«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ενημέρωση απο το δήμο Αγρινίου

Φιλανθρωπική συναυλία τους με τίτλο "Κάθε νότα μου για σένα"

"Κάθε νότα μου για σένα".

Η Άννα Κατσούλη και το μουσικό σύνολο "Ηχαγωγός"
 πραγματοποιούν την 3η φιλανθρωπική συναυλία τους με τίτλο
"Κάθε νότα μου για σένα",
προς ενίσχυση του "Χαμόγελου του παιδιού" στα Καλύβια Αγρινίου,
τιμώντας...
τον Παναγιώτη Διώτη,
έναν υπέροχο άνθρωπο που μας δίδαξε πολλά με το πρότυπο ζωής του
κι έφυγε νωρίς για τους ουρανούς!

την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στις 18.00
στο Δημοτικό Κινηματογράφο "Άνεσις"


***

Ημέρες Αστρονομίας στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ.
Ο Δήμος Αγρινίου και η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν ένα τριήμερο Αστρονομίας, το οποίο περιλαμβάνει την προβολή 8 επιστημονικών ντοκιμαντέρ από το 12ο Φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών της Αθήνας, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, σε συνεργασία με το Caid Center–[Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης - Διεθνές φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών Αθηνών], στον Δημοτικό κινηματογράφο Άνεσις.

Είσοδος ελεύθερη.
Το πρόγραμμα των προβολών είναι το εξής:
Παρασκευή 15 Μαρτίου
(1) 6:00 - 6:50μμ: Η ζωή στα όρια της, Επεισόδιο 1– 50’, Terra Mater, Αυστρία
Στο δάσος του Αμαζονίου, το μεγαλύτερο δάσος της βροχής στη Γη, τα ζώα έχουν να αντιμετωπίσουν υψηλές βροχοπτώσεις και περιοδικές πλημμύρες. Πρέπει να βρουν έξυπνους τρόπους να επιβιώσουν.

(2) 7:00 – 7:52μμ: Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ζωή; – 52’, NOVA, ΗΠΑ
Το NOVA Wonders οδηγεί τους θεατές σε ένα ταξίδι στα όρια της επιστήμης, όπου οι ερευνητές ασχολούνται με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής και του σύμπαντος. Το επεισόδιο αυτό εξετάζει εάν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ζωή.
(3)8:02 – 8:52μμ: Διαμορφωτές του αύριο - Ρομπότ – 50’ Effervescence Doc, Γαλλία
Η διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας αφήνοντας τις πιο δύσκολες δουλειές στις μηχανές είναι ένα υπέροχο όνειρο το οποίο πολύ σύντομα θα μπορεί να γίνει αληθινό για όλους.
(4)9:02 – 9:55μμ: Τι ζει μέσα σου;– 53’, NOVA, ΗΠΑ
Το NOVA Wonders οδηγεί τους θεατές σε ένα ταξίδι στα όρια της επιστήμης, όπου οι ερευνητές ασχολούνται με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής και του σύμπαντος. Σε αυτό το επεισόδιο θα εξεταστούν τα μικρόβια που ζουν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σάββατο 16 Μαρτίου
(1)6:00 – 6:50μμ: Κυνηγώντας σεισμούς – 50’, Terra Mater, Αυστρία
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει πώς τον Αύγουστο του 2016 μια ομάδα επιστημόνων άδραξε την ευκαιρία να συγκεντρώσει πρωτοφανή όγκο δεδομένων την επαύριο ενός καταστροφικού σεισμού στο Αματρίτσε. Οι μήνες που ακολούθησαν επιφύλασσαν εξίσου μεγάλες εκπλήξεις.
(2) 7:00 - 7:52μμ: Τι είναι το σύμπαν;– 52’, NOVA, ΗΠΑ
Το NOVA Wonders οδηγεί τους θεατές σε ένα ταξίδι στα όρια της επιστήμης, όπου οι ερευνητές ασχολούνται με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής και του σύμπαντος. Στο επεισόδιο αυτό εξετάζουμε τι είναι το σύμπαν.
(3) 8:02 - 8:54μμ: Είμαστε μονοί;– 52’, NOVA, ΗΠΑ
Το NOVA Wonders οδηγεί τους θεατές σε ένα ταξίδι στα όρια της επιστήμης, όπου οι ερευνητές ασχολούνται με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής και του σύμπαντος. Σε αυτό το επεισόδιο ανακαλύπτουμε εάν είμαστε μόνοι στο σύμπαν.
(4) 9:04 - 9:54μμ: Βουτιά θανάτου στον Κρόνο  – 53’, NOVA, ΗΠΑ
Σχεδόν όλα όσα γνωρίζουμε σήμερα για τον πανέμορφο, γιγάντιο δακτυλιοειδή πλανήτη είναι απ’ το Κασσίνι, μια αποστολή ρομποτικού οχήματος από τη NASA, το  1997, που έφτασε στον Κρόνο το 2004. Από τότε το διαστημικό αεροσκάφος στέλνει εκπληκτικές εικόνες και επιστημονικά στοιχεία, αποκαλύπτοντας αναρίθμητές θαυμάσιες πληροφορίες για τον πλανήτη.


***

1.220.000 ευρώ για τους Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς

Την αναβάθμιση 19Δημοτικών Παιδικών Σταθμών  εξασφάλισε ο Δήμος Αγρινίου μετά την ένταξη στο  έργο «Κτιριακή βελτίωση - Αναβάθμιση Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δ. Αγρίνιου» συνολικού προϋπολογισμού 1.220.000,00€.

Η απόφασηένταξης της πρότασης χρηματοδότησης υπεγράφη στις  8 Μαρτίου 2019 και αφορά την πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για την : «Επιχορήγηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων για προσαρμογή λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 99/2017».

Το έργο αφορά 19 παιδικούς σταθμούς και η χρηματοδότησή τους αγγίζει το ποσό του  1.220.000,00€ εκ των οποίων ποσό ύψους 220.000,00€ προέρχεται από ίδιους πόρους.

 Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου: «Η ασφάλεια και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών αποτελεί πρώτο μας μέλημα. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την  χρηματοδότηση για να καλύψουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ανάγκες. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη τη υπηρεσίας καθώς  και την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου για τησυνεργασία».





ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ