«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Κάτω τα χέρια απ’ τη Βενεζουέλα! – Πορεία στην Αθήνα στις 27/3, 18:30 Προπύλαια

Να ηττηθεί το πραξικόπημα του αντιδραστικού Γκουάιδο και των ιμπεριαλιστών στη Βενεζουέλα
Υπεράσπιση και Βάθεμα της «Μπολιβαριανής Επανάστασης», για τη νίκη των εργατικών και λαϊκών μαζών
ΑΘΗΝΑ: Πορεία από τα Προπύλαια στην Πρεσβεία των ΗΠΑ. Τετάρτη 27/3, 18:30
Η προσπάθεια πραξικοπηματικής ανατροπής της κυβέρνησης Μαδούρο που ξεκίνησε με την αυτοανακήρυξη του Γουαϊδό σε πρόεδρο στις 23 Γενάρη προς το παρόν απέτυχε. Η αποκαλούμενη «ανθρωπιστική βοήθεια» – Δούριος Ίππος της ιμπεριαλιστικής εισβολής – που συγκέντρωσαν στα σύνορα με την Κολομβία οι δυτικοί ιμπεριαλιστές απετράπη να περάσει στην Βενεζουέλα. Η επίθεση της αντίδρασης όμως...
κάθε άλλο παρά σταμάτησε. Με νέα σαμποτάζ στην οικονομία της χώρας (πρόκληση μεγάλου μπλακ άοόυτ), κυρώσεις, βίαιες διαδηλώσεις, ακόμα και καταλήψεις των πρεσβειών της Βενεζουέλας στο εξωτερικό,  η ντόπια αντίδραση και οι ιμπεριαλιστές βάζουν όλες τις δυνάμεις τους να τσακίσουν την “Μπολιβαριανή Επανάσταση.
Στην προσπάθεια τους να ανατρέψουν την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Βενεζουέλας οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπια αστική τάξη δεν θα διστάσουν ακόμα και στα πιο αποτρόπαια εγκλήματα. Πίσω από την μάσκα του σεβασμού των “ανθρώπινων δικαιωμάτων” και τα κροκοδείλια δάκρυα για τα προβλήματα του βενεζολάνικου λαού (για τα οποία αποκλεισκά υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι), το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βάλουν χέρι στον τεράστιο φυσικό πλούτο της χώρας, να εξαφανίσουν το παράδειγμα της “Μπολιβαριανής Επανάστασης” και την ιδέα του “Σοσιαλισμού του 21ου αιώνα” που αυτή ενέπνευσε στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και όχι μόνο, να αποτρέψουν την οικονομική και πολιτική διείσδυση των νεοαναδυόμενων δυνάμεων στην περιοχή (Ρωσία, Κίνα).
Το επιχειρούμενο πραξικόπημα και η ιμπεριαλιστική επέμβαση δεν πρόκειται να σταματήσει. Η απόκρουση και η ήττα πρέπει του πρέπει να έρθει καταρχήν από την μαχητική κινητοποίηση των ίδιων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στη Βενεζουέλα. Η επαναστατική πρωτοπορία της εργατικής τάξης πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε αντικαπιταλιστικά μέτρα που θα προσπαθούν να λύσουν τα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα του πληθυσμού απαλλοτριώνοντας το Κεφάλαιο και παίρνοντας όλους τους τομείς κλειδιά της οικονομίας στα χέρια της. Σήμερα όσο ποτέ ξανά στο παρελθόν χρειάζεται η επαναστατική πρωτοπορία της Βενεζουέλας να εφαρμόσει ένα δικό της ανεξάρτητο σχέδιο που θα κινητοποιεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα αφενός για την συντριβή του ιμπεριαλιστικού πραξικοπήματος και αφετέρου για την εδραίωση μιας Επαναστατικής Κυβέρνησης των Εργαζομένων και το προχώρημα της Μπολιβαριανής Επανάστασης προς μια Σοσιαλιστική Επανάσταση.
Η ΟΚΔΕ καταδικάζει απερίφραστα κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Βενεζουέλα και στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των εργατικών μαζών και στην υπεράσπιση των κατακτήσεων τους. Η ήττα των ιμπεριαλιστών και της αντίδρασης στη Βενεζουέλα θα είναι και δική μας νίκη ενάντια στους αντιδραστικούς κάθε απόχρωσης και στην Ελλάδα, που κάνουν το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης όλο και πιο μαύρο δουλεύοντας χέρι–χέρι: είτε είναι ανοιχτά δεξιοί–ακροδεξιοί (Μητσοτάκης, Χρυσαυγίτες κ.λπ.) είτε λυσσασμένοι «κεντρώοι» και «προοδευτικοί»  (Τσίπρας) που μας εκφοβίζουν με το σκιάχτρο του «σοσιαλιστή δικτάτορα Μαδούρο» και λιβανίζουν τη «δημοκρατία» της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
– Διεθνιστική Αλληλεγγύη με τον λαό της Βενεζουέλας!
– Κάτω η μαριονέτα Γουαϊδό και οι ιμπεριαλιστές πάτρωνες του!
– Να ηττηθεί το ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα!

 http://www.okde.gr/archives/9209