«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

«5η ελαία: Εκπαιδεύοντας ελαιοκομικά-Ο δρόμος της ελιάς»

Παρουσία εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, φορέων, εκπροσώπου τουΥΠ.Α.Α.Τ,γεωπόνων, καλλιεργητώνκαι εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Η διαχρονική αξία της ελιάς» στο πλαίσιο του θεσμούλαίαπου διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου υπό την αιγίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. και του ΥΠ.Π.Ε.Θ. -Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς  και τη συνεργασία της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου χαιρέτησε την ημερίδα αναφέροντας ότι ηελαία, που διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά στο Αγρίνιο είναι μια πετυχημένη εκδήλωση, θεσμός του Δήμου, ο οποίος  στοχεύει στην ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου της ελιάς και του ελαιολάδου, στην επιχειρηματικότητα, στον τουρισμό, στη γαστρονομία και στον πολιτισμό:«Φέτος, έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενούμε  επιστήμονες οι οποίοι θα εξειδικεύσουν στη διαχρονική αξία της ελιάς. Της καλλιέργειας που, όχι μόνο αποτέλεσε πυλώνα της τοπικής οικονομίας,  αλλά και πυλώνα του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου μας. Σε μια προσπάθεια αποτύπωσης αυτής ακριβώς της σημασίας θα παρουσιάσουμε μια εξαιρετική έκθεση  που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων  έργα από το Γεωργικό Μουσείο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επικεντρώνουμε την προσπάθειά μας στις πρωτοβουλίες  προώθησης και προβολής και αναπτύσσουμε την συζήτηση για τις νέες τάσεις και προοπτικές σε διεθνές επίπεδο. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και τις επιχειρήσεις οφείλουν να ενημερώσουν για όλες τις εξελίξεις και τις νέες καλλιεργητικές τεχνικές και να αναδείξουν την υψηλή αξία των ελαιοκομικών μας προϊόντων. Στο Αγρίνιο, είμαστε υπερήφανοι γιατί  επιχειρήσεις της πόλης  διέπρεψαν  και απέσπασαν διεθνή βραβεία για τα εξαιρετικά  προϊόντα τους». 

Πρώτος εισηγητής ήταν ο κ Ηλίας Ντζάνης, γεωπόνος, π. Δ/ντής Καπνικού Σταθμού Αγρινίου oανέπτυξε το θέμα: Η ελιά στα μονοπάτια του καπνού. Προεισαγωγικά ανέφερε ότι είχε την «τύχη αγαθή» να έχει καθηγητή στο μάθημα της Δενδροκομίας τον Εμμανουήλ Βάθη, ο οποίος με τον τρόπο της διδασκαλίας του στη ώρα του εργαστηρίου υποχρέωνε τους φοιτητές να σχεδιάζουν και να ζωγραφίζουν σε ειδικό μπλόκ κάθε μικρο ή μακρο παρατηρούμενο αντικείμενο που μελετούσαν. Στη συνέχεια μίλησε για τα δύο αυτά, συμβολικά για τη περιοχή μας προϊόντα τον καπνό και την ελιά που συμπορεύτηκαν συνεργιστικά και δημιουργικά με τους ανθρώπους του νομού μας για πάνω από 4 αιώνες, για τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην περιοχή μας (Κουτσουρελιά, Κορωνέϊκη, Τραγολιά, Λιανολιά, Ραχάτη και Κοθρέϊκη, Καλαμών, Κονσερβολιά και Καρυδολιά) και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Κλείνοντας είπε ότι χρειαζόμαστε την επιστήμη, τη σύγχρονη τεχνολογία, την εφαρμοσμένη έρευνα, τη πολιτεία για τις βασικές υποδομές έργων, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους βιοτέχνες, τους μεταποιητές και τους εμπόρους σε μία κοινή δημιουργική προσπάθεια και πορεία για μπορέσει η ελιά όχι να ακολουθήσει τα χνάρια του καπνού αλλά και να τα ξεπεράσει σε απόδοση και διάρκεια
Στη συνέχεια ο κ Σταύρος Βέμμοςγεωπόνος, καθηγητής  δενδροκομίας ΓΠΑμίλησε με θέμα: Ο Εμμανουήλ Βάθης, γεωπόνος και δάσκαλος - Η διδασκαλία της ελαιοκομίας στην Ελλάδακαι αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του Εμμανουήλ Βάθη, έκανε ιστορική αναδρομή στην αρχαία Ελλάδα και την πολιτιστική αξία της ελιάς, την καταγωγή της υπογραμμίζοντας ότι ευρήματα της προϊστορικής εποχής δείχνουν ότι κατά τη Νεολιθική Εποχή η καλλιέργεια της ελιάς ήταν γνωστή. Αναφέρθηκε στους τρόπους συλλογής, και στην εκπαίδευση την περίοδο 1829-1820 και μετέπειτα καθώς και για τη διδασκαλία της ελαιοκομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και σε άλλους φορείς.Mεταξύ άλλων είπε:‘Η ελιά έχει ιστορική και πολιτιστική αξία για εμάς τους Έλληνες’, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι είναι «σύμβολο σοφίας, γαλήνης, ειρήνης, νίκης, πολιτισμού, ολυμπισμού και γονιμότητας».
Ακολούθησε η εισήγηση της κ ΛουίζαςΚαραπιδάκη, Ιστορικού Τέχνης, και υπεύθυνης  Μουσειακής Συλλογής στο Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνώνμε θέμα: Η εικαστική γραφή του Ε. Βάθη. Όπως υπογράμμισε ήταν προικισμένος με γνήσιο τάλαντο και ζωγράφιζε ασταμάτητα επί 80 σχεδόν χρόνια, αμέτρητα καλλιεργούμενα ή αυτοφυή φυτά της ελληνικής κυρίως χλωρίδας, καθώς επίσης και τις ασθένειές τους. Παράλληλα έκανε αναφορές στην ελιά από την αρχαιότητα, μέχρι και τις μέρες μας, φέρνοντας παραδείγματα από αρχαίους αμφορείς, που απεικονίζει την κουκουβάγια με το κλαδί ελιάς, τα ιερά σύμβολα της θεάς Αθηνάς καθώς και στην ελιά μέσα από την εικαστική ματιά Ελλήνων ζωγράφων.
Τη ημερίδα έκλεισε η κ Μαγδαληνή Ράππου, τηςΔ/νσηςΠροώθησης Αγροτικών Προϊόντων του ΥπΑΑΤ με θέμα: Στρατηγική και προγράμματα προώθησης των ελαιοκομικών προϊόντων. Aναφέρθηκεστη στρατηγική προώθησης του ΥΠΑΑΤ στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενημέρωσης και προώθησης και στους στόχους για το έτος 2019. Συγκεκριμένα έκανε λόγο  για  μεγαλύτερο αριθμό εγκρίσεων ενεργειών προώθησης σε  περισσότερα ελληνικά προϊόντα ποιότητας, μεταξύ αυτών και ελαιοκομικών προϊόντων,  και την ενημέρωση και  στήριξη των δικαιούχων φορέωνγια την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στα Προγράμματα Ενημέρωσης και Προώθησης. Στόχος  να διασφαλίζεται η απαιτούμενη αντιπροσωπευτικότητα και να ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών Ποιοτικών Αγροτικών Προϊόντων.
Την ημερίδα συντόνισε η προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής κ. Βασιλική Καραπαπάη οποία ευχαρίστησε τον Αντιπρύτανη του ΓΠΑ κ Ζωγραφάκη για την άδεια φιλοξενίας των έργων του Γεωργικού Μουσείου στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου για εκπαιδευτικούς σκοπούς καθώς και τους καθηγητές κ. Σ. Βέμμο και κ. Δ. Παναγιωτόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά τους να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με  γαστρονομική δράσηπου στηρίχθηκε στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές από  τη λέσχη αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου στον υπαίθριο χώρο του κτηρίου της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος. Συμμετείχαν οι μάγειρες από  τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου:Γιώργος Τσιλίκης, Δημήτρης Ράγκος, Φώτης Διαμαντής, Δημήτρης Χάρος και οι μάγειρες από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Σάκης Μπαλασκάκης και Νίκος Μερμελάς οι οποίοι σε συνεργασία με το εστιατόριο «Πιθάρι» παρουσίασαν εξαιρετικές συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα τις περιοχής μας. 

***

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ


Πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά που στεγάζεται σε γραφεία στην οδό Δ.Γληνού 1.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά εντάσσεται στο "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020". Είναι μια δομή  υποστήριξης,  που έχει ως στόχο να αποτελέσει τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων.Παράλληλα ενδυναμώνει την  προώθηση στην απασχόληση.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου στο χώρο αυτό μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζονται τη συνδρομή των κοινωνικών υπηρεσιών:«Εγκαινιάζουμε σήμερα το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου  και επιβεβαιώνουμε την στήριξή μας στις προνοϊακές δομές. Απλώνουμε χέρι βοηθείας σε όσους χρειάζονται την υποστήριξή μας. Μακάρι να μην υπήρχε η ανάγκη για την δημιουργία τέτοιων υπηρεσιών. Στο Δήμο Αγρινίου ξεπεράσαμε ακόμη και τις δικές μας προσδοκίες. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να χτίσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης.
Η δική μας αποστολή μας όμως είναι, από τη στιγμή που υπάρχουν ανάγκες,  να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια προκειμένου να  καλύψουμε τα κενά.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν  για την δημιουργία της νέας δομής. Την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή και  τους συνεργάτες του στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου».
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομάλειτουργεί καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 07:00-16:00.Τηλέφωνα επικοινωνίας 26410 46990 – 26410 48747

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Ο Δήμος Αγρινίου ανακοινώνει την πρόσκληση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής δύο υποψήφιων ασκουμένων δικηγόρων για πρακτική άσκηση.Επισυνάπτεται η πρόσκληση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΠρόσκληση Για Πρακτική Άσκηση Υποψηφίων  Δικηγόρων


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
1.   Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ αριθμ.87/τ.Α’/07-06-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της  Αυτοδιοίκησης  και  της   Αποκεντρωμένης  Διοίκησης  Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2. Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου (ΦΕΚ 2183/Β/2011) καθώς και τις ανάγκες της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.
3.  Τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 3 του ν. 4194/2013 (Α 208) «Κώδικας Δικηγόρων», όπως ισχύει.
4.  Την υπ’αρ. 233/2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου «’Εγκριση πρόσληψης ασκουμένων δικηγόρων στο Δήμο Αγρινίου , για την πραγματοποίηση μέρους της πρακτικής τους άσκησης διάρκειας έξι μηνών με δυνατότητα παράτασης».
5.  Την υπ. αρ. Πρωτ. 42365/3-9-2018  Βεβαίωση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου περί ύπαρξης των αναγκαίων πιστώσεων για την κάλυψη της δαπάνης αποζημίωσης δύο ασκουμένων δικηγόρων στο Δήμο Αγρινίου.
6.  Την υπ’ αριθμ. 81351/22-10-2018 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 5153/16-11-2018 τεύχος Β’, σχετικά με την άσκηση δύο υποψήφιων δικηγόρων στο Δήμο Αγρινίου, την αμοιβή αυτού και τις σχετικές διαδικασίες.                                                
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ
 Όσες-ους υποψήφιες-ους δικηγόρους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους, διάρκειας έξι (6) μηνών, στο Τμήμα της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου, να υποβάλουν την αίτησή τους, στο πρωτόκολλο του Δήμου Αγρινίου, εντός δέκα (10) ημερών από την επομένη της ανάρτησης της παρούσας πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου, δηλαδή μέχρι και 29-3-2019

 Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1.   Οι θέσεις των ασκουμένων δικηγόρων που θα πραγματοποιήσουν την άσκησή τους στο Τμήμα  της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου ορίζονται σε δύο (2) σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική ΚΥΑ.
2.   Το χρονικό διάστημα άσκησης του υποψήφιου δικηγόρου στο Δήμο Αγρινίου ορίζεται σε έξι (6) μήνες, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον διάστημα έξι (6) μηνών, κατόπιν αίτησης του υποψηφίου και αποδοχή της παράτασης αυτής από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 5 του άρθρου 13 του ν. 4194/2013.
3.   Η άσκηση πρακτικής των υποψήφιων δικηγόρων στο Δήμο Αγρινίου θα ξεκινήσει στις 1-5-2019 και θα λήξει στις 31-10-2019.
4.   Το ωράριο της ημερήσιας απασχόλησης των  ασκουμένων δικηγόρων  ορίζεται σε οκτώ (8) ώρες ημερησίως , ανάλογα με τις ανάγκες της Νομικής Υπηρεσίας.
Υπεύθυνοι τήρησης και ελέγχου του παρουσιολογίου των ασκουμένων  δικηγόρων και γενικά της άσκησης είναι οι εκάστοτε υπηρετούντες στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου δικηγόροι.
5.   Η μηνιαία αμοιβή του ασκούμενου δικηγόρου ανέρχεται σε εξακόσια (600) ευρώ, δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις – πλην της παρακράτησης φόρου εισοδήματος-  και θα καταβάλλεται στο τέλος εκάστου ημερολογιακού μηνός, με βάση το παρουσιολόγιο.
6.   Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δικηγόροι πρέπει να μην συμπληρώνουν το προβλεπόμενο 18μηνο της άσκησης πριν από το πέρας της εξαμηνιαίας άσκησης στον Δήμο Αγρινίου  και θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε Δικηγορικό Σύλλογο της Εφετειακής Περιφέρειας του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.
7.Στο τέλος της διαδικασίας χορηγείται στους ασκούμενους δικηγόρους βεβαίωση ολοκλήρωσης της άσκησης από το Δήμαρχο Αγρινίου ως νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου, κατόπιν εισήγησης των δικηγόρων της Νομικής Υπηρεσίας.

Β. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ -ΕΠΙΛΟΓΗ
Η αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής των υποψήφιων ασκουμένων δικηγόρων στον Δήμο Αγρινίου υποβάλλεται από κάθε ενδιαφερόμενο/η εγγράφως, στο Πρωτόκολλο του Δήμου Αγρινίου, εντός δέκα (10) ημερών από την επόμενη της ανάρτησης της ανακοίνωσης της παρούσας πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Δήμου και κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:00 – 14:00.
    Η αίτηση μπορεί να υποβάλλεται και ταχυδρομικώς, εφόσον η αποστολή της εντός της ανωτέρω προθεσμίας αποδεικνύεται από σφραγίδα ταχυδρομείου ή  άλλο αποδεικτικό μέσο. Με την αίτηση συνυποβάλλονται σύντομο βιογραφικό σημείωμα και αντίγραφα τίτλων σπουδών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση  Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου, Χαριλάου Τρικούπη 10, Αγρίνιο, 1ος όροφος Γραφείο 2 , τηλέφωνο:  2641360220.   
     Στην αίτηση που συμπληρώνουν δηλώνουν:
(α) τα στοιχεία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας,
(β) Αριθμό μητρώου ασκουμένου
(γ) στοιχεία επικοινωνίας (ταχυδρομική διεύθυνση, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου),
(δ) Α.Μ.Κ.Α και Α.Φ.Μ.
Επίσης στην αίτηση επισυνάπτουν:
α) Υπεύθυνη δήλωση περί μη συμπλήρωσης της προβλεπόμενης 18μηνης άσκησης πριν το πέρας της 6μηνιαίας άσκησής τους στον Δήμο Αγρινίου.
(β) Βεβαίωση δικηγορικού συλλόγου από την οποία προκύπτει η ημερομηνία έναρξης της άσκησης και
γ)Φωτοτυπία της ταυτότητας ασκουμένου.
 Σε περίπτωση που οι αιτήσεις των υποψηφίων που συγκεντρώνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πληρούν τις τεθείσες προϋποθέσεις , υπερβαίνουν τον αριθμό των διαθεσίμων θέσεων, η επιλογή θα γίνεται με δημόσια κλήρωση , η οποία θα διενεργείται στο Δήμο Αγρινίου.
      Οι επιλεγέντες , τα ονόματα των οποίων αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου, θα πρέπει να προσκομίσουν τους τίτλους σπουδών τους και σύντομο βιογραφικό σημείωμα.    Ο  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΡΙΖΗΣ  

 

***

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ


 Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου και το Δημοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Επισυνάπτεται  το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                  
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

            Γενικός σημαιοστολισμός από το πρωί της 24ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου και φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22ΜΑΡΤΙΟΥ 2019


09:300

11:30
Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη συνοδεία σαλπιγκτή.

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ένδοξου Ήρωα Ανδρέα Τσίγκα από μαθητή/τρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.

11:30
Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Μακεδονομάχου Νικολάου Παναγιώτου, από μαθητές του 3ου Λυκείου.

11:55
Πέρας προσέλευσης επισήμων και σχολείων στο μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.

12:00
Επιμνημόσυνη δέηση & κατάθεση στεφάνων από: φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μαθητές των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τη Σχολή  Αδελφών Νοσοκόμων, κλπ.

Θα παιανίζει  η Δημοτική Φιλαρμονική.
ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ  2019


09:45
 Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη συνοδεία της  Δημοτικής Φιλαρμονικής.

10:15
Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών των μαθητών στη Μητρόπολη.

10:25
Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Μητρόπολη.

10:30
Τέλεση επίσημης Δοξολογίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά.
Εκφώνηση τουΠανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Σερέτη Αθανάσιο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Λεπενούς.

11:00
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.

11:30
Παρέλαση Δημοτικής Φιλαρμονικής, Αναπήρων, Αντιστασιακών Οργανώσεων, μαθητριών Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, Τμήματος εκπαιδευομένων νέων Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», 1ου Συστήματος Προσκόπων, μαθητών Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης,  Εθελοντριών Νοσοκόμων Ερυθρού Σταυρού.

Η παρέλαση θα γίνει επί της οδού Παπαστράτου, Πλατείας Δημοκρατίας, πεζοδρόμου Χαρ.Τρικούπη και πέρας στη συμβολή των οδών Χαρ.Τρικούπη και Μακρή.

12:30
Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο Δημαρχείο (αίθουσα πρώην Δημοτικού Συμβουλίου, 2ος όροφος).

18:00
Υποστολή της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη με συνοδεία σαλπιγκτή.


Σημείωση:Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να το δηλώσουν μέχρι το μεσημέρι της 21ης Μαρτίου (τηλ. 2641 3 60300, 60303).Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

  • Τα της δοξολογίας ο  Αιδεσιμολογιότατος Αρχιερατικός Επίτροπος
  • Τα της απόδοσης τιμών ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς.
  • Τα της Τάξης ο κ. Δ/ντής Αστυνομικής Δ/νσης Ακαρνανίας
  • Τα της συμμετοχής των μαθητώνκ.λ.π. οι Διευθυντές Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
  • Συντονιστέςτης παρέλασης ορίζονται για  την  Α/θμια Εκπαίδευση οεκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ.Μηλιώνης Σπυρίδωνας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και για τη Β/θμια Εκπαίδευση, οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγήςκ.Κουσκούνης Θεμιστοκλής του2ου Γενικού Λυκείου Αγρινίουκαι κ.Κατσινούλας Παναγιώτη του 4ου Γενικού Λυκείου.
  • Συντονιστές της εκδήλωσης κατάθεσης στεφάνων την παραμονή ορίζονται για την Α/θμια Εκπαίδευση ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Τσιάμης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καμαρούλας και για την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Δανιάς Βασίλειος, Διευθυντής του Γυμνασίου Γαβαλούς.
  • Εκφωνητής ο εκπαιδευτικός κ. Μπαμπαρούτσης Διονύσιος.
  • Τελετάρχης ορίζεται ο  κ. Τσιάμης Χαράλαμπος.

***

ΕΠΙΚΎΡΩΣΗ ΑΠΌΦΑΣΗΣ του Δ.Σ. Αγρινίου για την «Επέκταση κοινωνικού τιμολογίου ΔΕΥΑΑ 2019 για τους πολύτεκνους».
Με έγγραφό της  η Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου επικύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου αναφορικά με την «Επέκταση κοινωνικού τιμολογίου ΔΕΥΑΑ 2019 για τους πολύτεκνους».Συγκεκριμένα,  και σύμφωνα με την εισήγηση της ΔΕΥΑΑ,  θα γίνει μείωση 50% στο τιμολόγιο ύδρευσης της Επιχείρησης  για όλα ανεξαιρέτως τα μέλη των πολυτεκνικών Συλλόγων Αγρινίου, Περιχώρων και Ματαράγκας. Μοναδική απαραίτητη προϋπόθεση, για να τύχουν της μείωσης, είναι  να  προσκομίσουν στη ΔΕΥΑΑ βεβαίωση μέλους από το Σύλλογο Πολυτέκνων Αγρινίου ,Περιχώρων και Ματαράγκας κάθε έτος. Το μέτρο αφορά ακόμη και τις πολύτεκνες οικογένειες που τα παιδιά τους έχουν ενηλικιωθεί..
 Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου η έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών της δημοτικής επιχείρησης: «Με συνέπεια συνεχίζουμε τη στήριξη στην πολύτεκνη οικογένεια και διατηρούμε ψηλά στην ατζέντα μας την κοινωνική πολιτική. Όλη την διάρκεια της θητείας μας βρισκόμαστε σε ανοικτό και ειλικρινή διάλογο με τα μέλη των πολυτεκνικών Συλλόγων ώστε να δίνουμε πάντα λύση στα προβλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Βασίλειο Καρακώστα  και τον Αντιπρόεδρο Μίμη Σκορδόπουλο γιατί με τις συντονισμένες ενέργειές τους μπορέσαμε να επιτύχουμε  το επιθυμητό αποτέλεσμα».

                                                    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 


***
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΝΕΣΙΣ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΕΩΣ ΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Το πρόγραμμα έχει ως εξής :
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019
Αφιέρωμα στο Γιώργο Λάνθιμο
ΏΡΑ 7.00 Dogtooth , Κυνόδοντας
ΏΡΑ 9.30 The Killing of a sacred Deer , Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού.
Παρασκευή 22 Μαρτίου
Αφιέρωμα στον Paolo Sorentino
ΏΡΑ 7.00  La Grande Bellezza , Η Τέλεια Ομορφιά
ΏΡΑ 9.30 Loro
Σάββατο 23 Μαρτίου
ΏΡΑ 5.30 Απίθανο Κοάλα, Παιδική ταινία
Αφιέρωμα στον Ken Loach
ΏΡΑ 7.00 I Daniel Blake
ΏΡΑ 9.30 Το Μερίδιο των Αγγέλων
Κυριακή 24 Μαρτίου
ΏΡΑ 5.30 Ο Μικρός Πρίγκιπας, Παιδική ταινία
Ώρα 7.00 The Jungle Bunch ,Παιδική ταινία
ΏΡΑ 9.30 Το λιμάνι της Χάβρης

Δευτέρα 25 Μαρτίου
ΏΡΑ 5.30 Ο Μικρός Πρίγκιπας
Παιδική ταινία
Αφιέρωμα στη ΓΥΝΑΙΚΑ
ΏΡΑ 7.00 Still Alice
 ΏΡΑ 9.30 The lunchbox

Τρίτη 26 Μαρτίου
Αφιέρωμα στη ΓΥΝΑΙΚΑ
ΏΡΑ 7.00 Jackie
ΏΡΑ 9.00 Philomena
Τετάρτη 27 Μαρτίου
Αφιέρωμα στη ΓΥΝΑΙΚΑ
 ΏΡΑ 7.00 Madame
ΏΡΑ 9.30 20th Centure Woman

Τιμή εισόδου 3 euro σε όλες τις προβολές.