«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Έργο αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Αγρινίου προϋπολογισμού 200.000 ευρω

Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται ένα ακόμη σημαντικό έργο που αφορά τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη η σύμβαση που αφορά  την ολοκλήρωση-συμπλήρωση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού στις οδούς:Αγ Κωνσταντίνου, Λεωνίδα, Κίμωνος, Γορδίου, Κολοκοτρώνη, Ε. Στάικου, Κ. Βλαχοπούλου, 5η Πάροδος Καμαρούλας & Επαρχιακή Οδός Γουριώτισσας-Ρίγανης.
Το έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ αναμένεται να αναβαθμίσει τις υποδομές και να βελτιώσεις τις συνθήκες ηλεκτροφωτισμούσε μεγάλο τμήμα του Δήμου  όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου:«Προχωρά σταδιακά  η εγκατάσταση νέου δικτύου στην πόλη με φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έρχεται να αντιμετωπίσει τις φθορές λόγω παλαιότητας και να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες ανάγκες.Καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια εξασφαλίζουμε πόρους για να υλοποιήσουμε έργα ουσίας. Συγκεκριμένα στα τμήματα των οδών που υπάρχει παλαιό δίκτυο χωρίς φωτιστικά, θα επισκευαστούν τα υπάρχοντα αγκύρια, θα γίνει καθαρισμός των φρεατίων διέλευσης καλωδίων  και θα γίνει τοποθέτηση νέων σύγχρονων σωμάτων. Προχωράμε σε ένα σημαντικό έργο για την καθημερινότητα των πολιτών».      ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Παρουσιαση βιβλίου : Ιστορία και μνήμη του καπνού στο Αγρίνιο τον 20ο αιώνα

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου:
Ιστορία και μνήμη του καπνού στο Αγρίνιο τον 20ο αιώνα
            Οικονομία , Κοινωνία , Πολιτισμός (εκδόσεις Παρασκήνιο)
που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  30 Μαρτίου 2019 στις 8.00 μ.μ
στο κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος (Αναστασιάδη 1).
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Ιορδάνης Ψημμένος, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Ευάγγελος Αυδίκος, ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Κωνσταντίνα Μπάδα, αφ. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Συντονίζει ο Βασίλης Πατρώνης Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών
Συγγραφείς του τόμου: Κωνσταντίνα Μπάδα, Έλλη Λεμονίδου, Σπύρος Χουλιάρας, ΒασίληςΠατρώνης,Δώρα Μονιούδη-Γαβαλά, Δημήτρης Γιαννακόπουλος,Χρήστος Τσαρούχης και Βούλα Σκαμνέλου.

***

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ Γ. ΚΥΡΤΣΟ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα συναντηθεί αύριο,  Τετάρτη 27 Μαρτίου,  στις 13.30 με τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κύρτσο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αγρινίου. 
                                                                                    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ