«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση και  αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε δρόμους του Αγρινίου με την τοποθέτηση νέων  φωτιστικών υψηλής τεχνολογίας.
Το έργο προϋπολογισμού 400.000 € εκσυγχρόνισε το δίκτυο στις οδούς Μπαϊμπά, Πυλλήνης, Αλεξάνδρου, Πατρώνη, Πανεπιστημίου, Κουτσικάκη, Κατ. Χατζάρα, Αναπαύσεως (Αγ. Κων/νος), Μακρυγιάννη, Λόντου, Μεγαδέντρου, Ρούμελης, Σεφέρη, Δελφών, Λ. Καραγιάννη (Αγ. Κων/νος), Πατριάρχου Καλλινίκου, Κρυστάλλη, Πυθαγόρα, Αγ Βασιλείου με τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, καλωδίων, ηλεκτρικών πινάκων, κατασκευή υπόγειων δικτύων  κ.λπ.






Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ευθύμιος Γρίβας θ΄ ακολουθήσουν αντίστοιχες εργασίες και  σε άλλους δρόμους του Δήμου Αγρινίου: «Προχωρά σταδιακά  η εγκατάστασηνέου ηλεκτροφωτισμού στην πόλημε φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.Στις συγκεκριμένες  οδούς, η παλαιότητα του δικτύου σε συνδυασμό με την έλλειψη ενός σύγχρονου συστήματος ηλεκτροφωτισμού,  δημιουργούσαν προβλήματα στους κατοίκους. Η παρέμβασή μας στοχεύει  στην βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.  Τι επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν δύο αντίστοιχα μεγάλα έργα ηλεκτροφωτισμού ώστε να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις σε όλο το εύρος του Δήμου Αγρινίου».


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

ΔΡΑΣΗ ΑΚΤΙΝΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ


Η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τον
Πολιτιστικό Σύλλογο Αβορανιτών,τον Φιλοπρόοδο Πολιτιστικό Σύλλογο Αβορανιτών -Λιβαδακιωτών και εθελοντές της περιοχής αναλαμβάνουν πρωτοβουλία την Κυριακή 17 Μαρτίου και καθαρίζουν το δρόμο από το
1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αγρινίου -Θέρμου (θέση  LIDL) έως 3οχλμ γέφυρα Αβόρανης.
Ώρα συγκέντρωσης  10.45 (θέση  LIDL).

                                                                ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Ο Δήμος Αγρινίου σας προσκαλεί το Σάββατο 16 Μαρτίου  (Ψυχοσάββατο) και ώρα 9:00 π.μ. στο Δημοτικό Νεκροταφείο όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των Ψυχών.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ώρα 8:55 π.μ.: Πέρας προσέλευσης επισήμων
Ώρα 9:00 π.μ.: Τέλεση Μνημόσυνου
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

ΝΕΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ (ΤΕΒΑ) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.


           Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και  Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει ότι:
Tην Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 έως και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, θα πραγματοποιηθεί διανομή σε είδη Παντοπωλείου στους δικαιούχους του <<Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)>> του Δήμου Αγρινίου και της Ι.Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που έχουν ενημερωθεί με γραπτό μήνυμα (sms) στα κινητά τηλέφωνα τα οποία έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.
Για την  διαδικασία  των  διανομών:
 ŸΟι δικαιούχοι οφείλουν να προσέρχονται στον χώρο διανομής, την ημερομηνία που  θα αναγράφεται στο γραπτό μήνυμα (sms) που τους έχει αποσταλεί.
ŸΟ κάθε δικαιούχος θα πρέπει να έχει μαζί του επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει το Α.Μ.Κ.Α. ή το ΑΦΜ του όπως ορίζει το πρόγραμμα και την αστυνομική του ταυτότητα.
ŸΣε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει στο σημείο διανομής, τα προϊόντα θα παραληφθούν από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του δικαιούχου θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής.
ŸΠαρακαλούνται επίσης οι δικαιούχοι του προγράμματος, και ειδικά οι πολυμελείς οικογένειες, όπως μεριμνήσουν για την παραλαβή και μεταφορά των  προϊόντων από τον χώρο του Παντοπωλείου, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της διαδικασίας των διανομών.
 ŸΗ διανομή θα πραγματοποιείται  στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αγρινίου (Βλαχοπούλου 13) ως εξής:
ŸΔευτέρα 18/3/2019 εώς Παρασκευή 22/3/2019 από τις 9.00 πμ. έως  τις 14.00μμ.
Πλαίσιο κειμένου: Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ



ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2641025392.