«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Η ΑΚΤΙΝΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 Ολοκληρώθηκε η παράδοση των δώρων που είχαν συγκεντρώσει τα μέλη της Ακτίνας Εθελοντισμού για τους περιφερειακούς παιδικούς σταθμούς  του Δήμου Αγρινίου.
Παιχνίδια και βιβλία, κυρίως παραμύθια, παραδόθηκαν σε παιδικούς σταθμούς  στο Δοκίμι, Αγγελόκαστρο, Παπαδάτες, Γραμματικού, Κάτω Μακρυνού, Καινούργιο και Παραβόλα...


Όπως εξήγησε η κ. Ανθούλα Μακρή, επικεφαλής  της Ακτίνας Εθελοντισμού,  η συμμετοχή των Αγρινιωτών ήταν μεγάλη:“Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες, συλλόγους και εθελοντές για την αγάπη και την αλληλεγγύη που έδειξαν και σε αυτήν την περίπτωση. Η πρόσκληση που απευθύναμε για συμμετοχή στο Δένδρο της προσφοράς ήταν συγκινητική. Θέλω να γνωρίζουν  ότι η γενναιοδωρία τους έκανε χαρούμενα πολλά παιδιά της πόλης. Η δική μας υποχρέωση είναι να συνεχίσουμε την προσπάθειά έχοντας πάντα στο πλευρό μας ενεργούς πολίτες».

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

***Στο πλαίσιο των προσκλήσεων πουαφορούν  τις ηλεκτρονικές υποδομέςκαι θα αρχίζουν να δημοσιεύονται τα επόμενα χρόνια σχεδιάστηκε από τη Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής η Ψηφιακή Στρατηγική του Δήμου Αγρινιου2019-2024.
Η αρχή έγινε το 2016 όταν ο  Δήμος Αγρινίου με το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης καθόρισε το πλαίσιο και τις φιλοδοξίες του ώστε να πρωτοπορήσει ως μία «πράσινη», «βιώσιμη» και «έξυπνη» πόλη,εστιάζοντας σε δύο γενικούς στόχους:

Α) Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη – Κοινωνική Συνοχή
Β) Βιώσιμη αστική ανάπτυξη και εξοπλισμός της πόλης

Η Ψηφιακή Στρατηγική του Δήμου Αγρινίου αποτελεί τον οδικό χάρτη και το πλαίσιο για την ψηφιακή ανάπτυξή του.Σε εναρμόνιση με την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική θέτει το όραμα και εξειδικεύει τους τομείς παρέμβασης στους οποίους θα πρέπει να εστιαστεί η προσπάθεια έτσι ώστε ο Δήμος, με ορίζοντα το 2024,  να ενταχθεί με αξιώσεις στον ευρωπαϊκό ψηφιακό χάρτη. Είναι ένας χάρτης πορείας για το πώς μπορούμε να το επιτύχουμε σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο ψηφιακό περιβάλλον.
Σε συνέχεια των ανωτέρω ο Δήμος Αγρινίου ανοίγει τη δημόσια διαβούλευση για την υποβολή προτάσεων επί της Ψηφιακής Στρατηγικής 2019-2024.
Η Ψηφιακή Στρατηγική έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρίνιου  www.cityofagrinio.gr.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως τις 15-03-2019.είτε συμπληρώνοντας το έντυπο υποβολής προτάσεων και αποστέλλοντας το στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpop@agrinio.gr,  είτε αποστέλλοντας τις προτάσεις τους στην ταχυδρομική διεύθυνση :
Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής
Δαγκλή 27
301 31 ΑΓΡΙΝΙΟ


     
 Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού”,θα υλοποιήσει δράση που αφορά τον δωρεάν Προληπτικό, Ιατρικό/Οδοντιατρικό Έλεγχο για  παιδιά/μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και σε Γενικό Ιατρικό Έλεγχο σε ενήλικες της Δημοτικής Ενότητας Μακρυνείας. Στον προαύλιο χώρο των Δημοτικών Σχολείων  πρόκειται να τοποθετηθεί το  Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς (οφθαλμίατρο, παιδίατρο, οδοντίατρο και ΩΡΛ για παιδιά και Γενικό Ιατρό για τους ενήλικες), καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται:
1) Την Τρίτη 12 Μαρτίου08:30-14:30 (παιδιά) και 15:00-17:00 (ενήλικες)  και  Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 8:30-16:00 (παιδιά),στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ματαράγκας.
2) Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 8:30-14:30 (παιδιά) και 15:00-17:00 (ενήλικες) στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Γαβαλούςκαι την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 08:30-16:00 (παιδιά).
Ηδράση προληπτικής ιατρικής  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» απευθύνεται σε παιδιά και σε ενήλικες και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αιτ/νίας τη Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου και την 2η ΤΟΜΥ Αγρινίου (Γαβαλούς) και 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου.
Σε δωρεάν προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται παιδιά και οι ενήλικες της Δημοτικής Ενότητας Μακρυνείας. Στα παιδιά που υποβάλλονται σε έλεγχο, παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Η εξέταση  των ενηλίκων θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 26410-46990, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Αγρινίου, καΔάτσικα Κατερίνα Κοινωνική Λειτουργός και για προγραμματισμό ραντεβού εξέτασης στην    στη 3η ΤΟΜΥ Γαβαλούς στο τηλέφωνο 26350-41230 (υπεύθυνη επικοινωνίας κα Αυγουστή Φλώρα).


O ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ