«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Κ. Κορδάτου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνεχίζουμε το ταξίδι, αναζητώντας το Καινούργιο

Μετά την ψήφιση κατά πλειοψηφία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, που τροποποιεί διατάξεις του Κλεισθένη, όπου καταργεί τον επικεφαλή συνδυασμού και η εκλογή Προέδρου Κοινότητας θα γίνει με έμμεσο τρόπο, δηλαδή...
από τους εκλεγμένους κοινοτικούς συμβούλους, μεταξύ των δύο πρώτων σε σταυρούς προτίμησης συμβούλων, του πρώτου και του δεύτερου συνδυασμού, παρά την πολιτική μου αντίθεση για τον «υποβιβασμό» του θεσμού του Προέδρου Κοινότητας, με τα νέα δεδομένα προστίθενται να εμπόδια για να εκλεγεί κάποιος Πρόεδρος Κοινότητας. Ενισχύονται επίσης τάσεις αλληλοσυγκρουόμενων προσωπικών φιλοδοξιών και υπόγειων συναλλαγών που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα αυτοδιοικητικό «Βατερλό», με τη πλήρη διάλυση των κοινοτήτων! . 
Χωρίς επικεφαλή δυσκολεύεται η συγκρότηση αδέσμευτων συνδυασμών κοινότητας, ενώ απαξιώνονται οι δημότες-ψηφοφόροι για άμεση εκλογή Προέδρου, ενισχύοντας τα αμιγώς κομματικά ψηφοδέλτια, αποτρέποντας συνεργασίες και αναβάθμιση του δημοκρατικού διαλόγου σε αντίθεση με τα όσα διακηρύττει ο αρμόδιος υπουργός εσωτερικών. 

Η πραγματικότητα όμως στο Καινούργιο επιβάλλει την συνέχιση της προσπάθειας για τη μεγαλύτερη δυνατή Συμμαχία των πολιτών σε επίπεδο Κοινότητας. Η διεκδίκηση λύσεων στα μικρά και μεγάλα προβλήματα χρειάζεται ενωτικό μέτωπο με αξιοποίηση όλων των ενεργών πολιτών, ξεπερνώντας αγκυλώσεις χρόνων. Η πραγματική αναγέννηση του χωριού μας, απαιτεί ισχυρή τοπική φωνή και μια νέα αγωνιστική πλειοψηφία στο Κοινοτικό Συμβούλιο Καινουργίου.  



ΔΗΛΩΝΩ

Ότι, ΣΥΝΕΧΙΖΩ με μεγαλύτερη ορμή, απ’ ότι πριν, την προσπάθεια για συγκρότηση ενός ακηδεμόνευτου και ανεξάρτητου συνδυασμού για το Συμβούλιο Κοινότητας Καινούργιου του διευρυμένου δήμου Αγρινίου, ως υποψήφιος Πρόεδρος, κόντρα σε όλα τα εμπόδια.



ΠΡΟΣΚΑΛΩ

α) Όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες του χωριού μας, την κάθε μια Καινουργιώτισσα και τον κάθε έναν Καινουργιώτη να πλαισιώσουν την κίνησή μας και το ψηφοδέλτιο

β) Σε συνάντηση-συζήτηση εκείνους τους πολίτες του Καινούργιου, που πράγματι εκδηλώνουν ενδιαφέρονται και μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού ρεύματος, στα πλαίσια προγραμματικής συμφωνίας με στόχο την κοινή κάθοδο στις επικείμενες εκλογές στις 26-5-2019.



Τέλος θεωρώ ότι θα είναι τραγικό να χαθεί και αυτή η ευκαιρία συγκρότησης ενός συνδυασμού νίκης κυρίως με νέους ανθρώπους που αξίζουν, έχουν φιλότιμο, κύρος και γνώσεις, όπου επιθυμούν όλοι οι Καινουργιώτες να αναδείξουν στο κοινοτικό συμβούλιο. Μια ισχυρή πλειοψηφία για να υπάρξει επιτέλους ένα ουσιαστικό έργο στο τόπο, αφού ξεπεραστούν τα εμπόδια των τροπολογιών του «Κλεισθένη» (Δείτε προηγούμενη δήλωσή μου), και όλοι αυτοί που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.



ü  Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε σελίδα στο Καινούργιο….

ü   

Υ.Γ. Σύντομα θα ανακοινωθεί ο χώρος της συνάντησης      



Κορδάτος Διον. Κων/νος (Τάκης)

Καθηγητής

Συντονιστής Κοινοτικής Ενωτικής Κίνησης

 Υποψήφιος Πρόεδρος Κοινότητας Καινούργιου