟ ΧΑΛΙΚΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - ΑΙΤΗΜΑΤΑ!

Από το πρωί της Κυριακής, αγρότες και κτηνοτρόφοι, με αγροτικά και τρακτέρ, πορεύτηκαν από τη Συκιά, στον κόμβο στο Χαλίκι, όπου στήθηκε το μπλόκο των αγροτών, παρά την προσπάθεια της αστυνομίας να εμποδίσει εξαρχής την κινητοποίησή μας, υλοποιώντας την απόφαση των Αγροτικών Συλλόγων μας. Η προσπάθεια της αστυνομίας έπεσε στο κενό.

Το μπλόκο ενισχύετε και δυναμώνει και τις επόμενες μέρες, συντονίζοντας τον αγώνα μας με τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Η κυβέρνηση της ΝΔ διάλεξε να στείλει τις δυνάμεις καταστολής για να εμποδίσει την κινητοποίησή μας και όχι να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας.

Καλούμε, τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους, να ενισχύσουν το μπλόκο, να δώσουν δυναμικό «παρών» στον κόμβο στο σημείο Χαλίκι, να κλιμακώσουμε την πάλη μας, σε συντονισμό με τους αγρότες σε όλη τη χώρα.

Διεκδικούμε:

·         Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

·         Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.,

·         Να μην υπάρξει καμιά επίπτωση σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ των αγροτοκτηνοτρόφων στο νομό, σε σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι για τις ενστάσεις!

·         Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.

·         Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.

Επιτροπή Μπλόκου στο Χαλίκι