«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Σχόλιο Χρήστου Κοσίνα (επικεφαλής ΑΡΠΑ) για την παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στον ποδηλατικό γύρο θυσίας.

«Ο λαός μας δεν προσκυνά τους σύγχρονους μακελάρηδες και τους ντόπιους συνεργάτες τους»
Η συμμετοχή του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Παιάτ στον 42ο  ποδηλατικό γύρο θυσίας αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και την νεολαία στην Δυτική Ελλάδα σε μια εποχή που τα δικαιώματα και οι ελευθερίες τους βρίσκονται στο απόσπασμα.
Ως γνήσιος εκφραστής της αμερικάνικης εξωτερικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής, δεν χάνει ευκαιρία για να προωθήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ, με αποκαλυπτικές παρεμβάσεις που...
ανασύρουν μνήμες από την ψυχροπολεμική περίοδο «Πιουριφόι». Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, μια από τις πιο φιλοαμερικάνικες ελληνικές κυβερνήσεις, τους δίνει άνετα το δικαίωμα, όπως και η στάση της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Για τον Αμερικανό πρέσβη η Ελλάδα είναι σύμμαχος κλειδί στην προσπάθεια για την προώθηση του κοινού στόχου των δύο χωρών που είναι η ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ευρωπαϊκού επιπέδου μεταρρυθμίσεις και στο ΝΑΤΟ».
Ο Αμερικανός πρέσβης θέλει την Ελλάδα πλήρως προσδεδεμένη στο άρμα των πολεμοχαρών σχεδίων του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Επί των ημερών του καυχιέται πως έχει επιτύχει την πιο στενή συνεργασίας Ελλάδα-ΗΠΑ στην ιστορία. Προχωρώντας τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο πεδίο στρατιωτικών βάσεων, αλλά και την ένταξή της στο ενεργειακό παιχνίδι στην περιοχή, για να μοιραστεί η πίτα των υδρογονανθράκων στις διάφορες πολυεθνικές.
Να υψώσουμε φραγμό στην προώθηση των πολεμικών σχεδίων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Κυβέρνησης. Να δυναμώσει το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό-διεθνιστικό κίνημα προς όφελος της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών.
«Αντάρτης, κλέφτης παλικάρι πάντα είναι ο ίδιος ο λαός», και δεν έχει ανάγκη από «εγγυήτριες δυνάμεις», ούτε τους πρόθυμους υποτακτικούς τους, που έσπευσαν να τον καλωσορίσουν στη Δυτική Ελλάδα.

Χρήστος Κοσίνας, επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα