«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ "ΑΧΕΛΩΟΣ" ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ!!! (Video)

Ο Σπύρος Νικολάου & οι Re Salto κατακτούν την 1η θέση με το τραγούδι ΑΧΕΛΩΟΣ στον διαγωνισμό ΤΟΡ 20 του ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟΥ για τον μήνα Φεβρουάριο. Η διάκριση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί συμμετείχαν 50 διαγωνιζόμενοι και ανάμεσά τους πολλοί  γνωστοί καλλιτέχνες.

Ο Σπύρος Νικολάου τον Ιούνιο του 2018 συμμετείχε  μαζί με τους RESALTO στην έναρξη της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής για την κοιλάδα του Αχελώου και τραγούδησε στη γέφυρα του Κοράκου. Ακολούθησε το περασμένο καλοκαίρι  περιοδεία στην κοιλάδα κατά την οποία εμπνεύστηκε, συνέθεσε και τραγούδησε ένα υπέροχο τραγούδι για τον Αχελώο και τα γεφύρια του το οποίο...
μιλά για την ιστορία και τα πάθη του θρυλικού ποταμού. Από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από τους ανθρώπους της κοιλάδας και ήταν αυτοί που το υποστήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις και το ανέδειξαν πρώτο στο διαγωνισμό.

Τον Σπύρο Νικολάου μαζί με τους Γιάννη Νικολαίδη, Νεκτάριο Αποστολιώτη, Ανδρέα Τσιουραντάνη, Κατερίνα Κουτσουπιά, Βενιαμίν Γερνά , Παντελή Σαμψώνα  (Re Salto) έχουμε  τη χαρά να τους απολαμβάνουμε στην Μουσική Σκηνή ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ και ετοιμάζουν το δικό τους Re Salto στα μουσικά πράγματα της χώρας.

Τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και καλά μουσικά ταξίδια.


Στίχοι του «Αχελώος»*:

Λάμπουν τα φυλλοκάρδια μου
σαν λούζεται η σελήνη
κι οι κορμοράνοι τραγουδούν
κι οι χρυσαετοί ακούνε.

Απ' τα γεφύρια μου περνούν
όνειρα δακρυσμένα,
ψιθυριστά μου τραγουδούν
τραγούδια ματωμένα.

Είμαι ο Ασπροπόταμος
και ζω μεσ' στην κοιλάδα,
στην ξενιτιά έχω παιδιά
Αχ, έρημη Ελλάδα.

Με στεφανώνει η άνοιξη,
με τρέφουν οι χειμώνες,
με τα κρυστάλλινα νερά
δροσίζω λεγεώνες.

Απ' την κοιλάδα σαν περνάς
στην γέφυρα Κοράκου,
νιώσε το πάθος της καρδιάς
τα όνειρά σου άκου.

Στις όχθες μου γλυκά λαλεί
πουλί κυνηγημένο,
και μέσα μου βαθιά πληγή
να κλείσει περιμένω.

Βγαίνει ο ήλιος στις κορφές
το φως με πλημμυρίζει,
μα η ματωμένη μου καρδιά
πονάει και ραγίζει.

Είμαι ο Αχελώος ποταμός
και ζω μεσ' στην κοιλάδα,
τα τοξοτά γεφύρια μου
ενώνουν την Ελλάδα.

*Στίχοι - μουσική : Σπύρος Νικολάου Ενορχήστρωση - Επεξεργασία βίντεο - Μοντάζ - Ηχοληψία - Μίξη : Γιάννης Νικολαΐδης Η ηχογράφηση έγινε στο Home Studio (Intro) του Γιάννη Νικολαΐδη, ενώ η φωνή του Σπύρου Νικολάου ηχογραφήθηκε στο Studio Πρόβα στο Αγρίνιο. Η βιντεοσκόπηση έγινε στον Μουσικό Οίκο Φίλιππος Νάκας. Οι ReSaltO είναι: Σπύρος Νικολάου: Φωνή Παντελής Σαμψώνας: Φωνή Κατερίνα Κουτσουπιά: Φωνή Νεκτάριος Αποστολιώτης: Πλήκτρα Γιάννης Νικολαΐδης: Κιθάρες Ανδρέας Τσιουραντάνης: Λαούτο Ανδρέας Φούκας: Πνευστά Βαγγέλης Ροδίτης: Τύμπανα