«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Υπεράσπιση των Διωκόμενων Φοιτητών στα Ιωάννινα - ΨΗΦΙΣΜΑ

 
ΨΗΦΙΣΜΑ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ των ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ από τις 17/11/2020 στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ένα χρόνο μετά το όργιο καταστολής στα Ιωάννινα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας στις 17/11/2020, η ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να απαλλαγεί από μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος της, διεύρυνε τη δικογραφία-πραγματική σκευωρία και σε 2 ακόμα φοιτητές. Πρόκειται για τους φοιτητές που είχαν δεχθεί τα πιο σκληρά χτυπήματα από τους αστυνομικούς, έξω από τις εστίες της Δόμπολης, κοντά στο...

Μνημείο Ηρώων του Πολυτεχνείου, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και όλο τους το σώμα.

Εκείνη τη μέρα, στα Ιωάννινα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με απίστευτο μένος και αγριότητα σε φοιτητές, τραυματίζοντας 6 από αυτούς. Τους ξυλοκόπησαν επειδή προσπάθησαν να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου και να διαδηλώσουν ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και τις αντεργατικές επιθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 30 προσαγωγές εκ των οποίων οι 23 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και επέβαλε πρόστιμα 900 ευρώ στον κάθε φοιτητή για να δικαιολογήσει τον άγριο ξυλοδαρμό που η ίδια προκάλεσε. Σχεδόν με το ίδιο χαλκευμένο κατηγορητήριο, ένα χρόνο μετά διώκονται σήμερα οι 2 φοιτητές.

Καλούμε κάθε Φοιτητικό Σύλλογο, Σωματείο, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, όλους τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να στηρίξουμε τους διωκόμενους φοιτητές με όλα τα μέσα, νομικά και υλικά, πολιτικά και ηθικά.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·        ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

·        ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

·        ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ