«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Tελετή ονοματοθεσίας του Δημοτικού Γηπέδου Τοπικής Κοινότητας Δοκιμίου.

 Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοθεσίας του Δημοτικού Γηπέδου της  Τοπικής Κοινότητας Δοκιμίου σε γήπεδο«ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ».
Παρουσία της οικογένειας του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Δοκιμίου ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έκανε την αποκάλυψη της τιμητικής πλακέτας: «Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Είμαστε εδώ με την οικογένεια του Λεωνίδα, με τους φίλους του, με την ομάδα που αγάπησε και αγωνίστηκε.Με τη σημερινή εκδήλωση τιμούμε ένα νέο άνθρωπο που ήταν...
ένα κομμάτι από την ιστορία αυτού του τόπου.Ο Λεωνίδας, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή, θα μείνει βαθιά χαραγμένος στη μνήμη όλων. Αθάνατος».



Ο πρόεδρος της Κοινότητας Δοκιμίου Βασίλης Παπούτσης ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για την μετονομασία τους γηπέδου ενώ στεφάνια κατέθεσαν οι αρχηγοί των ομάδων Α.Γ.Φ.Σ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΔΟΚΙΜΙΟΥ και του Α.Ο. ΡΗΓΑΝΑ. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της οικογένειας του επίσης  πρόωρα χαμένου σμηνίτη Λεωνίδα  Χολέβα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Νίκος ΓκρίζηςκαιΕυθύμιος Γρίβας, ο πρόεδρος του Δημοτικού ΣυμβουλίουΒασίλης Φωτάκηςκαι ο πρόεδρος της Τ.Κ.Αγ.Κωνσταντίνου Θέμης Γαμβρούλης.


***

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΧΡ. ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουσυναντήθηκε με την αθλήτρια Χριστίνα Μαραγιάννηη οποία στο πρόσφατο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη (BalkanMastersAthleticsChampionship  2019) κατέκτησε 3 μετάλλια καταρρίπτοντας 1 βαλκανικό και 2 πανελλήνια ρεκόρ.
Ο Γιώργος Παπαναστασίουέδωσε συγχαρητήρια στην κ. Μαραγιάννη για την επιτυχία της : Είναι τιμή για την πόλη η παρουσία της αθλήτριάς μας σε διεθνείς αγώνες.  Η Χριστίνα είναι μια αγωνίστρια της ζωής, τρέχει με την ψυχή της. Στο πρόσωπό της δικαιώνονται οι γυναίκες που διεκδικούν, παλεύουν και δεν εγκαταλείπουν. Δεν αρκεί απλά να αναφερόμαστε στην παγκόσμια σήμερα της γυναίκας αλλά να τιμούμε και να είμαστε υπερήφανοι για όλες τις γυναίκες που εμπνέουν με τη στάση ζωής τους».
 Η Χριστίνα Μαραγιάννη  ως αθλήτρια και μέλος της Εθνικής Ομάδας Διαχρονικών Αθλητών Στίβου θέλησε να μεταφέρει το δικό της μήνυμα: “ Κυνηγήστε τα όνειρά σας σε όποια ηλικία και να είστε. Ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο σχολείο που δεν προετοιμάζει μόνο για τα γήπεδα, αλλά για την ίδια την ζωή. Όσοι ασχολήθηκαν μαζί του το αποδεικνύουν  στην καθημερινότητά τους. Αγαπήστε τον εαυτό σας και μέσα από τον αθλητισμό δώστε ποιότητα στην ζωή σας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος.

Τις θέσεις τριών Δήμων όσον αφορά το ζήτημα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων  από τη λειτουργία των Μεγάλων Υδροηλεκτρικών Σταθμώντου Συγκροτήματος Αχελώουπαρουσίασεστο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος. 

Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε θέσει, για μία ακόμη φορά,ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, με τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Αποστόλη Κοιμίση και τον Δήμαρχο Αγράφων Θεόδωρο Μπαμπαλήκατά την 5η ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στην Φιλιππιάδα.
Τότε πρότειναν τη διεξοδική διερεύνηση των λόγων αποκλεισμού των Μεγάλων ΥΗΣ από την επιβολή του ανταποδοτικού τέλους σε αντιδιαστολή με τους Μικρούς ΥΗΣ και τη δυνατότητα νομοθετικής παρέμβασης που θα άρει αυτόν τον άδικο αποκλεισμό.
Όπως τόνισε ο κ. Σκορδόπουλος κατά την ομιλία του με θέμα «ΔΕΗ και Αντισταθμιστικά Ωφελήματα»: «HΕπιχείρηση Ηλεκτρισμού οχυρωμένη πίσω από την αβάσιμη και ατεκμηρίωτη  νομοθετική διάκριση Μεγάλων και Μικρών ΥΗΣ αποδίδει τέλος μόνο για το Μικρό ΥΗΣ του Στράτου II, και όχι για τα άλλα τρία μεγαλύτερα, τα οποία προσφέρουν στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας πολύ μεγαλύτερες ποσότητες και για την κατασκευή τους έγιναν πιο εκτεταμένες παρεμβάσεις και προκλήθηκαν μεγαλύτερα προβλήματα στις περιοχές αυτές. Πρέπει να αποτελέσει κοινή πεποίθηση όλων μας, εσάς των ευρωβουλευτών, των βουλευτών μας, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των πολιτών της χώρας ότι απαιτείται η άμεση κινητοποίηση της Πολιτείας. Είναι ευθύνη της, είναι υποχρέωση της όταν θέλουμε να μιλάμε για ένα κράτος κοινωνικά δίκαιο».
Η επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δημόσιας παρουσίασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καίριων ζητημάτων, τα οποία έχει επεξεργαστεί το Δίκτυο τα προηγούμενα χρόνια. Τον Δήμο Αγρινίου εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Μίμης Σκορδόπουλος,ο οποίος είναι ο Γεν. Γραμματέας του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.
 Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Σκορδόπουλος συμμετείχε επίσης στις ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με Έλληνες ευρωβουλευτές όπως τον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος συντόνισε την δημόσια παρουσίαση στο Ευρωπαϊκό
Κοινοβούλιο, τον κ. Νότη Μαριά, την  κ. Εύα Καϊλή καθώς και τους συνεργάτες των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ και της κ.Σπυράκη. Μικρής διάρκειας συνάντηση  πραγματοποιήθηκε με τον Κύπριο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη. Οι Έλληνες ευρωβουλευτές αναγνώρισαν το δίκαιο αίτημα του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και δεσμεύτηκαν ότι θα συμβάλλουν στο πλαίσιο διεκδίκησης για την ικανοποίηση του.   



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ