«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Συνδυαστική δράση καθαρισμού στα βράχια του παραλιακού μετώπου από Δήμο Αμφιλοχίας και Πολιτιστικό Κέντρο

Σκουπίδια και φερτά υλικά από τα βράχια του παραλιακού μετώπου καθάρισαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Αμφιλοχίας και εθελοντές του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας.

Το προσωπικό του Δήμου, μαζί με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας Ρούλα Μέλου, την Αντιπρόεδρο Νάντια Βάρδια, και το μέλος Βαγγέλη Σαλμά, αφαίρεσαν μεγάλο όγκο απορριμμάτων που μόλυναν και ασχήμυναν μια περιοχή έμπροσθεν καταστημάτων,από την οποία μάλιστα διέρχονται κάθε μέρα δεκάδες δημότες.

Συγκεκριμένα...

αφαιρέθηκε πλήθος από πλαστικά σκουπίδια διαφόρων ειδών, κομμάτια νάιλον, καφάσια, σκοινιά και δίκτυα, ξύλα και κλαδιά δέντρων, σκουριασμένες καρέκλες και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας ευχαριστεί θερμά την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας Ρούλα Μέλου και τα υπόλοιπα μέλη του κέντρου για την πρωτοβουλίατους να συμβάλλουν εθελοντικά στη δράση καθαριότητας ενός τόσο πολυσύχναστου σημείου της πόλης μας. Ελπίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και ο σεβασμός στο περιβάλλον να γίνει συνείδηση όλων μας.
 

 

 

***

Ψηφίσματα Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας για α) Τηλεφωνικό Κέντρο ΕΚΑΒ και β) Μπλόκα Αγροτών (24/2/2022)

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας, στη συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου 2022, συζήτησε το θέμα της συμπαράστασης στα αιτήματα που θέτουν στα μπλόκα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και συμφώνησε ομόφωνα ότι:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας συμπαραστέκεται στους αγρότες και κτηνοτρόφους που το διάστημα αυτό βρίσκονται στο δρόμο αγωνιζόμενοι για το δίκιο τους, αγωνιζόμενοι για το ελάχιστο που γι αυτούς είναι μέγιστο: Να μείνουν στα χωράφια τους ,στις στάνες τους ,να μπορούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους απ τη δουλειά τους. Αισθανόμενοι πόσο αναγκαίος για όλους μας είναι ο πρωτογενής τομέαςζητάμε από την πολιτεία την ικανοποίηση των αιτημάτων τους όπως τα διαμόρφωσε η επιτροπή αγώνα τους:

·         Άμεση και έκτακτη επιδότηση για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας.

·         Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

·         Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

·         Αυξημένες κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.,

·         Να μην υπάρξει καμιά επίπτωση σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ των αγροτοκτηνοτρόφων στο νομό, σε σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι για τις ενστάσεις!

·         Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.

·         Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.

 

 

Κοιν.:

1)      1)Τοπικός Τύπος

 

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

 

Χριστόφορος Κουσιορής

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

 

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας, στη, συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου 2022, συζήτησε το θέμα της κατάργησης του τηλεφωνικού κέντρου Ε.Κ.Α.Β. Αγρινίου, και συμφώνησε ομόφωνα ότι:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας εκφράζει τον προβληματισμό του για την απόφαση της κεντρικής διοίκησης του Ε.Κ.Α.Β. για μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου Ε.Κ.Α.Β. Αγρινίου στην Πάτρα, γεγονός που σημαίνει ότι εφεξής οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας θα πρέπει να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο της Πάτρας το οποίο με τη σειρά του θα διαβιβάζει στο Αγρίνιο ώστε το πλήρωμα και το ασθενοφόρο να μεταβούν τον τόπο του συμβάντος.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα μεγάλη έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, και η οποία μάλιστα διαθέτει ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά (λίμνες, ποτάμια, βουνά, κακοτράχαλο οδικό δίκτυο, περίπου 500 κοινότητες), καθίσταται σαφές ότι η νέα προβλεπόμενη διαδικασία κρίνεται ως αναποτελεσματική και θα επιφέρει καθυστερήσεις στο χρόνο ανταπόκρισης, υποβαθμίζοντας περαιτέρω τη δημόσια υγεία στην Αιτωλοακαρνανία.

Για τους παραπάνω λόγους, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας ζητά την διατήρηση του τηλεφωνικού κέντρου Αγρινίου ως έχει, τη δημιουργία νέων τομών Ε.Κ.Α.Β. στα ήδη υπάρχοντα, υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίαςαλλά και την ενίσχυσή τους τόσο με προσωπικό όσο και με υλικό εξοπλισμό και οχήματα.

 

 

 

Κοιν.:                                                                             Ο ΠρόεδροςΔημοτικού Συμβουλίου

2)      ΕΚΑΒ

3)      6η Υ.Π.Ε                                                                     

4)      ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                   Χριστόφορος Κουσιορής

Ε.Κ.Α.Β ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

5)      Τοπικός Τύπος