«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

15η δολοφονία διανομέα εν ώρα εργασίας!

15 δολοφονίες διανομέων εν ώρα εργασίας!
ΔΕΝ είμαστε αριθμοί- ΔΕΝ είμαστε αναλώσιμοι
Ακόμη μια δολοφονία διανομέα (4η το 2019!) σημειώθηκε το Σάββατο 9/3. Ο 33χρονος συνάδελφος διανομέας εξέπνευσε σε νοσοκομείο στο Βόλο.  Το δυστύχημα/δολοφονία συνέβη εν ώρα εργασίας σε διασταύρωση, όταν το μηχανάκι του διανομέα συγκρούσθηκε με ημιφορτηγό, και ο συνάδελφος εκσφενδονίστηκε πάνω σε κολώνα.
Δεν θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε τους υπεύθυνους αυτών των δολοφονιών, μέχρι να δοθεί ένα τέλος στο διαρκές αυτό έγκλημα! Είναι οι εργοδότες -οι οποίοι...
παραμένουν στο απυρόβλητο, παρά την καταστρατήγηση της νομοθεσίας  (μη πληρωμή/κλοπή υπερωριών, αργιών, νυχτερινών, δώρων, ανασφάλιστη ή υποασφαλισμένη εργασία,  υπερεντατικοποίηση, μη παροχή εξοπλισμού (μηχανάκι, βενζίνες, συντήρηση, Μέσα Ατομικής Προστασίας κτλ.
Είναι οι κυβερνήσεις και το υπ. Εργασίας, επειδή οι αντεργατικοί μνημονιακοί νόμοι που έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια, οδήγησαν στο όργιο εργοδοτικής αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης που υφίστανται οι εργαζόμενοι!
Την ίδια ώρα, μέλη της Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού, που τα τελευταία 2 χρόνια μέσα από δεκάδες κινητοποιήσεις, μοτοπορείες, ενημερώσεις κτλ., ανέδειξαν την άθλια-δολοφονική αντιμετώπιση των διανομέων, βρίσκονται αντιμέτωποι με μηνύσεις και αγωγές εργοδοτών (μας ζητάνε 800.000€!), με απειλές κτλ. γιατί υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας!
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!
Συνάδελφοι, να μην είμαστε εμείς τα επόμενα θύματα!  Να οργανωθούμε ακόμα πιο μαζικά στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο μας, και τη δημιουργία Επιτροπών σε κάθε πόλη της χώρας! Να αγωνιστούμε συλλογικά για να επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματα μας, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και όχι ως δουλοπάροικοι!
Τηλ: 6982268508       blog: dianomeisthess.blogspot.gr 
     Επιτροπή Αγώνα Διανομέων