«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Εγκαίνια έκθεσης «Τα παιδιά της Ριτσώνας»

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του Βασίλη Νίκα «Τα παιδιά της Ριτσώνας» στο πλαίσιο των προ φεστιβαλικών εκδηλώσεων του Photopolis  Agrinio Photo Festival, το οποίο  διοργανώνει η φωτογραφική ομάδαart8” και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου .
Ο Πάνος Καλτσάς, ως μέλος της επιτροπής του φεστιβάλ, αναφέρθηκε στην φωτογραφική ομάδα art8, η οποία διοργανώνει το φωτογραφικό φεστιβάλ...

Στα εγκαίνια ο Δήμος Αγρινίου εκπροσωπήθηκε από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Αγρινίου στέκεται δίπλα στο Φεστιβάλ και θα ενισχύσει – βοηθήσει την διοργάνωσή του .
Εν συνεχεία  ο Αρχιτέκτων – Μηχανικός και Φωτογράφος Λεωνίδας Φραγκούλης παρουσίασε τον φωτογράφο και έκανε ανάλυση του φωτογραφικού γεγονότος .
Ο φωτογράφος Βασίλης Νίκας ευχαρίστησε τους διoργανωτές της έκθεσης για την πρόσκληση και τον Δήμο Αγρινίου για την βοήθεια που προσέφερε στην διοργάνωση.
Στη συνέχεια στην αίθουσα παρουσιάσεων βιβλίου στο χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς πραγματοποιήθηκε μια πολύ ωραία συζήτηση με τον Βασίλη Νίκα, ο οποίος απήντησε στις πολλές ερωτήσεις του ακροατηρίου.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου.
Ώρες λειτουργίας: 19:00-22:00
Χώρος: Παλαιά Δημοτική Αγορά Δήμου Αγρινίου.

***

 Εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ

Ο Δήμαρχος Αγρινίουσας προσκαλεί στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη  20 Μαρτίου στις 6:30μ.μ.στα γραφεία του Κέντρου (Δ.Γληνού 1).
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά εντάσσεται στο "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020", συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έχει ως στόχο να αποτελέσει τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση.
Το παράρτημα Ρoμά παρέχει  εξειδικευμένες υπηρεσίες, οι οποίες έχουν σχέση με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα-στόχος, με σκοπό την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και την πλήρη κοινωνική τους ενσωμάτωση.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα αποτελέσει κίνητρο για τη συνέχιση του έργου της Δομής, που αποτελεί το νέο δίκτυο κοινωνικής πρόνοιας για τις  ευάλωτες κοινωνικές ομάδες,που υλοποιείται στο Δήμο Αγρινίου.

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ